BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Έρευνα, ανάπτυξη και γεωργία 4.0 στις μεγάλες επενδύσεις του γκρουπ BCS

Με τον πρόεδρο του γκρουπ να δηλώνει αισιόδοξος και την εταιρεία να εξελίσσεται σταθερά και με ασφάλεια γίνεται μια σειρά από επενδύσεις, που στόχο έχουν όχι μόνο την έρευνα και την ανάπτυξη αλλά και την υψηλότερη παραγωγική ικανότητα για όλες τις μπράντες του ιταλικού ομίλου.

Pasquali-SDT_2

Βασίλης Σοφός

233
0

Ο Όμιλος BCS, ιστορικός κατασκευαστής γεωργικών μηχανημάτων και γεννητριών ηλεκτρικής ενέργειας με έδρα το Abbiategrasso (πόλη κοντά στο Μιλάνο), συνεχίζει να πιστεύει στην ιταλική αγορά και στην ίδια της χώρα του, παρά τη δυσμενή οικονομική κατάσταση και τους ρυθμούς ανάπτυξης που, μετά από μια άνοδο το 2021, έχουν κινηθεί προς τα κάτω, χάρη στις πολυάριθμες κρίσεις που έχουν σημειωθεί στη χώρα. Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ οι τιμές των εμπορευμάτων παραμένουν υψηλές, αν και λίγο χαμηλότερες από εκείνες που πυροδότησε ο πόλεμος.

Ο όμιλος BCS αντέχει

Παρόλα αυτά, ο όμιλος ανακοίνωσε ότι έχει επενδύσει πάνω από το 10% του κύκλου εργασιών -πάνω από 10 εκατ. ευρώ- εστιάζοντας σε τρεις άξονες: ανάπτυξη προϊόντων, τεχνολογία και διάταξη των εργοστασίων παραγωγής, των ήδη προηγμένων τεχνολογικά, ώστε να διασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια και η καλύτερη εργονομία για τους εργαζόμενους. Και τα αποτελέσματα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την περσινή χρονιά (αυτή του 2021), έχουν επιβραβεύσει την εταιρεία που σημείωσε τζίρο άνω των 130 εκατ. ευρώ, με τη τελευταία να εδραιώνει τη θέση της ως ηγέτιδας στον κλάδο της. «Οι ιταλικές εταιρείες πρέπει να αντιμετωπίσουν πολλά εμπόδια για να συνεχίσουν να αναπτύσσονται, αλλά τα κρίσιμα ζητήματα δεν μας τρομάζουν», σχολιάζει ο Fabrizio Castoldi, Πρόεδρος του ομίλου BCS.



«Ο όμιλος είναι υγιής και οι επενδύσεις έχουν λάβει χώρα και στις τρεις μονάδες παραγωγής - Abbiategrasso, Cusago και Luzzara - και έχουν απευθυνθεί τόσο στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων όσο και στην παραγωγή, ιδιαίτερα δε στην ασφάλεια», συνεχίζει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου, η εταιρεία είναι καθετοποιημένη και για το λόγο αυτό έχει επηρεαστεί λιγότερο από τις δυσκολίες που έχουν επηρεάσει την εφοδιαστική αλυσίδα σε σχέση με άλλες εταιρείες παραγωγής. «Ενώ επαναλαμβάνουμε την ανάγκη για επιτάχυνση από την κυβέρνηση για να μειώσει με θάρρος τα βάρη για τις ιταλικές εταιρείες, αποδεικνύουμε πως ακόμη και σε αυτή τη δυσμενή κατάσταση είναι δυνατό να αναπτυχθεί και να βελτιωθεί», σημειώνει.



Το μέλλον της BCS φανερώνει ένα φιλόδοξο στόχο ανάπτυξης της γεωργίας 4.0 μαζί με τη δημιουργία νέων τεχνολογιών παραγωγής κατάλληλων για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών μοντέλων, την αύξηση της παραγωγικότητας των χωραφιών και τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων. Όλα αυτά θα επιτευχθούν με περαιτέρω επενδύσεις για την υποστήριξη και την ενθάρρυνση αυτής της διαδικασίας.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • BCS
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία