BACK TO
TOP
Τεχνολογία

AVR: Κάμερες σε όλο το μήκος και πλάτος για μέγιστο έλεγχο στις μηχανές συγκομιδής Puma

Οι εικόνες υψηλής ποιότητας που τοποθετεί η AVR στις μηχανές συγκομιδής Puma δίνουν μια πλήρη οπτική του τι γίνεται κατά την εργασία.

60__resized_12_dec_puma_4_site_2

Βασίλης Σοφός

314
0

Με δύο μεγάλες οθόνες 12 ιντσών για προβολή κάθε σημείου του μηχανήματος εξοπλίζει η AVR τις αυτοκινούμενες μηχανές συγκομιδής πατάτας Puma. Οι δύο οθόνες είναι τοποθετημένες δεξιά και παρέχουν η κάθε μία προβολή από έως και 8 κάμερες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο σύστημα παρέχει λειτουργίες συγκομιδής, αναστροφής, εκφόρτωσης και δρόμου, αν και οι χειριστές μπορούν να επιλέξουν ποιες εικόνες θέλουν να βλέπουν ανά λειτουργία, καθώς και το μέγεθος και τη θέση στην οθόνη.



Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η AVR μερίμνησε ακόμη και για την κατάσταση των καμερών τις πρωινές ώρες, ενσωματώνοντας σύστημα θέρμασνης. Το τελευταίο παρέχει με καθαρές εικόνες λίγο μετά την εκκίνηση, όταν έχει κρύο ή υγρασία, ενώ σύντομα η εταιρεία θα προσθέσει και άλλες χρήσιμες λειτουργίες στην οθόνη. Όπως αναφέρεται από την εταιρεία, το ίδιο σύστημα καμερών θα τοποθετηθεί το επόμενο διάστημα και στα συρόμενα μηχανήματα, τα οποία ωστό θα εξοπλίζονται με οθόνες 10 ιντσών.

Ο ψηφιακός σύμβουλος

Η τελευταία τεχνολογία συλλογής δεδομένων από τον Βέλγο κατασκευαστή παρέχει στους χρήστες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τη μηχανή και την απόδοση της συγκομιδής πατάτας ενώ παράλληλα προτείνονται λύσειςς για το πώς η διαδικασία μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματική.

Το σύστημα αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την ολλανδική εταιρεία Dacom Farm Intelligence με την τελευταία ενημέρωση, η οποία διατίθεται προαιρετικά στα αυτοκινούμενα Puma 3 και 4.0 της AVR και στα Ceres 440/450, επιτρέποντας τη σύνδεση των δεδομένων του πεδίου και της μηχανής. Τα δεδομένα μηχανήματος (τρέχουσα κατανάλωση καυσίμου, απόδοση και αριθμός φυτευμένων πατατών/m²) μεταφέρονται αυτόματα στο Dacom Cloudfarm και τα δεδομένα πεδίου εμφανίζονται αυτόματα στην ψηφιακή πλατφόρμα Connect της AVR.



Τα οφέλη των διαμοιρασμένων αυτών δεδομένων περιλαμβάνουν την αυτόματη καταχώριση ωρών λειτουργίας, την κατανάλωση καυσίμου, τη συνολική απόδοση και τις διαφορές απόδοσης σε ένα πεδίο, επιτρέποντας στους χρήστες να παρακολουθούν τις διαφορές αυτές κάνοντας συγκρίσεις και να ελέγχουν αν τα δεδομένα απόδοσης αντιστοιχούν σε δεδομένα άλλης καλλιεργητικής περιόδου. Σημειωτέον ότι στην πλατφόρμα Cloudfarm τα δεδομένα του μηχανήματος μπορούν να συνδυαστούν με πληροφορίες αντλημένες από δορυφόρο και στοιχεία περιγράμματος/χαρτών του εδάφους. Συνολικά, όλα αυτά τα σχετικά δεδομένα μετατρέπονται σε σαφείς καλλιεργητικές συστάσεις.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • AVR
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία