BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Το τίτλο «Farm Machine 2023» κατακτά το ξεχωριστό συλλεκτικό Mergento VT 9220 της Pöttinger

Στην έκθεση SIMA 2022 που διοργανώθηκε στο Παρίσι ξεχώρισε με το βραβείο «Farm Machine 2023» μια σειρά καινοτόμων προϊόντων, μεταξύ των οποίων και το μηχάνημα συλλογής Mergento VT 9220 της Pöttinger, το οποίο εργάζεται γρήγορα και με πλήρη λειτουργία από την καμπίνα, αφήνοντας το απαιτούμενο αποτέλεσμα.

29_9b3_

Βασίλης Σοφός

464
0

Το νέο συλλεκτικό Mergento VT 9220 από τον ειδικό, την Pöttinger, ψηφίστηκε ως «Farm Machine 2023» στη SIMA στο Παρίσι. Ο τίτλος, που δίνεται σε πολλά και διαφορετικά προϊόντα, είναι ένα πολυπόθητο βραβείο στον τομέα της γεωργικής τεχνολογίας που απονέμεται από δημοσιογράφους που εργάζονται για αγροτικά περιοδικά (ειδικού Τύπου).

Το βραβείο χαρίζεται σε πολλές διαφορετικές κατηγορίες μηχανημάτων, με το Mergento να ξεχωρίζει στην κατηγορία «Συγκομιδή ζωοτροφών». Η κριτική επιτροπή επαίνεσε τον τρόπο με τον οποίο το μηχάνημα συλλέγει τη χορτονομή χρησιμοποιώντας το πικ απ του, ενώ βρωμιά και πέτρες παραμένουν στο έδαφος. Χωρίς περαιτέρω επαφή με το έδαφος, οι εγκάρσιες μεταφορικές ταινίες μεταφέρουν τη χορτονομή στη λωρίδα. Ιδιαίτερη μνεία έκαναν οι κριτές στην μεταφορική μονάδα ως την καρδιά του Mergento.



Όπως τονίζει η ίδια η εταιρεία, το τέλεια συντονισμένο σύστημα εξασφαλίζει σταθερή ροή χορτονομής και τέλεια διαμορφωμένες λωρίδες ακόμη και με κοντό υλικό καλλιέργειας. Η μεταφορική μονάδα αποτελείται από το πικ απ, τον κύλινδρο πρέσας καλλιέργειας και τον εγκάρσιο μεταφορικό ιμάντα. Η ελεγχόμενη παραλαβή έξι σειρών παρέχει μέγιστη απόδοση συλλογής με ελάχιστη μόλυνση ζωοτροφών. Η σοδειά συλλέγεται απαλά από το έδαφος, από τα διαδοχικά δόντια συλλογής, και τροφοδοτείται στον εγκάρσιο μεταφορικό ιμάντα.

Η τροχιά του έκκεντρου κάνει τα δόντια να μαζεύονται λίγο πριν από τη ζώνη. Σημειώνεται από την κατασκευάστρια ότι η μονάδα μεταφοράς λειτουργεί εξίσου αξιόπιστα κατά την οδήγηση σε κατηφόρα και με σύντομη περικοπή. Οι κύλινδροι του πλαισίου είναι τοποθετημένοι πολύ κοντά στο σημείο που τα δόντια έρχονται σε επαφή με την καλλιέργεια και εξασφαλίζουν καλή «παρακολούθηση» του εδάφους. Η πλήρης ελευθερία κινήσεων που παρέχεται από την στήριξη των μονάδων ιμάντα εξασφαλίζει σταθερή μείωση του βάρους σε όλο το πλάτος εργασίας.

Ο έξυπνος σχεδιασμός της μπούμας με τρεις υδραυλικούς κυλίνδρους αντιδρά σε κλάσματα δευτερολέπτου σε τυχόν χτυπήματα στο έδαφος. Στη λειτουργία κεντρικής λωρίδας, η κατακόρυφη ελευθερία κινήσεων είναι +475 χιλιοστά έως -195 χιλιοστά, ενώ η πλευρική επίπλευση είναι +30 μοίρες έως -13 μοίρες.



Η κλίση προς την κατεύθυνση της διαδρομής μπορεί να κυμανθεί από +11,5 έως -0 μοίρες. Το Mergento, λέει η εταιρεία, απενεργοποιεί αυτόματα τους μεταφορικούς ιμάντες στο ακρωτήριο και αρχίζει να λειτουργεί αυτόματα στην αρχή του επόμενου περάσματος. Αυτό το σύστημα εγγυάται ότι κάθε ράβδος ξεκινά και τελειώνει τακτοποιημένα. Εξοικονομείται επίσης πολύς χρόνος γιατί δεν χρειάζεται να αδειάσι τη σταυρωτή μεταφορική ζώνη στο τέλος της λωρίδας. Ο χρόνος καθυστέρησης για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση των μεταφορικών ζωνών μπορεί να ρυθμιστεί εύκολα χρησιμοποιώντας το τερματικό στην καμπίνα του τρακτέρ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία