BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Στην έκθεση SIMA με την καινοτόμο σπαρτική της ValoTerra πάει η Monosem

Η Monosem προσφέρει πλήρως ηλεκτρικά φυτευτικά μηχανήματα από τα τέλη του 2017 με το νέο σύστημα ValoTerra να διαθέτει τώρα ένα ενσωματωμένο σύστημα τροφοδοσίας 56v. Η ηλεκτρική ενέργεια στους κινητήρες της φυτευτικής παρέχεται από μια γεννήτρια 5,6 kW.

44b__monosem-valoterra-press-topview-2-300dpi__2_

Βασίλης Σοφός

441
0

Το «πόνημα» του Γάλλου κατασκευαστή Monosem μετά από πολυετή έρευνα και ανάπτυξη είναι η φυτευτική ValoTerra, με την εταιρεία να λέει ότι ο κύριος στόχος ανάπτυξης δεν ήταν μόνο να καταστήσει τη φυτευτική ευκολότερη στην προσαρμογή, αλλά και να διασφαλίσει την ακριβή απόσταση των σπόρων, το βάθος φύτευσης και το διαχωρισμό για να υπάρχει πάντα πιο ομοιόμορφη ανάπτυξη.

Το πρόσφατα αναπτυγμένο και κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύστημα μέτρησης στο ValoTerra διαδραματίζει ζωτικό ρόλο. Περιγράφεται ως μια βελτιωμένη έκδοση του συστήματος Monoshox και είναι ένα σύστημα που λειτουργεί με ακρίβεια σε ταχύτητες 2,0 χλμ./ώρα, λέει η εταιρεία.



Παράδειγμα της απλότητας στη χρήση του μηχανήματος είναι η εναλλαγή μεταξύ των καλλιεργειών, όταν μόνο ο δίσκος σπόρων χρειάζεται αλλαγή, αφού η γαλλική κατασκευάστρια υποστηρίζει ότι χρειάζεται λιγότερο από ένα λεπτό ανά σειρά για την αλλαγή μεταξύ των καλλιεργειών. Εξοπλισμένο με μεταβλητό ρυθμό και έλεγχο τμήματος, το μηχάνημα περιλαμβάνει το σύστημα δοσολογίας λιπασμάτων FertiSmart. Χρησιμοποιώντας έναν μόνο κινητήρα για κάθε μεμονωμένη δοσομετρική μονάδα, υποστηρίζεται ότι διανέμει ένα ευρύ φάσμα λιπασμάτων (συμπεριλαμβανομένων των βιολογικών pellets) ακόμη και καρά την εργασία σε πλαγιές.

Το σύστημα επεξεργασίας των κόκκων MicroSmart λειτουργεί με μία μονάδα μέτρησης και δύο σωλήνες πτώσης ανά σειρά, ενώ η νέα εφαρμογή Monosem Plus επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν μεμονωμένες μονάδες μέτρησης μέσω κινητής συσκευής.



Η Monosem διαθέτει το μηχάμημα ValoTerra σε μοντέλα από 6-12 σειρές (4,2 μ-6,0 μ.), με τις χοάνες μεμονωμένων σειρών να χωρούν 70 λίτρα (160.000 σπόροι αραβοσίτου). Να σημειωθεί ότι η πίεση των ανοιγμάτων του διπλού δίσκου διαμέτρου 450 χιλιοστών μπορεί να αυξηθεί σε τρία βήματα ανά 30 κιλά, με την εταιρεία να επισημαίνει το πλεονέκτημα της ελαχιστοποίησης διαταραχής για τους διπλούς δίσκους. Το ValoTerra θα βρεθεί ενδεχομένως στην έκθεση SIMA του Παρισιού τον Νοέμβριο και η εταιρεία προγραμματίζει επίσημη έναρξη πωλήσεων το 2023.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία