BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Στο νέο Fendt 728 Vario ο φετινός τίτλος «Tractor of the Year 2023»

Η ιταλική ένωση κατασκευαστών γεωργικών μηχανημάτων FederaUnacom (Federazione Nazionale Costruttori Macchince per l’Agricoltura) που φιλοξενεί την έκθεση EIMA από το 1969, διοργάνωσε και φέτος τα βραβεία «Τρακτέρ της Χρονιάς», από τα οποία τον ομώνυμο τίτλο για φέτος κατέκτησε το νέο Fendt 728 Vario με τον υπερσύγχρονο κινητήρα και τις καινοτόμες τεχνολογίες που ενσωματώνει, ξεχωρίζοντας ακόμη και από όλα τα άλλα τρακτέρ της φίρμας.

news-11-high_2

Βασίλης Σοφός

1460
1

Νικητής με τον τίτλο «Tractor of the Year 2023» στέφεται το ολοκαίνουργιο Fendt 728 Vario, που βρίσκεται στην εν εξελίξει έκθεση EIMA 2022 της Μπολόνια. Τη Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, η κριτική επιτροπή στην ιταλική έκθεση EIMA απένειμε, μεταξύ άλλων, το ομώνυμο βραβείο στο ευέλικτο allrounder, με το πρόσφατα αναπτυγμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης Fendt VarioDrive, το ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών VarioGrip και σύστημα FendtONE.



Τα κύρια χαρακτηριστικά του νικητή του «Tractor of the Year 2023», περιλαμβάνουν μια ένα νέο εξακύλινδρο κινητήρας 7,5 λίτρων AGCO-Power που αποδίδει 283 ίππους αλλά φέρνει επιπλέον ισχύ έως 20 ίππους σε όλες τις συνθήκες, ενώ καινοτόμο κρίνεται το εξίσου νέο κιβώτιο ταχυτήτων, νέα υδρατίκά, σύστημα ψύξης και ένα ασφαλές φιλτράρισμα καμπίνας (κατ. 4).

Μεταξύ των νέων χαρακτηριστικών μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα ξεχωριστά μοτέρ κίνησης εμπρός και πίσω αξόνων και την αυτόματη τετρακίνηση, ρυθμιζόμενη για καλύτερη πρόσφυση και έλξη με μειωμένη ακόμη και κατά 10% ακτίνα στροφής.



Η φιλοσοφία χαμηλών στροφών λειτουργίας Fendt iD, το έξυπνο VarioDrive, το ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών Fendt VarioGrip, η ανώτερη ευελιξία, η πολύ χαμηλή αναλογία βάρους-ισχύος, ο μπροστινός φορτωτής νέας γενιάς, το νέο premium κάθισμα οδηγού και ο ψηφιακός κόσμος Fendt «on & offboard« FendtONE ξεχωρίζουν.

«Τα μοντέλα της σειράς Fendt 700 Vario είναι τα τρακτέρ μας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις και χρησιμοποιούνται από αγρότες σε όλο τον κόσμο. Για τους μηχανικούς μας, ήταν επομένως μια πρόκληση να κάνουν κάτι καλό ακόμα καλύτερο. Παράγοντες όπως η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου σε συνδυασμό με την υψηλή απόδοση έως και 300 ίππων, ο σεβασμός του εδάφους και η μέγιστη ευελιξία για διαφορετικές εφαρμογές είναι πολύ σημαντικά για τους επαγγελματίες πελάτες μας σε όλο τον κόσμο», λέει ο Christoph Gröblinghoff, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Fendt.



«Είμαι πολύ χαρούμενος που λαμβάνω αυτό το βραβείο για το νέο μας κορυφαίο μοντέλο Fendt 728 Vario από μια διεθνή και ανεξάρτητη κριτική επιτροπή ειδικών», σημείωσε ο ίδιος.

Να σημειωθεί ότι τα βραβεία «Tractor of the Year» απονέμονται μία φορά το χρόνο από το 1998. Από το 2006, η τελετή απονομής εναλλάσσεται μεταξύ EIMA και Agritechnica, ενώ η ανεξάρτητη κριτική επιτροπή αποτελείται από 25 δημοσιογράφους ειδικού Τύπου από 25 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

11-11-2022 10:46Βασίλης

Κάτι σαν την Eurovision είναι. Αλληλοψηφίζονται οι χώρες που είναι συμπαθείς μεταξύ τους.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία