BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Νικητής του τίτλου Farm Machine 2023 η σειρά 5S των Massey Ferguson

Στην κατηγορία τρακτέρ κάτω των 120 ίππων, η έκθεση SIMA 2022 απονέμει στα μικρά, υπερσύγχρονα και ευέλικτα 5S το βραβείο Farm Machine 2023.

MF5S_FL4121Loader_Bale_Night_FR_1120-95543

Βασίλης Σοφός

825
0

Η εταιρεία-μέλος του ομίλου AGCO, Massey Ferguson, τιμάται φέτος με ένα από τα σημαντικότερα βραβεία του γεωργικού κλάδου, αφού η ολοκαίνουργια σειρά 5S αναγνωρίζεται ως Farm Machine 2023 στην έκθεση SIMA 2022 που βρίσκεται σε εξέλιξη.



Τα μοντέλα της γκάμας 5S είναι ιδανικά τρακτέρ για χρήση φορτωτή, προσφέρουν καλή ορατότητα και μικρή ακτίνα στροφής 4 μέτρων, ενώ ο όμορφος σχεδιασμός με το στενό καπό και τη χαμηλή μύτη να είναι και λειτουργικό. Επίσης, με την προαιρετική ανάρτηση του μπροστινού άξονα, το υψηλό ωφέλιμο φορτίο και η μεγαλύτερη ικανότητα των συνδέσμων, είναι επίσης ένας ισχυρός παίκτης στο χωράφι και στο δρόμο.

Υψηλές επιδόσεις στο χωράφι

Η σειρά MF 5S προσφέρει πέντε μοντέλα από 105 έως 145 ίππους και όλα διατίθενται με επιλογή μεταξύ των προδιαγραφών Essential, Efficient και Exclusive, οι οποίες παρέχουν μια σειρά χαρακτηριστικών που βελτιώνουν την απόδοση και ταιριάζουν σε όλους τους τύπους γεωργικών εκμεταλλεύσεων και εφαρμογών. Όλα ξεκινούν από τους τελευταίους τετρακύλινδρους κινητήρες AGCO Power 4,4 λίτρων, οι οποίοι πληρούν τους τελευταίους κανονισμούς εκπομπής ρύπων Stage V με την απλή τεχνολογία SCR «All in One».

Επιλογή μετάδοσης

Τα 5S διατίθενται με δυνατότητα επιλογής μεταξύ του Dyna-4 ή του Dyna-6 SuperEco. Υπάρχει επίσης η λειτουργία Brake-to-Neutral, η οποία απενεργοποιεί την κίνηση όταν ενεργοποιούνται τα φρένα.

Φτιαγμένα για φόρτωση

Σύμφωνα με την Massey Ferguson, η σειρά MF 5S είναι τα ιδανικά τρακτέρ για φορτωτή, προσφέροντας κορυφαία ευελιξία στον κλάδο και την καλύτερη ορατότητα στην κατηγορία τους -μόλις 4 μέτρα μπροστά από το τρακτέρ- χάρη στο καπό με την χαμηλή μύτη, καθώς και τα αποδοτικά υδραυλικά συστήματα υψηλής ροής κοντά στο κέντρο, έως και 110 λίτρα/λεπτό. Για τους πιο πάνω λόγους, οι εργασίες φόρτωσης γίνονται πολύ πιο εύκολες, ειδικά με τη χρήση των χειριστηρίων μετάδοσης κίνησης καθώς και με το σύστημα πέδησης σε ουδέτερη θέση και το joystick πολλαπλών λειτουργιών.



Οι επιλογές Visio Roof παρέχουν επίσης σαφή εικόνα του εξαρτήματος σε όλο το εύρος ανύψωσης. Οι καμπίνες όλων των μοντέλων της σειράς MF 5S είναι εξοπλισμένες με υψηλές προδιαγραφές και, για τα μοντέλα Exclusive και Efficient, υπάρχει ένα νέο υποβραχιόνιο. Όπως χρησιμοποιείται στην πρόσφατα λανσαρισμένη ναυαρχίδα της σειράς MF 8S, αυτό στεγάζει το χειριστήριο Multipad που ελέγχει μια σειρά λειτουργιών, όπως την κίνηση εμπρός/πίσω, του συνδέσμου και τις βαλβίδες διπλής ενέργειας.

Υψηλές οι ικανότητα του συνδέσμου

Ο σύνδεσμος τριών σημείων, ο οποίος μπορεί να ανυψώσει έως και 6.000 κιλά, είναι αναπτυγμένος για τοποθέτηση με τον νέο αναρτώμενο άξονα, τελευταίου τύπου εμπρόσθιου υδραυλικού συστήματος, ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός που συμβάλλει στη διατήρηση της κορυφαίας στον κλάδο ακτίνας στροφής 4 μέτρων.



Με την αύξηση της ικανότητας του εμπρόσθιου συνδέσμου από 2.500 σε 3.000 κιλά, αυτό επιτρέπει στους χειριστές να βελτιώσουν την αποδοτικότητα εκτελώντας δύο εργασίες ταυτόχρονα με μεγαλύτερα και φαρδύτερα εργαλεία. Χάρη στο εντυπωσιακό μικτό βάρος του τρακτέρ στους 9,5 τόνους, -12% υψηλότερο από ό,τι πριν- το MF 5S μπορεί επίσης να μεταφέρει και να χειριστεί με ασφάλεια μεγαλύτερα φορτία.

Πλήρης συνδεσιμότητα

Το σύστημα τηλεματικής MF Connect αποτελεί επιλογή για όλα τα τρακτέρ 5S, με τη λειτουργία Geofencing να βελτιώνει τη διαχείριση του εφοδιασμού και την ασφάλεια, στέλνοντας ειδοποιήσεις στο τηλέφωνο και σε κινητές συσκευές, εάν και όταν τα μηχανήματα βγαίνουν ή εισέρχονται σε προκαθορισμένες περιοχές. Όλα τα στοιχεία του τρακτέρ εμφανίζονται στο τερματικό Datatronic 5 της Massey Ferguson, που είναι βασικός εξοπλισμός στα μοντέλα Exclusive και προαιρετικός στα μοντέλα Efficient. Αυτός ο σταθμός πληροφοριών χειριστή, με οθόνη αφής και συμβατός με ISObus, παρακολουθεί όλες τις λειτουργίες του τρακτέρ και ελέγχει οποιοδήποτε εργαλείο συμβατό με το ISObus.



Με εύκολο χειρισμό μέσω του τερματικού Datatronic 5, ο MF E-loader επιτρέπει στους χειριστές να παρακολουθούν τις λειτουργίες του φορτωτή, να ζυγίζουν μεμονωμένα φορτία, να αυτοματοποιούν τη λειτουργία της αρπαγής, καθώς και να ρυθμίζουν και να αποθηκεύουν αυτόματες ακολουθίες για διαφορετικούς κύκλους φόρτωσης.



Το Datatronic 5 μπορεί επίσης να εκτελέσει τις λειτουργίες για την MF Technologies/Smart Farming Suite που παρέχει λειτουργίες γεωργίας ακριβείας, συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης διεύθυνσης MF Guide, καθώς και τα MF Section Control και MF Rate Control, τα οποία μπορούν τώρα να χειριστούν και να διαχειριστούν έως και 96 τμήματα, τρεις βραχίονες και πέντε προϊόντα. Το προεγκατεστημένο λογισμικό MF TaskDoc χρησιμοποιείται για τη δημιουργία αρχείων αγρού, όπως οι εφαρμοζόμενοι χάρτες, η καταγραφή της χρήσης καυσίμων, η σύνταξη αναφορών εργασίας καθώς και η ακριβής καταγραφή όλων των εισροών σε κάθε εκτάριο.

«Είναι μεγάλη μου τιμή να λαμβάνω αυτό το υψηλού κύρους βραβείο, του οποίου η κριτική επιτροπή αποτελείται από ειδικούς διεθνούς αναγνώρισης. Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για όλη την ομάδα της Massey Ferguson που σχεδίασε αυτό το τρακτέρ μαζί με τους αγρότες», λέει ο Thierry Lhotte, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Massey Ferguson για την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.



«Αυτή η τελευταία διάκριση αποδεικνύει ότι η Massey Ferguson θέτει τα πρότυπα σε αυτόν τον σημαντικό τομέα των ελκυστήρων», λέει με τη σειρά του ο Jérôme Aubrion, Διευθυντής Μάρκετινγκ της Massey Ferguson, Ευρώπης και Μέσης Ανατολή.



«Η σειρά MF 5S συνδυάζει τις ευέλικτες διαστάσεις που απαιτούν οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες με εξαιρετικές επιδόσεις, εργονομία και άνεση. Η σειρά MF 5S είναι ένα πραγματικό πολυδύναμο εργαλείο εργασίας και προσφέρει τη σωστή επιλογή ισχύος και προδιαγραφών που ταιριάζει σε όλες τις εφαρμογές. Αυτά τα σύγχρονα τρακτέρ προσφέρουν επίσης απλές λειτουργίες και βελτιωμένα χαρακτηριστικά με χαμηλό κόστος ιδιοκτησίας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία