BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Έξυπνος έλεγχος του αρότρου από την AgXtend και τον όμιλο CNH

Η μπράντα του ομίλου CNH, AgXtend, εξελίσσεται και επεκτείνεται, εισάγοντας στην γκάμα των καινοτόμων συστημάτων της το TrackXcontrol που επιτρέπει την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια του αρότρου με τη βοήθεια σήματος RTK.

dsc05132

Βασίλης Σοφός

680
0

Απόλυτο έλεγχο του αρότρου μέσω GPS, έλεγχο του πλάτους της αυλακιάς και δυνατότητα για πλήρεις ρυθμίσεις του παρελκόμενου προσφέρει η AgXtend με το σύστημα TrackXcontrol που εισάγει στην γκάμα προϊόντων της.



Το άροτρο και το σύστημα διεύθυνσης έχουν αναπτυχθεί ειδικά για συστήματα καθοδήγησης της Case IH και είναι συμβατά με όλα σχεδόν τα άροτρα vario, τις φυτευτικές μηχανές και τα εργαλεία για μηχανικό έλεγχο ζιζανίων και όργωμα. Ο ακριβής έλεγχος του μηχανήματος ανακουφίζει τον οδηγό, εξοικονομεί καύσιμα και προστατεύει τα φυτά στη σειρά, λέει η εταιρεία.



Οι ίδιες αυλακιές εξασφαλίζουν μια επίπεδη και ομοιόμορφη σποροκλίνη. Αυτή είναι η προϋπόθεση για περαιτέρω επεξεργασία και βέλτιστη καλλιέργεια, ενώ οι σωστές ρυθμίσεις του αρότρου παρέχουν μεγαλύτερη ελκτική δύναμη και χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, κριτήρια που λήφθηκαν υπόψη κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του συστήματος TrackXcontrol.



Κατά τη διάρκεια του οργώματος, το τρακτέρ περνά μέσα από την αυλακιά. Η απόκλιση από τη γραμμή AB που ανιχνεύεται από το σύστημα GPS μεταβιβάζεται στην ομάδα. Και έτσι, για παράδειγμα, το άροτρο προσαρμόζεται αυτόματα με ακρίβεια μέσω RTK.



Σύμφωνα με την εταιρεία, η συναρμολόγηση του συστήματος διεύθυνσης του αρότρου δεν απαιτεί πολύ χρόνο, με τον έλεγχο του αρότρου να επιτυγχάνεται από αισθητήρα περιστροφής, ποτενσιόμετρο, ελεγκτή και μια πλεξούδα καλωδίων. Αυτό φυσικά που κάνει το TrackXcontol περισσότερο ενδιαφέρον είναι ότι αυτό ελέγχεται μέσω της οθόνης Isobus, επομένως δεν χρειάζεται επιπλέον οθόνη.

Έλεγχος παρελκόμενου

Το Implement Control είναι ένα ιδιαίτερο σύστημα ελέγχου παρελκόμενου μέσω GPS τόσο για ευθείες όσο και για καμπύλες γραμμές. Λειτουργεί μέσω της υπάρχουσας οθόνης Isobus, εξαλείφοντας την ανάγκη για επιπλέον συστήματα στο τρακτέρ.

VSN-οπτική καθοδήγηση

Το VSN είναι ένα σύστημα καθοδήγησης σειρών που βασίζεται σε μια λύση στερεοφωνικής κάμερας που επιτρέπει την οπτική καθοδήγηση των μηχανημάτων σε φυτεμένες σειρές. Οι σειρές ακολουθούνται χρησιμοποιώντας την αναγνώριση εικόνας της κάμερας VSN. Το σύστημα θα καθοδηγήσει το μηχάνημα όταν η ποιότητα της κάμερας είναι πάνω από το όριο που έχει ορίσει ο χρήστης.

Πηγή: www.trekkerweb

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία