Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Ώρα μηδέν για την επίσημη πρεμιέρα του κινητήρα υδρογόνου από την JCB

Η τεχνολογία των κινητήρων υδρογόνου της JCB ξεκίνησε για τη διεθνή καριέρα της, με την JCB να παρουσιάζει την «υπερ-αποδοτική» κινητήρια μονάδα καύσης υδρογόνου στη διεθνή σκηνή για πρώτη φορά με ένα ντεμπούτο στη Βόρεια Αμερική.

jcb-hydrogen-project-2

Βασίλης Σοφός

961
0

Ο ολοκαίνουργιος κινητήρας υδρογόνου της JCB -η λύση μηδενικών εκπομπών άνθρακα της εταιρείας για γεωργικά μηχανήματα και μηχανήματα του κατασκευαστικού κλάδου- έφθασε να κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην οργάνωση Conexpo 2023 του Λας Βέγκας, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης IFPE.Ο Πρόεδρος της JCB, Λόρντ Μπάμφορντ, ηγείται του έργου για την ανάπτυξη της τεχνολογίας υδρογόνου της JCB, λέγοντας: «η ομάδα μηχανικών της JCB έχει κάνει τεράστια βήματα σε σύντομο χρονικό διάστημα για να αναπτύξει έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου και ήδη τροφοδοτεί έναν πρωτότυπο φορτωτή-εκσκαφέα JCB και έναν τηλεσκοπικό φορτωτή Loadall.

Η JCB, ούσα η πρώτη εταιρεία κατασκευαστικού εξοπλισμού που ανέπτυξε έναν πλήρως λειτουργικό κινητήρα εσωτερικής καύσης με καύσιμο το υδρογόνο, χαίρομαι που ήρθε πλέον η ώρα να παρουσιάσουμε αυτήν την τεχνολογία στη διεθνή σκηνή», σημείωσε.Η JCB ήταν υπεύθυνη για μια σειρά βιομηχανικών καινοτομιών στο όραμα «Road to Zero». Ανέπτυξε τον πρώτο μίνι εκσκαφέα με μπαταρία και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης τεχνολογίας ηλεκτροκίνησης, για να καλύψει τις απαιτήσεις των πελατών για προϊόντα μηδενικού άνθρακα με τη σειρά E-TECH.

Σήμερα, η εταιρεία διαθέτει τη μεγαλύτερη γκάμα ηλεκτρικών μηχανημάτων που διατίθεται στον κατασκευαστικό κλάδο, κάτι που επίσης θα παρουσιαστεί στην έκθεση. Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν στο πλαίσιο της δέσμευσης της JCB για τη μείωση των εκπομπών εδώ και 25 χρόνια, με τους τελευταίους πετρελαιοκινητήρες να έχουν ήδη επιφέρει μείωση 97% στις εκπομπές NOx από το 1999 και μείωση 98% στα σωματίδια.Σήμερα, τα μηχανήματα της JCB που κινούνται από πετρελαιοκινητήρα εκπέμπουν επίσης 50% λιγότερο CO2 σε σύγκριση με αυτά που κατασκευάστηκαν το 2010. Η τεχνολογία καθαρών κινητήρων πετρελαίου της JCB θα παρουσιαστεί και αυτή στο περίπτερο της αμερικανικής έκθεσης.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • JCB
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία