BACK TO
TOP
Τεχνολογία

M5002 Narrow: Τα νέα στενά τρακτέρ της Kubota με ισχύ από 74 έως 115 ίππους

Η Kubota βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Παρίσι για να παρουσιάσει τα προϊόντα της, με τη νέα σειρά τρακτέρ M5002 Narrow να φέρνει κάτι αρκετά φρέσκο σε μια μεγάλη μερίδα αγροτών εξειδικευμένων καλλιεργειών.

M5002N_Cab-field-image

Βασίλης Σοφός

4632
3

Με ισχύ που κυμαίνεται από 74 έως 115 ίππους και συνολικό βάρος λειτουργίας 4.350 κιλά, η νέα σειρά εξειδικευμένων τρακτέρ της ιαπωνικής φίρμας απευθύνεται σε στενές καλλιέργειες υψηλού επιπέδου, με το σχεδιασμό του καπό να είναι επίσης νέος, που διευκολύνει την απεμπλοκή ακόμα και από τις πιο στενές σειρές. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης SIMA 2022, η Kubota παρουσίασε τα νέα τρακτέρ της σειράς M5002 Narrow, το οποίο είναι ανανεωμένου τόσο από άποψη αισθητικής όσο και από μηχανικής, για την κάλυψη των αναγκών των αγροτών που εργάζονται σε καλλιέργειες υψηλού επιπέδου, για εργασίες σε αμπελώνες, οπωρώνες και άλλες εφαρμογές που απαιτούν τη χρήση στενών τρακτέρ χαμηλού προφίλ.



Ο σχεδιασμός – εξαιρετικά συμπαγής και ιδανικός για ελιγμούς σε στενές σειρές – και το pto έχουν ανανεωθεί, ενώ χαρακτηριστικά που συνοδεύονται από τεχνολογίες ικανές να εξοικονομήσουν σημαντικές ποσότητες καυσίμου βρίσκονται στα νέα μοντέλα του 2023. Τα πέντε μοντέλα της νέας σειράς είναι τα M5-072N, M5-082N, M5-092M, M5-102N και M5-112N.

Βελτιωμένος κινητήρας και αισθητικά νέο καπό

Η σειρά M5002 Narrow Series είναι εξοπλισμένη με έναν τετρακύλινδρο κινητήρα Kubota που πληροί τα ευρωπαϊκά πρότυπα εκπομπών Stage V και διατίθεται με πέντε επίπεδα ισχύος που κυμαίνονται από 74 έως 115 ίππους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα νέα Kubota M5002 Narrow Series προσφέρονται σε δύο διαφορετικά σχέδια καπό για κάθε τύπο εφαρμογής.



Συγκεκριμένα, ενα καπό, ειδικά σχεδιασμένο για τα μοντέλα Cabina, επιτρέπει εξαιρετική ορατότητα στον μπροστινό άξονα, καθιστώντας το κατάλληλο για εργασίες σε αμπελώνες και οπωρώνες. Ένα δεύτερο καπό, ειδικά σχεδιασμένο για τα μοντέλα Arco, με σχεδιασμό χαμηλού προφίλ, είναι ιδανικό για εργασία σε θερμοκήπια και εξειδικευμένα χωράφια.



Η σειρά Kubota M5002 Narrow προσφέρεται και με δύο διαφορετικούς τύπους κιβωτίων ταχυτήτων, το πρώτο με 18 ταχύτητες εμπρός και 18 όπισθεν, το άλλο ακόμη πιο ευέλικτο και άνετο, με το τελευταίο να μπορεί μάλιστα να διπλασιάσει κάθε ταχύτητα με το πάτημα ενός κουμπιού και εγγυάται 36 ταχύτητες εμπρός και 36 όπισθεν. Αμφότερα τα κιβώτια είναι εξοπλισμένα με ηλεκτροϋδραυλικό μοχλό και περιλαμβάνουν ταχύ σύστημα διεύθυνσης διπλής ταχύτητας. Με γωνία κεφαλής περίπου 35º, η τεχνολογία bi-speed της Kubota αυξάνει την αναλογία του τιμονιού του μπροστινού άξονα των μπροστινών τροχών, με αποτέλεσμα έναν εξαιρετικά μικρό κύκλο στροφής.

Ενισχυμένα υδραυλικά

Για να ανυψώνει βαριά φορτία με ευκολία και να λειτουργεί με ασφάλεια, η νέα σειρά Kubota M5002 Narrow Series είναι εξοπλισμένη με ένα ισχυρό υδραυλικό σύστημα, που παρέχει απόδοση έως και 69 λ./λ., απαραίτητη για την αύξηση της παραγωγικότητας και της απόδοσης.



Επιπλέον, χάρη στη σύνδεση τριών σημείων κατηγορίας II, η σειρά M5002 Narrow μπορεί να ανυψώσει βαριά φορτία έως και 2.300 κιλά. Το υδραυλικό σύστημα του Kubota M5002 Narrow διατίθεται στάνταρντ με δύο βαλβίδες με ανεξάρτητο έλεγχο ροής. Αυτό μπορεί να επεκταθεί σε έως και επτά βαλβίδες εμπρός και πίσω (τέσσερις μηχανικές και τρεις ηλεκτροϋδραυλικές). Η λύση αυτή επιτρέπει την εκτέλεση πολλών εργασιών ταυτόχρονα με μπροστινά, κεντρικά και πίσω εργαλεία.

Ευκινησία σε νέα υψηλότερα επίπεδα

Η ευελιξία της σειράς M5002 Narrow, μαζί με τη μεγάλη σταθερότητα και ασφάλεια -χάρη στην υδραυλική ανάρτηση του μπροστινού άξονα- καθιστούν το τρακτέρ αρκετά ανταγωνιστικό στην κατηγορία του. Τα νέα χαρακτηριστικά αυτής της σειράς περιλαμβάνουν την ανάρτηση του μπροστινού άξονα, η οποία μπορεί να ρυθμιστεί με διαφορετικούς τρόπους με ρυθμίσεις που προσαρμόζονται στις προτιμήσεις και τις ανάγκες του αγρότη. Αυτή η λειτουργία μπορεί να γίνει εύκολα με δύο συγκεκριμένα κουμπιά. Ένα από αυτά τα κουμπιά διαχειρίζεται την ανάρτηση του μπροστινού άξονα και σας επιτρέπει να επιλέξετε μεταξύ των τρόπων λειτουργίας (Off/On/Automatic).



Η επιλογή της καλύτερης ρύθμισης για κάθε κατάσταση κάνει τον χειρισμό στο πεδίο και στο δρόμο πιο αποτελεσματικό και άνετο, ενώ μειώνει τη μηχανική καταπόνηση στα εξαρτήματα του τρακτέρ. Το δεύτερο κουμπί προσαρμόζει την απορρόφηση κραδασμών της ανάρτησης του μπροστινού άξονα σύμφωνα με διάφορους παράγοντες όπως το φορτίο του μπροστινού άξονα, την ταχύτητα του τρακτέρ και τις συνθήκες εδάφους. Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με μια ευρύχωρη καμπίνα με επίπεδο δάπεδο και υψηλή ορατότητα. Επιπλέον, διαθέτει βέλτιστη εργονομία, με χειριστήρια άνετα στο χέρι, τα οποία επιτρέπουν ευχάριστη και παραγωγική εργασία.

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

11-06-2023 15:27ontoneNog

Median time to progression was 41 weeks and the median survival time 88 weeks <a href=http://dapoxetin.sbs>priligy premature ejaculation pills</a> PMID 35639664

Απάντηση

20-03-2023 08:22Meepeable

<a href=https://cialis.motorcycles>buy cialis online without prescription</a> Eric, USA 2022 05 28 22 57 26

Απάντηση

24-11-2022 16:20ΔΙΟΝΥΣΗΣ

Όλα καλά μέχρι την πρώτη αβαρία μετά κλάμα από έλλειψη ανταλλακτικών καί τιμής

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία