BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Προηγμένη τηλεματική τεχνολογία στον αμπελώνα εισάγει η Pellenc

Η Pellenc λανσάρει την πλατφόρμα διασύνδεσης Pellenc Connect, που επιτρέπει στον χρήστη να έχει εξ αποστάσεως πρόσβαση σε όλα τα βασικά στάδια της αμπελουργικής διαδικασίας (τρύγος, πάτημα, θερμοκρασίες ζύμωσης κ.λπ.).

Optimum_5

Βασίλης Σοφός

345
0

Τη διαδικτυακή πλατφόρμα Pellenc Connect που εμφανίζει δεδομένα από τα συνδεδεμένα μηχανήματα στον αμπελώνα για βελτιωμένη χρήση, ρυθμίσεις και συντήρηση βάζει σε λειτουργία η Pellenc μηχανήματά της. Τπ σύστημα παρέχει πρόσβαση σε γεωπονικά δεδομένα για τη βελτιστοποίηση των δυνατοτήτων του αμπελώνα μέσω διαφορετικών χαρτών ευρωστίας και απόδοσης. το Pellenc Connect δίνει στους αμπελουργούς τη δυνατότητα να διαχειρίζονται τις ροές logistics, να ελέγχουν ολόκληρη τη διαδικασία οινοποίησης και τον εξοπλισμό, όλα εξ αποστάσεως.



Η πλατφόρμα θα λειτουργεί με φορητό υπολογιστή, tablet ή smartphone και μπορεί να συνδεθεί τόσο με τον βασικό εξοπλισμό Pellenc όσο και με τα αυτοκινούμενα Optimum. Για τα τελευταία μάλιστα, η εταιρεία ανακοίνωσε τέσσερις νέες λειτουργίες.



Από την καλλιέργεια των αμπελιών έως την οινοποίηση, η χρήση του «Pellenc Connect» φέρνει μεγαλύτερη ανταπόκριση, λέει η εταιρεία. Όλοι οι χρήστες -οινοποιοί, κάτοχοι κελαριών και οινολόγοι- έχουν ταυτόχρονη πρόσβαση σε διάφορες σημαντικές πληροφορίες και σε πραγματικό χρόνο. Αυτές περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, τα δεδομένα του μηχανήματος, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της χρήσης, των ρυθμίσεων και της συντήρησης. Επιπλέον, η λύση αυτή προσφέρει αγρονομικά δεδομένα για τη βελτιστοποίηση των δυνατοτήτων αμπελουργίας με τη βοήθεια χαρτών ανάπτυξης και απόδοσης.

Αναβαθμισμένο από το 2022 με νέες λειτουργίες το Optimum

Από το 2022, η Pellenc παρουσιάζει στο Optimum carrier τέσσερις νέες λειτουργίες. Αυτές περιλαμβάνουν την αυτόματη τοποθέτηση του βραχίονα πολλαπλών λειτουργιών και με ένα απλό κλικ, ο οδηγός ρυθμίζει αυτόματα τον βραχίονα στη θέση του κεφαλαριού. Αυτό προσφέρει μια βελτιωμένη άνεση οδήγησης και εξοικονόμηση σε πραγματικό χρόνο. Για την προστασία των μηχανικών και του οδηγού, υπάρχει επίσης μια υδραυλική ανάρτηση μπροστινού τροχού με δύο υδραυλικά αμορτισέρ.



Επιπλέον, η χωρητικότητα του κάδου έχει αυξηθεί για τις κεφαλές συγκομιδής Optimum L και XL, με αποτέλεσμα ένα πραγματικό κέρδος στην παραγωγικότητα, μια καινοτομία που κέρδισε τα βραβεία SITEVI Innovation 2019.

Δυναμική επιλογή ζύγισης

Η επιλογή δυναμικής ζύγισης εξασφαλίζει συνεχή παρακολούθηση της μάζας που συλλέγεται από τη συγκομιδή σταφυλιών. Από την κονσόλα στην καμπίνα του ο οδηγός μπορεί να ακολουθήσει την εργασία-στόχο σε πραγματικό χρόνο: τη μάζα στα δοχεία τη κάθε στιγμή, την ποσότητα που πρέπει να συγκομιστεί σε σχέση με ένα καθορισμένο ποσοστό, καθώς και την ποσότητα που έχει ήδη συγκομιστεί με τη μέση απόδοση ανά εκτάριο. Με την επιλογή premium, αυτά τα δεδομένα μπορούν να αποθηκευτούν και να αναλυθούν μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία