BACK TO
TOP
Τεχνολογία

GK 400 M1: Ο νέος συνδυασμός της APV για 5 εργασίες σε ένα πέρασμα

Μέχρι και 5 εφαρμογές σε ένα πέρασμα υπόσχεται η APV πως μπορεί να φέρει εις πέρας το νέο της συνδυαστικό μηχάνημα των 4 μέτρων, ικανό περισσότερο για μεγάλες περιοχές.

csm_APV-GK-400-M1-Gruenlandkombi-Greening-Galerie-2_003f81abf1-7c57d758a6684bdf

Βασίλης Σοφός

294
0

Η επιτυχής συντήρηση των πεδίων αποτελεί τη βάση για καλή ποιότητα χορτονομής και υψηλές αποδόσεις, λέει η APV, η οποία εισάγει στην αγορά το GK 400 M1, έναν συνδυασμό για εργασίες πεδίου που υπόσχεται ακριβώς αυτό. Η γκάμα προϊόντων έχει επεκταθεί και έτσι πλάτος εργασίας των 4 μέτρων στο νέο μοντέλο είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για μεγαλύτερες περιοχές.



Σύμφωνα με την εταιρεία, το μηχάνημα στοχεύει να εντυπωσιάσει με τη συμπαγή και ελαφριά σχεδίασή του αλλά, κυρίως, με τη λειτουργικότητά του, αφού είναι φτιαγμένος για να ολοκληρώνει έως και πέντε εργασίες σε ένα μόνο πέρασμα και επομένως εξοικονομεί χρόνο και χρήμα, σύμφωνα με τους Αυστριακούς κατασκευαστές. Το μηχάνημα αποτελείται από δύο σειρές σβάρνας με πλάκα ισοπέδωσης και κύλινδρο.



Η σβάρνα και ο κύλινδρος μπορούν να χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά, ενώ ο αερισμός και η σπορά ακολουθούν. Οι τραχιές ανομοιομορφίες εξαλείφονται με την πλάκα ισοπέδωσης, ενώ οι δύο σειρές δοντιών με δόντια πάχους 10 ή 12 χιλιοστών απομακρύνουν το ανεπιθύμητο γρασίδι και τα ζιζάνια και δημιουργούν την βέλτιστη σποροκλίνη για πιθανή επανασπορά, εξηγεί η APV. Όταν τοποθετηθεί η σπαρτική, η σπορά γίνεται μεταξύ της τελευταίας σειράς σβάρνας και του κυλίνδρου. Το τελευταίο βήμα, η πίεση του σπόρου, πραγματοποιείται στη συνέχεια από τον ακόλουθο κύλινδρο. Σημειωτέον ότι, λόγω του άκαμπτου πλαισίου του μηχανήματος δεν υπάρχουν σημεία αναδίπλωσης και κατ΄επέκταση σημεία συντήρησης.

Επιλογές ρύθμισης

Το GK 400 M1 προσφέρει μια ποικιλία επιλογών προσαρμογής. Το ύψος της πλάκας ισοπέδωσης μπορεί να ρυθμιστεί χρησιμοποιώντας μανιβέλα. Επίσης, η ένταση εργασίας των δοντιών ρυθμίζεται χωρίς εργαλεία και μηχανικά μέσω των οπών. Το βάθος εργασίας των δοντιών ρυθμίζεται μέσω του υδραυλικού κυλίνδρου. Μια πρόσθετη «λεπτή» ρύθμιση του βάθους εργασίας/έντασης της σβάρνας κατά την οδήγηση είναι δυνατή μέσω των ρυθμίσεων του κοτσαδόρου τριών σημείων του τρακτέρ. Η ρύθμιση του GK από ήπια σε εντατική είναι επομένως δυνατή από την άνεση του καθίσματιος.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • APV
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία