BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η Bobcat στον αγροτικό κλάδο με τα τηλεσκοπικά TL723 και TL923

Καμπίνα εμπνευσμένη από εκείνη των αυτοκινήτων, ισχυρά μοτέρ 100 και 135 ίππων αλλά και υψηλή ροπή για κάθε είδους εργασία φέρουν τα ανταγωνιστικά Bobcat, που διατίθενται, μεταξύ άλλων, και για τον αγροτικό κλάδο.

Bobcat_TL43_80-3-scaled

Βασίλης Σοφός

556
0

Η Bobcat λανσάρει ένα «ζευγάρι» ολοκαίνουργιων τηλεσκοπικών φορτωτών από τη σειρά R, μηχανήματα για αγροτική χρήση και όχι μόνο. Αναλυτικότερα, τα TL723 των 100 ίππων και το TL923 των 135 ίππων έρχονται με μοτέρ που δεν χρειάζεται φίλτρο σωματιδίων πετρελαίου (DPF), συμμορφωμένα με τα πρότυπα εκπομπών ρύπων Tier 4.

Ο κατασκευαστής λέει ότι οι επανασχεδιασμένες καμπίνες τους είναι πιο άνετες και ότι τα μηχανήματα προσφέρουν ομαλή λειτουργία, ακρίβεια, γρήγορους χρόνους κύκλου και εύκολη πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες, πολλές από τις οποίες γίνοναι από ένα έξυπνο joystick. Το πρώτο νέο μοντέλο, το Bobcat TL723, έχει ονομαστική ανυψωτική ικανότητα 3.493 κιλών. Η τηλεσκοπική μπούμα του επιτυγχάνει μέγιστη εμβέλεια 4.102 χιλιοστά και ύψος ανύψωσης 6.960 χιλιοστά. Να πούμε ότι το μηχάνημα των 7.781 κιλών μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητα έως και 30 χλμ./ώρα.



Το TL923, από την άλλη, προσφέρει μεγαλύτερη ικανότητα 4.101 κιλών και υψηλότερη τελική ταχύτητα, στα 40 χλμ./ώρα, με εμβέλεια και ύψος ανύψωσης παρόμοιο με αυτό του TL723.Το βάρος λειτουργίας του είναι 8.236 κιλά. Σύμφωνα μάλιστα με την κατασκευάστρια, η σύνδεση του βραχίονα με ράβδο Z του TL923 επιτρέπει μεγαλύτερο εύρος περιστροφής του κάδου, μεγαλύτερη γωνία απόρριψης σε πλήρες ύψος και πρόσθετη δύναμη διάσπασης.

Κοινά χαρακτηριστικά και για τα δύο μοντέλα

Τα μοντέλα διαθέτουν υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα και υδροστατική μετάδοση με υψηλή ροπή. Η Bobcat εργάστηκε για να κάνει τα μηχανήματα να ξεκινούν με ασφάλεια και γρήγορα σε κρύο καιρό, με τα δύο μηχανήματα να διαθέτουν άκαμπτο πλαίσιο, θωρακισμένη κάτω πλάκα και χαμηλό κέντρο βάρους.

Τα TL723 και TL923 διαθέτουν το σύστημα στερέωσης Power Quick-Tach της Bobcat για μη υδραυλικά εξαρτήματα, ενώ έχουν και τέσσερις λειτουργίες διεύθυνσης με τέσσερις ταχύτητες οδήγησης. Οι πέντε τρόποι λειτουργίας επιτρέπουν στον χειριστή να προσαρμόζει τα μηχανήματα για οικονομία καυσίμου, ήπια ή μέγιστη επιτάχυνση και επιβράδυνση, πλήρη απόδοση με βοηθητικά υδραυλικά εξαρτήματα ή ξεχωριστή διαχείριση της ταχύτητας διαδρομής και της ταχύτητας του κινητήρα.

Εργονομικοί εσωτερικοί χώροι

Η κλιματιζόμενη καμπίνα των TL723 και TL923 διαθέτει ένα οπίσθιο παράθυρο, το οποίο, μαζί με τον χαμηλού προφίλ βραχίονα και το χαμηλότερο κάλυμμα του κινητήρα, αυξάνει την ορατότητα του χειριστή. Τα TL723 και TL923 διαθέτουν υαλοκαθαριστήρες μπροστινού, επάνω και πίσω παραθύρου για τη διατήρηση της ορατότητας, καθώς και προαιρετικά κιτ οπίσθιου καθρέπτη, κάμερα οπισθοπορεία και κιτ φώτων εργασίας για την μπούμα.



Η καμπίνα φιλοξενεί οικεία στους περισσότερους όργανα, αφού αυτά είναι εμπνευσμένα από την αυτοκινητοβιομηχανία. Πολλά από τα χαρακτηριστικά των φορτωτών μπορούν να ελεγχθούν με ένα joystick πολλαπλών λειτουργιών, ενώ στην περίπτωση του TL923, το joystick είναι τοποθετημένο στο κάθισμα με ρυθμιζόμενο υποβραχιόνιο. Το κάθισμα έχει αερανάρτηση και, στην περίπτωση του TL923, είναι και θερμαινόμενο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία