BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Οι αισθητήρες ContiPressureCheck κάνουν πρεμιέρα στα αγροτικά ελαστικά Continental CombineMaster

Τα ελαστικά Continental CombineMaster μπορούν πλέον να εξοπλιστούν με το ContiPressureCheck, ένα νέο σύστημα που παρακολουθεί την πίεση και τη θερμοκρασία των ελαστικών για να παρέχει στον χειριστή τις απαραίτητες πληροφορίες για την αποφυγή προβλημάτων σχετικών με τα ελαστικά, όπως χαμηλή πίεση ή υπερφόρτωση.

DQgFDLnVwAAFuHT_2

Βασίλης Σοφός

135
0

Αισθητήρες στο ελαστικό που επικοινωνούν την πίεση και τη συσσώρευση θερμότητας για να βοηθήσουν τον χειριστή να αποφασίσει για τη βέλτιστη πίεση λειτουργίας βάζει η Continental στα ελαστικά αλωνιστικών CombineMaster, μετά από ενδελεχείς δοκιμές στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης.

Υπάρχουν δύο επίπεδα προειδοποίησης που προσφέρονται από τον αισθητήρα. Το πρώτο υποδηλώνει ότι έχει προκύψει σφάλμα, αλλά το μηχάνημα μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί. Το δεύτερο ζητά άμεση διακοπή λόγω σοβαρότερου προβλήματος ελαστικών.



Όπως τονίζει η εταιρεία, είναι ένας καλός τρόπος για τη βελτίωση της διάρκειας ζωής των ελαστικών και τη μείωση του περιττού χρόνου διακοπής λειτουργίας, με τους χειριστές να μπορούν να επιλέξουν να έχουν μια φορητή συσκευή ή ένα τερματικό τοποθετημένο στην καμπίνα. Οι οθόνες μπορούν να τοποθετηθούν εκ των υστέρων ή να αγοραστούν με τη νέα γενιά γεωργικών ελαστικών Continental, τα οποία καλύπτονται όλα από δεκαετή εγγύηση και έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με το ContiPressureCheck. Κατά τη διάρκεια προηγούμενων συγκομιδών, τα ελαστικά μπορεί να έχουν υποστεί ζημιά προκαλώντας εξογκώματα, κοψίματα ή σκισίματα.



«Ένας ενδελεχής έλεγχος της περιοχής του πέλματος και των πλευρικών τοιχωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του χείλους του τροχού, θα εντοπίσει τυχόν σημεία ανησυχίας. Η χαμηλή πίεση λειτουργίας και η απαίτηση για μεταφορά μεγάλου φορτίου δημιουργούν καταπόνηση στο τοίχωμα του ελαστικού, επομένως εάν υπάρχει βλάβη το ελαστικό θα πρέπει να αντικατασταθεί για να αποφευχθεί η λειτουργική αστοχία και ο χρόνος αδράνειας», λέει ο Richard Hutchins, ειδικός για γεωργικά ελαστικά της Continental.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία