BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Το μεγάλο και ευέλικτο JCB Fastrac 4220 iCon γίνεται το πιο «βιώσιμο» του 2023

Παρ΄ όλες τις διαστάσεις τους, το τελευταίας γενιάς Fastrac iCon της JCB γίνεται το τιμώμενο τρακτέρ στη νέα κατηγορία βραβείου «Sustainable TOTY 2023», χάρη σε ορισμένες λεπτομέρειες στην φαρέτρα τεχνολογιών που υιοθετεί.

A_FST_4220_ICON_3-scaled

Βασίλης Σοφός

1736
0

Χάρη στις πολυάριθμες επιλογές διεύθυνσης, συμπεριλαμβανομένης της «λειτουργίας καβουριού» που κάνουν αυτό το τρακτέρ «ευγενικό στο έδαφος», τα συνολικά επίπεδα ευελιξίας είναι πιο υψηλά από ποτέ για τη βρετανική σειρά τρακτέρ, με το Fastrac 4220 iCon να λαμβάνει τον τίτλο «Sustainable TOTY 2023» από το θεσμό της ΕΙΜΑ 2022. Τα συστήματα gps και οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες συνδεσιμότητας, όπως η διαχείριση στόλου και η προγνωστική συντήρηση βρίσκονται σε νέο επίπεδο και όλα αυτά συνδυάζονται με το γεγονός ότι η JCB παρέχει μια υπηρεσία καθοδήγησης που επιτρέπει στον πελάτη να προσαρμόσει το τρακτέρ στις ανάγκες του.



Η βαθιά βελτιστοποίηση ολόκληρου του πακέτου κάνει αυτό το τρακτέρ πιο αποτελεσματικό, ασφαλέστερο, πιο άνετο, πιο συνδεδεμένο, πιο αξιόπιστο και επηρεάζει θετικά το κόστος και την κατανάλωση, στοιχεία που λήφθηκαν υπόψη πριν την απονομή του τίτλου.

Η κονσόλα iCON το βασικό χαρακτηριστικό στα νέα τρακτέρ

Στο επίκέντρο των νέων μοντέλων Fastrac iCON βρίσκεται μια νέα ηλεκτρονική υποδομή που επιτρέπει την πλήρη ενσωμάτωση μιας σειράς σύγχρονων τεχνολογικών χαρακτηριστικών. Η νέα κονσόλα υποβραχιόνιου που τοποθετείται στις εκδόσεις iCON και μια έγχρωμη οθόνη αφής 12 ιντσών που μπορεί να τοποθετηθεί μπροστά από τα χειριστήρια για εύκολη προβολή ή να μετακινηθεί στη μία πλευρά για μεγιστοποίηση της ορατότητας μέσω του μεγάλου παρμπρίζ του Fastrac είναι το νέο σημαντικό χαρακτηριστικό των μοντέλων. Η συνδεσιμότητα γίνεται εύκολη με την υποστήριξη Wi-Fi και Ethernet.



Οι διορθώσεις TerraStar και RTK παρέχουν την ακρίβεια σε επίπεδο εκατοστών που απαιτείται για οποιαδήποτε αγροτική εφαρμογή και, με δυνατότητες πολλαπλών πολλαπλών συχνοτήτων, είναι μια αξιόπιστη λύση για αγροκτήματα με δεντροστοιχίες και εμπόδια που μπορεί να εμποδίσουν τα δορυφορικά σήματα.

Η κονσόλα φιλοξενεί ένα νέο κύριο joystick. Μοχλοί με έγχρωμη κωδικοποίηση RGB LED που παρέχουν αναλογικό έλεγχο των ηλεκτρικών βαλβίδων, χειριστήρια pto και κοτσαδόρου, ένα βοηθητικό joystick και σκληρά πλήκτρα μαζί ένας επιλογέας για μια πιο απτική εναλλακτική στη χρήση της οθόνης αφής φιλοξενούνται στο περιβάλλον χειριστή. Οι υδραυλικές λειτουργίες μπορούν να εκχωρηθούν ελεύθερα στα πέντε κύρια κουμπιά του joystick και επίσης σε ένα βοηθητικό joystick τεσσάρων κατευθύνσεων με τα τέσσερα κουμπιά και τον διακόπτη, με έγχρωμους οπίσθιους φωτισμούς LED που προσδιορίζουν ποια βαλβίδα έχει εκχωρηθεί και σε ποιο χειριστήριο.



Η νέα οθόνη αφής 12 ιντσών υψηλής ευκρίνειας της JCB παρουσιάζει βασικές πληροφορίες σε πέντε οθόνες χρησιμοποιώντας καθαρά, ευκρινή γραφικά, με τη βασική διάταξη οθόνης εκτέλεσης σχεδιασμένη έτσι που να φαίνεται οικεία στους νέους χρήστες του Fastrac. Η σάρωση προς τα δεξιά εμφανίζει μια πιο λεπτομερή οθόνη λειτουργίας που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για έως και έξι ηλεκτρικές βαλβίδες εμπρός/πίσω. Άλλα δύο παράθυρα διατηρούν βασικές πληροφορίες για την κατάσταση του οχήματος, ενώ παρέχουν μια απομακρυσμένη προβολή της κάμερας και μια οθόνη ISOBUS 2 Universal Terminal.

Επιλογή ελέγχου μετάδοσης Smart Transmission Control

Το Smart Transmission Control είναι ένα νέο σύστημα που επιτρέπει στους χειριστές να ρυθμίζουν την απαιτούμενη ταχύτητα προς τα εμπρός και να αφήνουν το τρακτέρ να κάνει τη σκληρή δουλειά της εξισορρόπησηςτων στροφών του κινητήρα και της σχέσης μετάδοσης για να επιτευχθεί η κατάλληλη ταχύτητα στα μεταβαλλόμενα φορτία κάθε φορά. Για πρόσθετη ευκολία, οι λειτουργίες οδήγησης με joystick και πεντάλ δεν χρειάζεται πλέον να είναι προεπιλεγμένες – επιλέγονται αυτόματα όταν χρησιμοποιείται ένα από τα δύο χειριστήρια. Παράλληλα, ένα νέο χαρακτηριστικό επιτρέπει στους χειριστές να επιλέξουν μία από τις δύο διαμορφώσεις εισόδου κατά τον έλεγχο της μετάδοσης χρησιμοποιώντας το joystick.

ISObus και γεωργία ακριβείας

Η αναβάθμιση στα τρακτέρ Fastrac iCON φροντίζει για τον προαιρετικό έλεγχο ISObus των εργαλείων που τοποθετούνται στο πίσω και στο μπροστινό μέρος, χρησιμοποιώντας ένα κοινό σημείο στην οθόνη αφής 12 ιντσών, με το βοηθητικό joystick να παρέχει περαιτέρω ευκαιρίες για εξατομικευμένες εκχωρήσεις ελέγχου



Επίσης, με τη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών διόρθωσης TerraStar, οι χειριστές μπορούν να έχουν υψηλότερη ακρίβεια, με το TerraStar να προσφέρει γρήγορη, σταθερή τοποθέτηση κατά τη φύτευση, τον ψεκασμό και τον κύκλο συγκομιδής με χρόνο λειτουργίας και διαθεσιμότητα 99,999%, όπως δηλώνει η κατασκευάστρια. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό χαρακτηριστικό η μέγιστη ταχύτητα στο δρόμο, αφού το νέο Fastrac μπορεί να κινηθεί με έως και 60 χ.α.ω. «Λιγότερος χρόνος στο δρόμο σημαίνει περισσότερος χρόνος στο πεδίο», λέει η κατασκευάστρια.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • JCB
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία