BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Apollo CM-20: Το νέο «κιτ» της Topcon για αυξημένη ακρίβεια σποράς καλαμποκιού και ζαχαροτεύτλων

Το πιο πρόσφατο προϊόν της Topcon έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί με μεγαλύτερη ακρίβεια τα ζαχαρότευτλα και τον αραβόσιτο αλλά και με μειωμένη σπατάλη σπόρων. Ονομάζεται Apollo CM-20 και μπορεί να παρακολουθεί την ακρίβεια φύτευσης σε πραγματικό χρόνο, μεταδίδοντας αυτές τις πληροφορίες στον χειριστή για να αντιμετωπίσει τυχόν ανωμαλίες.

Vaderstad-Tempo

Βασίλης Σοφός

166
0

Ικανό να ελέγχει τη λειτουργία έως και 24 ηλεκτροκίνητων μονάδων σποράς είναι το νέο κιτ Apollo CM-20 που ανέπτυξε η Topcon, η οποία αφήνει τον χειριστή να κάνει προσαρμογές εν κινήσει στην σπαρτική, για να αποφευχθεί η σπατάλη σπόρων ως αποτέλεσμα επικαλύψεων, αστοχιών στα κεφαλάρια ή στις γωνίες χωραφιών με ακανόνιστο σχήμα.



Εκτός από την αυτόματη επιλογή τμήματος, τον έλεγχο μεταβλητού ρυθμού και την εφαρμογή μεταβλητού ρυθμού έως και τριών επιπλέον προϊόντων, ένα κύριο πλεονέκτημα της συσκευής είναι η ικανότητά της να παρακολουθεί την ακρίβεια του διαχωρισμού και της απόστασης και να διασφαλίζει ότι κάθε σπόρος πέφτει στη σωστή θέση.

Η βολικότητα επικεντρώνεται στις στροφές στο χωράφι, όπου η αντιστάθμιση στροφής μειώνει τον ρυθμό σποράς προς το εσωτερικό της καμπύλης και τον αυξάνει στην εξωτερική ακτίνα όπου τα μαχαίρια σποράς κινούνται όλο και πιο γρήγορα. «Αυτό διασφαλίζει ότι όλοι οι σπόροι φυτεύονται σε ίσες αποστάσεις, ανεξάρτητα από τις ανωμαλίες στο σχήμα του χωραφιού», λέει ο Richard Reed, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας LH Agro που διανέμει τα συστήματα της Topcon.



Το κιτ είναι κατάλληλο για τοποθέτηση εκ των υστέρων στα περισσότερα μοντέλα σπαρτικών και ιδανικά για χρήση με οποιαδήποτε κονσόλα ελέγχου μηχανήματος -συμβατή με ISObus-. Το Apollo CM-20 είναι επίσης συμβατό με την πλατφόρμα Topcon Agriculture. Η τελευταία επιτρέπει τη μετάδοση των δεδομένων σποράς και των πληροφοριών χαρτογράφησης συνταγών από το εργαλείο στο γραφείο και αντίστροφα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία