BACK TO
TOP
Τεχνολογία

«Farm Machine 2023» η ανανεωμένη αλωνιστική Lexion της Claas

Στη φετινή έκθεση SIMA, η Claas βραβεύτηκε στο διαγωνισμό «Farm Machine 2023» για τη τελευταία γενιά των αλωνιστικών Lexion, με τη νέα της καμπίνα, το CEMIS 1200 και τις βελτιώσεις στη ροή της καλλιέργειας.

claas-lexion-2-sd1p

Βασίλης Σοφός

695
0

Ανάμεσα στα καινοτόμα προϊόντα που τιμήθηκαν με το βραβείο «Farm Machine 2023» βρέθηκε ξανά η Claas, στην οποία απονεμήθηκε αυτή τη φορά ο τίτλος για τη νέα γενιά αλωνιστικών Lexion. Η εταιρεία κατάφερε φέτος να εντυπωσιάσει την κριτική επιτροπή των δημοσιογράφων στην κατηγορία θεριζοαλωνιστικών μηχανών με τη νέα Lexion, η οποία παρουσιάστηκε στο κοινό το καλοκαίρι του 2022. Με τέσσερις σειρές μοντέλων, το η Lexion είναι ένα από τα βασικά μηχανήματα της σειράς θεριζοαλωνιστικών μηχανών της φίρμας και κατασκευάζεται στο Harsewinkel της Γερμανίας και στην Omaha των ΗΠΑ.



Οι καινοτομίες που εισήχθησαν για το 2023 περιλαμβάνουν μια μεγαλύτερη καμπίνα με περιστρεφόμενο κάθισμα οδηγού, το νέο τερματικό CEMIS 1200 με το νέο GPS PILOT, βελτιστοποίηση απόδοσης και ροής καλλιέργειας, μεγαλύτερες δεξαμενές σιτηρών και προαιρετικό πρόσθετο εξοπλισμό, όπως περιστρεφόμενο στόμιο για τη δεξαμενή σιτηρών, κοχλία εκφόρτωσης ή το μεταβλητού λόγου σύστημα διεύθυνσης Dynamic Steering.



Επιπλέον, διαθέσιμες είναι και οι νέες λειτουργίες του συστήματος υποβοήθησης Cemos, για βελτιστοποίηση της διαδικασίας όσον αφορά την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα.



Στην Ευρώπη, την γκάμα συμπληρώνει η Lexion 8600. «Με τη Lexion, η Claas θέτει πρωτοποριακές τεχνολογίες στην κατασκευή θεριζοαλωνιστικών μηχανών από το 1995 και συνεχίζει αυτή την καινοτόμο δύναμη από τότε», εξηγεί ο Jan-Hendrik Mohr, υπεύθυνος για τον επιχειρηματικό τομέα συγκομιδής σιτηρών στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ομίλου CLAAS. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που, μετά την απονομή του τίτλου ¨Farm Machine 2022¨ στη σειρά Trion, μπορούμε τώρα να συνεχίσουμε αυτή την επιτυχία με τη νέα Lexion», είπε ο ίδιος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία