BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Εξειδικευμένα βιώσιμης χρήσης ελαστικά για ψεκαστικά λανσάρει η Michelin

Μετά την κυκλοφορία της σειράς Michelin Spraybib CFO (Cyclical Field Operation) στις αρχές του 2022, η Michelin πουλά επεκτείνεται με μια νέα διάσταση: το Michelin Spraybib CFO VF710/60R46. Σχεδιασμένο για αυτοκινούμενα ψεκαστικά, είναι το πρώτο ελαστικό πλευσης με πολύ χαμηλή πίεση στη σειρά CFO της Michelin Spraybib.

Michelin-Spraybib-CFO-VF710-60R46-the-first-Michelin-flotation-tire-for-self-propelled-sprayers

Βασίλης Σοφός

276
0

Το ελαστικό Spraybib CFO VF710/60R46 διαμέτρου 2,05 μ. λανσάρει η Michelin για τα αυτοκινούμενα ψεκαστικά, παρέχοντας υψηλά επίπεδα παραγωγικότητας, βοηθώντας στην προστασία του εδάφους και προσφέροντας πολύ καλή σταθερότητα στα μηχανήματα με δεξαμενές μεγάλου κυβισμού. «Αυτό είναι το πρώτο ελαστικό υψηλής πλεύσης στη σειρά CFO Spraybib της Michelin.

Αναπτύχθηκε για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των χρηστών εξοπλισμού και των κατασκευαστών που περιμένουν μια εξέλιξη. Η επιθυμία τους ήταν ιδιαίτερα δικαιολογημένη καθώς ορισμένοι κατασκευαστές είχαν ήδη δοκιμάσει πρωτότυπα αυτών των ελαστικών στις μηχανήματά τους με σκοπό να τα αναγνωρίσουν ως εξαρτήματα OEM», σύμφωνα με τον Ludovic Labeaume, διευθυντή αγροτικών προϊόντων στη Michelin. 


Μεγαλύτερη ικανότητα φόρτωσης για μεγαλύτερη παραγωγικότητα

Η σειρά Michelin Spraybib CFO αυξάνει την ικανότητα φόρτωσης έως και 14%, με την εταιρεία να δηλώνει ότι κατά τη διάρκεια κυκλικών εργασιών στα χωράφια, το μηχάνημα ανταποκρίνεται σε ταχύτητες που φτάνουν έως και τα 30 χλμ/ώρα. Η ανάπτυξη ενός νέου περιβλήματος επιτρέπει την αύξηση του φορτίου ανά άξονα στους 1,3 μετρικούς τόνους (ανάλογα με τη διάσταση του ελαστικού).



Σχεδιασμένο για χρήση στα χωράφια σε ακόμη χαμηλότερες πιέσεις φουσκώματος, το βελτιστοποιημένο αποτύπωμα του ελαστικού CFO επιτρέπει έως και 20% περισσότερη πρόσφυση. Η ικανότητα ταχύτητας είναι επίσης αυξημένη, με την εισαγωγή του δείκτη ταχύτητας Ε σε ορισμένες διαστάσεις (έως 70 χλμ/ώρα). Χάρη στα κραμπόν από κάτω, τα οποία είναι πιο φαρδιά, πιο στιβαρά και πολυάριθμα από ό,τι σε ένα τυπικό ελαστικό, η σειρά CFO Spraybib μπορεί να υπερηφανεύεται για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, ενώ η πίεση φουσκώματος μειώθηκε για την προστασία του εδάφους.

Χάρη στον προηγμένο σχεδιασμό του περιβλήματος, που συνδυάζει τα πρότυπα VF (πολύ υψηλή ικανότητα κάμψης) και CFO, η πίεση φουσκώματος για το ελαστικό Spraybib CFO μπορεί να μειωθεί στα 0,7 bar για κυκλική χρήση στα χωράφια, με σκοπό τη μείωση της συμπίεσης του εδάφους. Για τα μικρά ψεκαστικά, η ελάχιστη πίεση φουσκώματος για τα ελαστικά CFO είναι τώρα 0,8 bar, σε αντίθεση με τα 1,8 bar για την πρώτη γενιά ελαστικών Spraybib (ανάλογα με τη διάσταση).


Η χαμηλή πίεση παράγοντας άνεσης

Χάρη στην ικανότητά του να λειτουργεί σε χαμηλή πίεση, η οποία είναι έως και 0,7 bar μικρότερη από τον προκάτοχό του, και χάρη στη σχεδίαση του περιβλήματος VF, το ελαστικό Spraybib CFO ελαχιστοποιεί επίσης τους κραδασμούς που μεταδίδονται στον οδηγό. Αυτή η νέα διάσταση, λέει η εταιρεία, δίνει στα αυτοκινούμενα ψεκαστικά και σε ορισμένα άλλα εξειδικευμένα μηχανήματα υψηλό επίπεδο σταθερότητας.

Και καθώς τα ψεκαστικά έχουν ολοένα και μεγαλύτερους όγκους δεξαμενής σήμερα – έως 10.000 λίτρα – και πλάτη μπούμας που μερικές φορές μπορεί να ξεπεράσουν τα 50 μ., αυτά τα νέα ελαστικά είναι σχεδιασμένα έτσι που να μπορούν να μεταφέρουν πολύ βαριά φορτία. Το νέο Michelin Spraybib CFO VF710/60R46 είναι ήδη διαθέσιμο στους αντιπροσώπους Michelin και αποτελεί τοποθέτηση OEM σε μηχανήματα AGCO, CNH και John Deere.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία