BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Mavic 3 Multispectra: Ένα νέο drone για τον γεωργικό κλάδο λανσάρει η DJI

Το Mavic 3 Multispectra είναι εξοπλισμένο με σύστημα πολυφασματικής απεικόνισης για την απόκτηση δεδομένων αλλά δύναται να κάνει και επίβλεψη των καλλιεργειών με ταχύτητα και ακρίβεια, προσφέροντας πολύτιμα γεωπονικά δεδομένα.

DJI-Mavic-3-Multispectral

Βασίλης Σοφός

1757
0

Τα drone σαρώνουν ολοένα και περισσότερες καλλιέργειες σε όλο τον κόσμο, είτε ψεκάζοντας είτε χαρτογραφώντας και στέλνοντας δεδομένα στα τερματικά των τρακτέρ, παρόλο που η καριέρα τους ως γεωργικά μηχανήματα τώρα ξεκίνησε. Και σε αυτό τον κλάδο ταιριάζει το νέο προϊόν που ανακοίνωσε το αγροτικό τμήμα της DJI, του κινεζικού κολοσσού που ειδικεύεται στη δημιουργία drones για λήψη εικόνων. Η DJI Agriculture κυκλοφόρησε στην πραγματικότητα το νέο Mavic 3 Multispectral με στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξης της γεωργίας ακριβείας σε παγκόσμια κλίμακα.

Αυτή η νέα έκδοση του DJI Mavic 3 είναι εξοπλισμένη με ένα σύστημα πολυφασματικής απεικόνισης ικανό να αποκτά δεδομένα για την ανάπτυξη των καλλιεργειών με εκπληκτική ταχύτητα και ακρίβεια, επιτρέποντας την αύξηση της αποδοτικότητας της γεωργικής παραγωγής.



Σύμφωνα με την εταιρεία, το Mavic 3 Multispectral είναι μια απαραίτητη λύση για ένα ευρύ φάσμα σεναρίων εφαρμογής που σχετίζονται με τη γεωργία ακριβείας και την περιβαλλοντική παρακολούθηση. «Η κυκλοφορία του DJI Mavic 3 Multispectral προσφέρει στις γεωργικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο την ευκαιρία να βελτιώσουν την ποιότητα και την αποδοτικότητα της παραγωγής, να μειώσουν το κόστος και να αυξήσουν τα έσοδα, όλα αυτά προάγοντας την ανάπτυξη της σύγχρονης γεωργίας», υπογράμμισε ο Ronnie Liu, εκπρόσωπος της DJI Agriculture για τη Βόρεια Αμερική. Το νέο drone ζυγίζει μόλις 951 γραμμάρια και η ευκολία με την οποία μπορεί να διπλωθεί και να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε τσάντα επιτρέπει τη χρήση του ανά πάσα στιγμή και σε οποιοδήποτε μέρος.

RGB και σύστημα πολυφασματικής απεικόνισης

Όπως αναφέρθηκε, το Mavic 3 Multispectral χρησιμοποιεί ένα σύστημα κάμερας «δύο σε ένα», για να εξετάσει και να συλλέξει μια μεγάλη ποικιλία πληροφοριών, τις οποίες οι χρήστες μπορούν εύκολα να μετατρέψουν σε αποτελέσματα προς όφελος του πεδίου.

Η συσκευή ενσωματώνει μια κάμερα RGB εξοπλισμένη με αισθητήρα CMOS 4/3 ιντσών, 20 MP, συμπεριλαμβανομένου ενός μηχανικού κλείστρου που μπορεί να φτάσει σε ταχύτητα 1/2000. Η ικανότητα χειρισμού συνεχούς εγγραφής υψηλής ταχύτητας σε διαστήματα μόλις 0,7 δευτερολέπτων και γρήγορης συλλογής πληροφοριών εικόνας βελτιώνει σημαντικά τη λειτουργική απόδοση στο πεδίο, τονίζει η εταιρεία.

Παράλληλα με την κάμερα RGB, το πολυφασματικό σύστημα τεσσάρων φακών παρέχει πιο ακριβείς πληροφορίες κατεύθυνσης και, χάρη στον εντοπισμό λεπτομερειών που δεν γίνονται αντιληπτές από το ανθρώπινο μάτι, επιτρέπει μια πιο εις βάθος γνώση των συνθηκών καλλιέργειας.

Ένα υπερσύγχρονο σύστημα κάμερας

Συνδυάζοντας αυτές τις δύο κάμερες, το Mavic 3M μπορεί να εκτελεί λειτουργίες υψηλής ακρίβειας, να παρακολουθεί την ανάπτυξη των καλλιεργειών και να αναλύει τους φυσικούς πόρους. Στο μοντέλο Mavic 3M έχει εφαρμοστεί μια μονάδα RTK που επιτρέπει στο drone να τοποθετείται με απίστευτη ακρίβεια. Το drone, η κάμερά του και η μονάδα RTK συγχρονίζονται στην κλίμακα μικροδευτερολέπτου, η οποία διασφαλίζει την ακρίβεια των πληροφοριών θέσης που μεταδίδονται από το κέντρο απεικόνισης κάθε κάμερας. Επιπλέον, χάρη στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας έως και 43 λεπτών, το Mavic 3M μπορεί να ολοκληρώσει τις λειτουργίες χαρτογράφησης μιας περιοχής 2 τετραγωνικών χιλιομέτρων σε μία μόνο πτήση.



Σχεδιασμένο για να λειτουργεί ασφαλέστερα, το drone υλοποιεί μετάδοση βίντεο O3 που, ενσωματώνοντας δύο κανάλια μετάδοσης και τέσσερα κανάλια λήψης σήματος, υποστηρίζει μετάδοση σε μεγάλες αποστάσεις, έως και 15 χιλιόμετρα. Για τη βελτίωση της ασφάλειας είναι μάλιστα εξοπλισμένο με αισθητήρα εμποδίων, ικανό να ανιχνεύει την παρουσία εμποδίων στις 360 μοίρες και να τα αποφεύγει με μέγιστη ακρίβεια. Η DJI αναφέρει πως, έχοντας ενσωματωθεί σε πολλαπλά οικοσυστήματα, το Mavic 3M ανοίγει απεριόριστες δυνατότητες για τη γεωργία ακριβείας και αποδεικνύεται ότι βοηθάει πολύ τους επαγγελματίες και τους συνεργάτες σε διάφορους τομείς.

Από τη χρήση του DJI Cloud API, που βασίζεται στο πρωτόκολλο MQTT του Pilot 2, οι χρήστες έχουν την ευκαιρία να συνδέσουν το Mavic 3M σε μια πλατφόρμα cloud τρίτων για τη συλλογή πληροφοριών, ζωντανών βίντεο, δεδομένων φωτογραφιών και πολλά άλλα. Όλα αυτά χωρίς να χρειάζεται να αναπτυχθεί ξεχωριστή εφαρμογή.

Το Mavic 3M υποστηρίζει επίσης το Mobile SDK 5 (MSDK5), το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να αναπτύσσουν μοναδικές εφαρμογές ελέγχου για σενάρια όπως η έξυπνη παρακολούθηση. Το Mavic 3M μπορεί να διεξάγει επιχειρήσεις εναέριας έρευνας σε χαρακτηριστικά εδάφους σε οπωρώνες και ορεινά δάση. Η πλατφόρμα DJI SmartFarm δημιουργεί έναν δείκτη βλάστησης διαφοράς (NDVI) για να παρέχει χρήσιμα δεδομένα για πιο αποτελεσματική και τοπικά κατάλληλη επεξεργασία των καλλιεργειών. Τέλος, ο αυτόματος εντοπισμός πεδίου εντοπίζει ανωμαλίες στις καλλιέργειες και εκτελεί έξυπνες αναλύσεις που επιτρέπουν σε ένα άτομο να διαχειρίζεται ακόμη και 70 εκτάρια γης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία