BACK TO
TOP
Τεχνολογία

AgXtend YieldXact: Το επόμενο βήμα του ομίλου CNH για τη μέτρηση της σοδειάς

Αρχικά διαθέσιμο για πατάτες, κρεμμύδια, καρότα και ζαχαρότευτλα, το νέο σύστημα του ομίλου CNH προσφέρει ανίχνευση απόδοσης για μηχανήματα με ιμάντα μεταφοράς. Η απεικόνιση του χάρτη των δεδομένων απόδοσης πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο, με τον χειριστή να διευκολύνεται σημαντικα λόγω ταχύτητας πληροφόρησης και διαδικασιών.

yIELDxACT_1

Βασίλης Σοφός

195
0

Με το YieldXact, την ανεπτυγμένη από τις Agroplanning και AgXtend πλατφόρμα, η Case IH προσφέρει τη δική της εκδοχή για την αξιόπιστη καταγραφή απόδοσης για θεριζοαλωνιστικές μηχανές με μεταφορικούς ιμάντες. Οι καλλιέργειες-στόχοι κατά την κυκλοφορία του προϊόντος είναι η πατάτα, το κρεμμύδι, το καρότο και τα ζαχαρότευτλα. Άλλες καλλιέργειες, όπως η ντομάτα ή τα φρέσκα λαχανικά, θα προστεθούν αργότερα. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, η λύση αυτή επιτρέπει την ακριβή καταγραφή της ταχύτητας, του βάρους και της κλίσης του μεταφορικού ιμάντα, η οποία μεταδίδεται στο cloud (υπολογιστικό σύννεφο) YieldXtend σε πραγματικό χρόνο. Αυτό παρέχει μια απεικόνιση χάρτη των δεδομένων απόδοσης καθώς και άλλων βασικών μετρήσεων κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συγκομιδής.

Απλή η αρχή λειτουργίας

Το YieldXact προσφέρεται ως λύση εκ των υστέρων για εγκατάσταση στη θεριζοαλωνιστική μηχανή και είναι εξοπλισμένο με τερματικό συμβατό με ISObus. Η απόδοση μετράται χρησιμοποιώντας δύο κυψέλες φορτίου που είναι εγκατεστημένες στη μέση του μεταφορέα.



Η ταχύτητα του μεταφορέα μετράται συνεχώς και σε συνδυασμό με την πραγματική κλίση και τις διαστάσεις του μεταφορέα υπολογίζεται η ροή καλλιέργειας (κιλά/δευτ.). Η πραγματική απόδοση (κιλά/10 στρέμματα) προσδιορίζεται στη συνέχεια χρησιμοποιώντας την ταχύτητα οδήγησης και το πραγματικό πλάτος εργασίας. Όσο υψηλότερο είναι το βάρος και η ταχύτητα της καλλιέργειας, τόσο μεγαλύτερη είναι η απόδοση στο τέλος. Η βαθμονόμηση του συστήματος είναι εύκολη, ενώ όλες οι μετρήσεις έχουν επίσης γεωγραφική αναφορά, χάρη στον ενσωματωμένο δέκτη GNSS.

Το σύστημα YieldXact αποτελείται από τα ακόλουθα κύρια στοιχεία:

-Δύο ξεχωριστές κυψέλες φόρτωσης εγκατεστημένες εκατέρωθεν του μεταφορέα που παρακολουθούν συνεχώς το βάρος. Αυτές οι κυψέλες φορτίου εγκαθίστανται στον τελευταίο μεταφορικό ιμάντα, δηλαδή εκεί που η καλλιέργεια είναι πιο καθαρή, προκειμένου να αποφευχθεί η υψηλή αναλογία χώματος στην καταγραφή της απόδοσης

-Ένας αισθητήρας ταχύτητας, επίσης εγκατεστημένος στο τέλος του μεταφορέα, παρακολουθεί την ταχύτητα για τον υπολογισμό μάζας/χρόνου.

-Ένα κιβώτιο διακλάδωσης κλίσης, τοποθετημένο στο πλάι του μεταφορέα, παρακολουθεί την τρέχουσα κλίση του και χρησιμεύει ως σύνδεση μεταξύ των κυψελών φορτίου και του αισθητήρα ταχύτητας.

-Μία μονάδα ISObus είναι τοποθετημένη στην καμπίνα του τρακτέρ, ενώ ένα μόντεμ με ενσωματωμένη κάρτα SIM διασφαλίζει ότι τα καταγεγραμμένα δεδομένα μεταφέρονται στην πύλη YieldXtend.

-Ένα τερματικό συμβατό με ISOBUS με ενσωματωμένο περιβάλλον Virtual Terminal (VT) και λειτουργία Task Controller (TC) χρησιμοποιείται για την εγγραφή δεδομένων.

YieldXtend και Cloud

Το YieldXact παρέχει συλλογή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, προσβάσιμη μέσω της πλατφόρμας cloud YieldXtend. Για εύκολη οπτικοποίηση, παρέχεται μια εφαρμογή και για κινητά με αυτόματη αντιστάθμιση καθυστέρησης καλλιέργειας και ισχυρή αναφορά απόδοσης. Η κοινή χρήση χάρτη και οι πολλαπλές επιλογές λήψης είναι επίσης ενσωματωμένες σε μια ευέλικτη πύλη.

Διάφορα εργαλεία λογισμικού βοηθούν τους χρήστες να αναλύσουν τη συγκομιδή, να κάνουν συγκρίσεις, να δημιουργήσουν αναφορές ή να διαχειριστούν την ανάπτυξη της συγκομιδής με την πάροδο του χρόνου. Χάρη στην ενσωμάτωση των δορυφορικών εικόνων, όλες οι απαραίτητες λειτουργίες είναι διαθέσιμες για τη λήψη καλύτερων αποφάσεων διαχείρισης, λέει ο όμιλος CNH. Το YieldXact έχει σχεδιαστεί ειδικά για μηχανές συγκομιδής με ιμάντα μεταφοράς, ανεξάρτητα από τη μάρκα του κατασκευαστή. Επί του παρόντος, το σύστημα εφαρμόζεται σε επιλεγμένες βασικές αγορές: Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία και Γερμανία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία