BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Οι σπαρτικές Horsch Avatar SD σε μικρότερα πλάτη για μεσαίες καλλιέργειες

Μετά το μοντέλο Avatar 12.25 SD πέρυσι, η Horsch λανσάρει τώρα τα μικρότερα «αδερφάκια», καλύπτοντας αντίστοιχες ανάγκες των πελατών με μικρότερης ιπποδύναμης τρακτέρ.

Horsch-Avatar_2

Βασίλης Σοφός

313
0

Το Avatar 8.25 SD, το Avatar 9.25 SD και το Avatar 10.25 SD είναι τα τρία νέα μικρά μοντέλα σπαρτικών της Horsch στη συγκεκριμένη σειρά που όμως συνεχίζουν να προσφέρουν τις ίδιες επιλογές εξοπλισμού με το Avatar 12.25 SD με μικρότερα πλάτη εργασίας 8, 9 και 10 μέτρων αντίστοιχα.



Μια τριπλή δεξαμενή 6.400 λίτρων ακολουθεί ως επέκταση του ευέλικτου συστήματος δεξαμενής, με το οποίο η διπλή δεξαμενή 6.300 λίτρων δεν διατίθεται μόνο ως παραλλαγή 60:40, αλλά μπορεί να παραγγελθεί και με διαχωρισμό 60:10:30. Με το MiniDrill G&F, μπορούν να αναπτυχθούν έως και τέσσερα εξαρτήματα μέσω του σπόρου SingleDisc σε ένα μόνο πέρασμα, αυξάνοντας έτσι περαιτέρω την εμβέλεια και μειώνοντας τις στάσεις πλήρωσης.Σύμφωνα με την εταιρεία, μπορούν να τοποθετηθούν προαιρετικά αστέρια καθαρισμού μπροστά από τους σπόρους SingleDisc.

Τα αστέρια καθαρισμού μπροστά από κάθε μεμονωμένη σειρά αφαιρούν οργανικά υλικά καθώς και πέτρες και σβόλους από τη σειρά. Η ρύθμιση μπορεί να προσαρμοστεί άπεριόριστα στις συνθήκες που επικρατούν χρησιμοποιώντας έναν υδραυλικό κύλινδρο.



Παράλληλα, με τη βοήθεια των αστεριών καθαρισμού, το φαινόμενο «hairpinning» μπορεί επίσης να μειωθεί σημαντικά εάν υπάρχει μεγάλη αναλογία οργανικής ύλης. Το φαινόμενο αυτό είναι η συμπίεση υπολειμμάτων καλλιεργειών και οργανικής ύλης στο αυλάκι του σπόρου από τους δισκοσυλλέκτες. Ως αποτέλεσμα, επιτυγχάνεται μόνο ανεπαρκής επαφή του εδάφους με τα τριχοειδή αγγεία για τον σπόρο. Αυτός ο κίνδυνος ελαχιστοποιείται σημαντικά από τα αστέρια καθαρισμού.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία