BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τα νέα Frutteto Stage V και σε έκδοση CVT εισάγει στην αγορά η Same

Τα εξειδικευμένα τρακτέρ της Same είναι ιδανικά για όλες εκείνες τις καλλιέργειες υψηλής αξίας, όπου η απόδοση του τρακτέρ και η ικανότητά του να προσαρμόζεται αποτελεσματικά σε διαφορετικές συνθήκες εργασίας μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Η γκάμα ολοκληρώνεται με την έκδοση που φέρει κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων.

timthumb__2__3

Βασίλης Σοφός

1022
0

Τα τρακτέρ του αμπελώνα και του οπωρώνα, Same Frutteto, απέκτησαν πρόσφατα κινητήρα τελευταίας τεχνολογίας Stage V της σειράς FARMotion 35 και 45, συνεργαζόμενα και με κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT). Με τους νέους κινητήρες FARMotion 35 και 45 Stage 5, το Same Frutteto CVT συνδυάζει την καλύτερη απόδοση με χαμηλό κόστος λειτουργίας και χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Η πιο ισχυρή έκδοση αποδίδει116 ίππους στις 2.200 σ.α.λ., χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η αύξηση ισχύος της λειτουργίας Overboost, η οποία παρέχει πρόσθετη ισχύ 10 ίππων για κίνηση στο δρόμο με μεγαλύτερες ταχύτητες. Το συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων κιβώτιο ταχυτήτων που ενσωματώνει τώρα το Frutteto CVT είναι η ιδανική λύση για άνετη εργασία σε οποιαδήποτε κατάσταση λειτουργίας, είτε σε επίπεδο έδαφος είτε σε πλαγιές.



Το κιβώτιο ταχυτήτων CVT βελτιστοποιεί επίσης, σε πραγματικό χρόνο, τις λειτουργίες του τρακτέρ στο σύνολό του, μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου. Παράλληλα, το τρακτέρ προσφέρει την απαραίτητη ασφάλεια χάρη στη λειτουργία ενεργού διακοπής PowerZero, η οποία διατηρεί τη στατική θέση του τρακτέρ όταν ο οδηγός αφήνει το πεντάλ του γκαζιού.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα Frutteto CVT προσφέρουν δύο διαμορφώσεις υδραυλικού συστήματος, ώστε να μπορεί ο χειριστής να προσαρμόζει περαιτέρω το τρακτέρ στις συγκεκριμένες ανάγκες του. Πρακτικά, ο χειριστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε μια διάταξη αντλίας με ανίχνευση φορτίου 100 λ./λ. ή μια απλούστερη αντλία 84 λ./λ. Η ανυψωτική του ικανότητα είναι εξίσου καλή, συγκρίσιμη με αυτή ενός πολύ μεγαλύτερου τρακτέρ και αυτό γιατί το Frutteto CVT σηκώνει εύκολα έως και 3.800 κιλά με τον σύστημα τριών σημείων.

Μια ευρύχωρη για τα δεδομένα καμπίνα

Η καμπίνα των Frutteto CVT προσφέρει άνεση και χώρους, παρά τη στενότητα του εξειδικευμένου τρακτέρ. Επιτρέπει στον χειριστή να ελέγχει όλες τις λειτουργίες του μηχανήματος, ώστε να μπορεί να εργάζεται αποτελεσματικά και με απόλυτη ασφάλεια, καθώς και να αυξάνει την παραγωγικότητα σε αμπελώνες ή οπωρώνες, χωρίς συμβιβασμούς. Όλες οι κύριες λειτουργίες του Frutteto CVT είναι εύκολα προσβάσιμες χάρη στη διάταξη των χειριστηρίων στο εργονομικό υποβραχιόνιο MaxCom.



Ας σημειωθεί τέλος ότι ο ήδη πλήρης βασικός εξοπλισμός μπορεί να συνδυαστεί με τεχνολογίες «ActiveDrive». Τα Frutteto CVT είναι διαθέσιμα τόσο με τον κλασικό μπροστινό άξονα όσο και με τη νέα υδροπνευματική μπροστινή ανάρτηση ActiveDrive με ενεργό έλεγχο και ανεξάρτητους τροχούς. Χάρη σε μια αποκλειστική μονάδα ελέγχου, είναι δυνατός ο έλεγχος της ταχύτητας απόκρισης της συγκεκριμένης ανάρτησης, ώστε να επιτυγχάνεται εξαιρετικά αποτελεσματική δυναμική συμπεριφορά, ενώ η τελευταία εγγυάται εξαιρετική ακρίβεια.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Same
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία