BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Topcon Transplanting Control για αύξηση της φυτικής παραγωγής

Η Topcon Agriculture λανσάρει το Transplanting Control, μια λύση ι που παρέχει καθοδήγηση, αυτόματη διεύθυνση και έλεγχο με βάση το παγκόσμιο σύστημα δορυφορικής πλοήγησης (GNSS), που απευθύνεται σε παραγωγούς μόνιμων και πολυετών δενροκαλλιεργειών, φρούτων και λαχανικών.

Στιγμιοτυπο_οθονης_2023-03-13__12_09_13_μμ_2

Βασίλης Σοφός

145
0

«Η χειροκίνητη μέτρηση εξακολουθεί να είναι κοινή πρακτική σε περιοχές όπου καλλιεργούνται εξειδικευμένες και μόνιμες καλλιέργειες», δήλωσε ο Michael Stone, αντιπρόεδρος ανάπτυξης προϊόντων στην Topcon Agriculture. «Η ακριβής καθοδήγησή μας και ο έλεγχος που βασίζεται σε GNSS επιτρέπει πιο περίπλοκα μοτίβα φύτευσης. Αυτή η πλέον προσιτή τεχνολογία φύτευσης μπορεί να βοηθήσει τους καλλιεργητές να αυξήσουν την παραγωγή καλλιεργειών έως και 15%, αν όχι περισσότερο», σημειώνει ο ίδιο για τη νέα πλατφόρμα Topcon Transplanting Control.

Εξοικονόμηση σε καύσιμα και άλλες εισροές

Η λύση Transplanting Control εξαλείφει τη χειρωνακτική εργασία που απαιτείται για τη φυσική περιγραφή των πεδίων και παρέχει βελτιστοποιημένη ρύθμιση μέσω ενός εύχρηστου περιβάλλοντος προγραμματισμού εργασιών. Η Topcon ισχυρίζεται ότι οι αγρότες μπορούν επίσης να αναμένουν μειώσεις στα καύσιμα και σε άλλες εισροές μέσω της αξιοπιστίας του GNSS, με αποτέλεσμα λιγότερα λάθη και διορθώσεις.



«Οι καλλιέργειες που τοποθετούνται σε έναν βελτιστοποιημένο χώρο μεγιστοποιούν τους διαθέσιμους πόρους, όπως τα θρεπτικά συστατικά του εδάφους, το νερό και το ηλιακό φως. Αυτό επιτρέπει επίσης πιο προσιτές γωνίες συντήρησης, όπως ο καθαρισμός και η ζιζανιοκτονία, που θα βελτιώσουν περαιτέρω την απόδοση», λέει η εταιρεία.

Μια πιο ομοιόμορφη μεταφύτευση που εκτελείται μέσω GNSS δημιουργεί μια πιο υγιή καλλιέργεια για αυξημένη παραγωγή και ποιότητα. Αυτή η τεχνολογία μπορεί ακόμη και να βελτιώσει την απόδοση με εργασίες όπως η δειγματοληψία εδάφους και η εκσκαφή μετά την επεξεργασία.

Futurefarming

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία