BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Νέα τρακτέρ και χορτοκοπτικά παρουσίασε η BCS στην EIMA 2022

Με τα καλύτερα της νέας της γκάμας βρέθηκε στο περίπτερο της έκθεσης EIMA 2022 η BCS, παρουσιάζοντας εξειδικευμένα, ισοδιαμετρικά τρακτέρ και μηχανήματα κοπής για το 2023.

STAND

Βασίλης Σοφός

1714
0

Στην EIMA International 2022 βρέθηκε η ιταλική BCS, που έφερε μαζί της τα καινοτόμα της προϊόντα από την αναβιωμένη γκάμα. Η κατασκευάστρια παρουσίασε έξι από τα πιο πρόσφατα προϊόντα της, συμπεριλαμβανομένων με το Spirit 70 Dualsteer μεταξύ των πρωταγωνιστών. Άλλο ένα νέο μοντέλο ήταν το RS JUNIOR της σειράς 35, ένα συμπαγές τρακτέρ σχεδιασμένο για μικρές επαγγελματικές φάρμες που αναζητούν ένα ευέλικτο και άνετο προϊόν, απλό αλλά γεμάτο επιλογές που το καθιστούν κατάλληλο για οποιαδήποτε ανάγκη.



Μεταξύ των προαιρετικών χαρακτηριστικών του μοντέλου είναι το ανεξάρτητο pto, η πίσω ανύψωση δύο εμβόλων, οι πίσω υδραυλικές συνδέσεις, το ρυθμιζόμενο καθ' ύψος τιμόνι, τα ανεξάρτητα φρένα που δρουν στους πίσω τροχούς και τα μπροστινά φώτα εργασίας.



Στην ίδια σειρά, την 35, οι επισκέπτες είδαν και το μοντέλο AR JUNIOR MICRO με πλάτος 77 εκατοστά, για επεξεργασία σε στενές σειρές και στενούς αμπελώνες, αλλά και για καλλιέργεια λαχανικών σε θερμοκήπια και φυτώρια που χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια οπωροφόρων δέντρων. Όπως και το μοντέλο RS JUNIOR, έτσι και το AR JUNIOR MICRO είναι εξοπλισμένο με έναν τρικύλινδρο κινητήρα Kubota 25 ίππων και το ίδιο κιβώτιο 8 FWD + 4 REV που χαρακτηρίζει ολόκληρη τη σειρά 35.



Νέο μοντέλο προστίθεται και στη σειρά 60, το AR MICRO, ένα αρθρωτό αναστρέψιμο τρακτέρ με εξαιρετικά συμπαγείς διαστάσεις (συνολικό πλάτος μόλις 95 εκ.), ιδιαίτερα κατάλληλο για τον αμπελουργικό τομέα και με τρικύλινδρο κινητήρα Kohler 49 ίππων. Το προϊόν, όπως και ολόκληρη η σειρά MICRO, ξεχωρίζει επίσης για μια σημαντική υδραυλική αναβάθμιση: μεταξύ των προαιρετικών επιλογών υπάρχει και μια υπερμεγέθη αντλία 33,5 λ./λ. με εναλλάκτη θερμότητας και διαχωριστή ροής για διαχείριση νερού/λαδιού στους διάφορους διανομείς, απαραίτητο για τη διαχείριση ειδικού εξοπλισμού στον αμπελώνα.

Αναβάθμιση στην γκάμα μηχανημάτων χορτονομής

Η BCS επεκτείνει την γκάμα των επαγγελματικών χλοοκοπτικών δίσκων και παρουσιάζει το DYNAMIX R8, το πρώτο κεντρικά αναρτημένο πίσω χλοοκοπτικό-ξηραντικό, που προορίζεται για μεγάλες επιφάνειες και την εντατική γεωργία. Αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι το ολοκαίνουργιο σύστημα διπλού φωτισμού το οποίο, μαζί με μια συσκευή προστασίας από σύγκρουση με αυτόματη επιστροφή στη θέση εργασίας (κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύστημα: Zero Gravity), εγγυάται καθαρή και μη μολυσμένη κοπή του υλικού. Χάρη στη χαμηλότερη απαίτηση ισχύος από το τρακτέρ, το νέο χλοοκοπτικό προσφέρει την ίδια παραγωγικότητα με τα άλλα μοντέλα, αλλά με χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου: ένα χαρακτηριστικό που το καθιστά πιο οικονομικό και λιγότερο επιβλαβές από περιβαλλοντική άποψη.



Το DUPLEX AVANT ακολουθεί τις ίδιες αρχές, είναι ένα μπροστινό σύστημα με διπλή παλινδρομική κίνηση. Λεπίδα και χτένα κινούνται ταυτόχρονα με αντίθετο τρόπο για τέλειο ψαλίδισμα. Χάρη στο ρεζερβουάρ των 60 λίτρων και την υδραυλική αντλία, μπορεί να τοποθετηθεί σε αναστρέψιμα, ισοδιαμετρικά τρακτέρ ή σε συμβατικά μοντέλα εξοπλισμένα με μπροστινό PTO. Με πλάτος εργασίας 2,42 μ., προσαρμόζεται τέλεια στα περιγράμματα του εδάφους και είναι η βέλτιστη λύση σε ορεινά περιβάλλοντα.



Ο όμιλος παρουσίασε και μια καινοτομία που προέρχεται από έναν αληθινό θρύλο στην ιστορία των χλοοκοπτικών μηχανημάτων, το εμβληματικό 622, κληρονόμος του πρώτου κινητήρα χλοοκοπτικού και επιστρέφει στην αγορά με μια βαθιά τεχνική αναβάθμιση και μια νέα αισθητική, που θυμίζει αυτήν της σειράς μονοαξονικών BCS. Συμμορφωμένο με την Οδηγία για τα μηχανήματα της ΕΚ σχετικά με την ασφάλεια των χλοοκοπτικών μηχανημάτων, το 622 είναι ιδανικό για αγρότες σε μικρές κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και εκμεταλλεύσεις για εντατική χρήση. Η μεγαλύτερη καινοτομία είναι ο νέος συμπλέκτης PowerSafe (πατέντα BCS), ο οποίος εγγυάται μέγιστη αξιοπιστία και μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια για τον χειριστή.

Trattoriweb

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία