BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η JCB λανσάρει τον μικρότερο μέχρι σήμερα Loadall φορτωτή

Ο λιλιπούτειος 514-40 είναι το μικρότερο σε όγκο μέλος της οικογένειας Loadall -με 40 χρόνια ιστορίας- και έρχεται να ανταποκριθεί σε εργασίες χειρισμού υλικών σε μια ποικιλία κλάδων.

JCB_-514-40-Loadall-scaled

Βασίλης Σοφός

858
0

Το πιο μικρό μηχάνημα Loadall που έχει φτιάξει έως σήμερα εισάγει η JCB στην γκάμα της, αφού στόχος της είναι να διευρύνει τη σειρά όχι μόνο προς τα πάνω αλλά και προς τα κάτω. Το 514-40 είναι η τελευταία γενιά αυτών των μικρών μηχανημάτων, που επωφελείται από την μεγαλύτερη καμπίνα στην κατηγορία, λέει η εταιρεία.



Το μηχάνημα συνολικά είναι αρκετά μικρό ώστε να χωράει σε μια πόρτα ύψους 2 μέτρων, ενώ παρέχει σύστημα διεύθυνσης σε όλους τους τροχούς, καθιστώντας το ιδανικό για προμήθεια υλικών, τοπικούς χώρους, διοργανωτές εκδηλώσεων και επιχειρήσεις ενοικίασης. Με κινητήρα πετρελαίου 18,4 kW, το μοντέλο πληροί το πρότυπο εκπομπών ρύπων Stage V χωρίς την ανάγκη φίλτρου σωματιδίων (DPF) ή πρόσθετων υγρών.

Μοτέρ 1,1 λίτρων

Το μικρό Loadall κινείται από τρικύλινδρο κινητήρα 1,1 λίτρων, ο οποίος διαθέτει ροπή 66,9 Nm, μέσω υδροστατικού κιβωτίου ταχυτήτων Bosch σε κινητήρα Linde δύο ταχυτήτων, προσφέροντας μέγιστη ταχύτητα 15 χλμ./ώρα. Με μόνιμη τετρακίνηση και τετραδιεύθυνση, το 514-40 είναι επίσης σχεδιασμένο για να προσφέρει τις δυνατότητες παντός εδάφους που υπάρχουν σε όλη τη γκάμα Loadall. Η μέγιστη ικανότητα ανύψωσης είναι 1.400 κιλά, ενώ το μέγιστο ύψος ανύψωσης ορίζεται στα 4,0 μέτρα.



Ωστόσο, το 514-40 μπορεί να μεταφερθεί σε ένα ελαφρύ ρυμουλκούμενο 3,5 τόνων πίσω από ένα 4x4 ή ένα ελαφρύ επαγγελματικό όχημα, καθιστώντας ευκολότερη, ταχύτερη και λιγότερο δαπανηρή την παράδοση στον χώρο. Η εταιρεία μάς λέει ότι η καμπίνα του χειριστή πλήρους πλάτους είναι 20% μεγαλύτερη από την προηγούμενη 516-40 και 200 χιλιοστά μεγαλύτερη από τα ανταγωνιστικά μοντέλα. Αυτό παρέχει στον χειριστή ένα άνετο περιβάλλον εργασίας, με τα μεγαλύτερα κρύσταλλα να προσφέρουν ορατότητα και στις τέσσερις γωνίες.



Στα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται ένα σύστημα ρυμούλκησης 50 χιλιοστών με ηλεκτρικά 7 ακίδων, συναγερμό οπισθοπορείας, φώτα δρόμου, το πατενταρισμένο σύστημα ελέγχου φορτίου της JCB και το σύστημα τηλεματικής LiveLink Lite.

Οι επιλογές περιλαμβάνουν ένα πακέτο φωτισμού εργασίας LED -πορτοκαλί και πράσινο με πορτοκαλί ζώνη ασφαλείας-, τα οποία μπορούν να προστατεύονται από το κλειδί ακινητοποίησης της JCB. Το 514-40 διαθέτει και ένα νέο ελαφρύ φορέα εργαλείων και μπορεί να λειτουργήσει με αιωρούμενα πιρούνια ή κουβά 0,41 m3. Τα βοηθητικά υδραυλικά διπλής ενέργειας καθιστούν δυνατή τη λειτουργία με μια σειρά εξαρτημάτων JCB και οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ μιας σειράς ελαστικών.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • JCB
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία