BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η συμβολή της κατασκευάστριας ελαστικών ΒΚΤ στον αγροτικό κλάδο ξετυλίγεται στο Παρίσι

Η BKT έλαβε μέρος για πρώτη φορά στη γνωστή εμπορική έκθεση στο Παρίσι, προκειμένου να κάνει γνωστό στο κοινό τον ρόλο που παίζουν οι κατασκευαστές ελαστικών στο πλαίσιο της αγροτικής εφοδιαστικής αλυσίδας.

BKT_SIA_Paris2

Βασίλης Σοφός

192
0

Η BKT λέει ότι η διαδρομή που κάνει η τροφή μέχρι να φτάσει στα σπίτια μας, διαμέσου της αγροτικής εφοδιαστικής αλυσίδας, είναι περισσότερο πολυσχιδής απ' όσο ίσως νομίζει κανείς. Η ίδια η εφοδιαστική αλυσίδα είναι πολύ μακρά και σύνθετη. Πέρα από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, περιλαμβάνει και πολλούς ακόμα παράγοντες, για τους οποίους κάποιες φορές δεν αντιλαμβανόμαστε καν το σημαντικό ρόλο που παίζουν, όπως οι κατασκευαστές ελαστικών. Εκείνες τις μέρες, όλοι αυτοί οι παράγοντες συναντήθηκαν στο Παρίσι στο Salon de l'Agriculture 2023, μια κομβική εκδήλωση του κλάδου, η οποία είναι ανοικτή για το κοινό και είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει η BKT.

Ο στόχος της νέας εκθεσιακής εμπειρίας της BKT ήταν πρωτίστως να επισημάνει πώς τα ελαστικά είναι εξαιρετικοί σύμμαχοι των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Πράγματι, τα ελαστικά συμβάλλουν στο να γίνεται η εργασία τους με τα μηχανήματα ασφαλέστερη και ανετότερη. Από την άλλη πλευρά, συμβάλλουν στην προστασία του εδάφους από συμπύκνωση και καταστροφή του οργανικού υλικού. Η μειωμένη συμπύκνωση του εδάφους που προκύπτει με τα ελαστικά BKT μεταφράζεται σε καλύτερης ποιότητας σοδειά. Αυτό συντελεί και σε όφελος για τον τελικό χρήστη, ο οποίος μπορεί να καταναλώνει αγροτικά προϊόντα πρώτης ποιότητας.



Ως μεγάλος κατασκευαστής ελαστικών εκτός δρόμου, η BKT αξιοποίησε αυτήν την ευκαιρία να επιδείξει την πολυετή εμπειρία της όσον αφορά την προσφορά εξειδικευμένων λύσεων για κάθε ειδικό τύπο αγροτικής γης και ιδιαίτερα για τυπικές κτηνοτροφικές δραστηριότητες. Αυτό είναι δυνατό, μεταξύ άλλων, χάρη στις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες που αναπτύσσει το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης, ένα από τα σημαντικότερα παγκοσμίως στον κλάδο του ελαστικού. Μιλώντας για καινοτομία, μια από τις τελευταίες καινοτομίες της BKT κάνει αισθητή την παρουσία της στο Παρίσι. Η σειρά 70 AGRIMAXFACTOR για τρακτέρ είναι ένα σπουδαίο νέο ελαστικό, άριστο για μια σειρά συνθηκών λειτουργίας, τόσο στον αγρό όσο και στο δρόμο.

Ο συνδυασμός τεχνολογίας και αισθητικής που εκφράζεται σε αυτό το νέο ελαστικό, μαρτυρά τη συνεχή δέσμευση της BKT στην παρουσίαση καινοτόμων λύσεων και την ανταπόκρισή της στις απαιτήσεις μιας συνεχώς εξελισσόμενης αγοράς. Τα ειδικά χαρακτηριστικά του είναι η εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά και χειρισμός, πτυχές που εγγυώνται σταθερότητα και ασφάλεια. Ο ιδιαίτερα ισχυρός σκελετός από πολυεστέρα παρέχει επίσης ταχύτερη απόκριση σε χειρισμούς με το τιμόνι, ακόμα και κατά την κίνηση με υψηλές ταχύτητες ή με βαριά φορτία. Πρόκειται για ιδιαίτερες απαιτήσεις όσον αφορά τα νέα μηχανήματα που γίνονται ολοένα και βαρύτερα - και ιδιαίτερα στην περίπτωση ηλεκτρικών οχημάτων. Στα πλαϊνά του ελαστικού εμφανίζεται το λογότυπο "E-READY" που υπογραμμίζει τη δέσμευση της BKT στην ηλεκτροκίνηση.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το AGRIMAXFACTOR ήταν στην κυριολεξία ο πρωταγωνιστής της έκθεσης, επειδή το ελαστικό αυτό φορούσε το μεγάλο τρακτέρ από plexiglas που η BKT συνηθίζει να προβάλλει σε ειδικές περιστάσεις στα περίπτερά της. Όλοι οι επισκέπτες της έκθεσης στο Παρίσι δεν θα δυσκολεύονταν να αντιληφθούν ότι η παρουσία της BKT στην έκθεση αποτέλεσε μια ειδική περίσταση.

Οι επισκέπτες όχι μόνο γνώρισαν έναν παγκόσμιο ηγέτη του κλάδου των ελαστικών αλλά και πήραν μια γεύση από τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες που παρέχει η BKT σε κάθε δημόσια παρουσία της: παιχνίδια και κουίζ με ερωτήσεις σχετικά με την BKT αλλά και γενικότερα σε σχέση με τη γεωργία. Αυτές αποτέλεσαν το έναυσμα για διασκεδαστικά παιχνίδια για τους επισκέπτες, με τους τελευταίους να έχουν την ευκαιρία να κερδίζουν πολλά δώρα. Τέλος, η παρουσία της στη Γαλλία ήταν μια ακόμα ευκαιρία να επιδείξει η BKT το άλλο πάθος της, πέρα από εκείνο για την καινοτομία: τον αθλητισμό, αφού η εταιρεία είναι ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών για το Rugby World Cup France 2023. Στον χώρο της έκθεσης, ένα σημείο είναι αφιερωμένο στους φίλους αυτού του μοναδικού αθλήματος, στην καρδιά του οποίου βρίσκεται το ευ αγωνίζεσθαι και η ομοψυχία.

Για μια ακόμα φορά, οι δραστηριότητες που φιλοξενεί στο περίπτερο της η BKT αποδείχθηκαν ιδιαίτερα επιτυχείς. Στην πραγματικότητα, πάνω από 13.500 άνθρωποι συμμετείχαν ενεργά στα κουίζ ή δοκίμασαν τις ικανότητές τους στο ράγκμπι. Η τελευταία αυτή δραστηριότητα ήταν από μόνη της πολύ επιτυχημένη και τράβηξε την προσοχή περισσότερων των 8.700 ανθρώπων. Η ιδέα της ενότητας στο πλαίσιο της ομάδας, είναι ουσιώδους σημασίας για τη BKT. Για αυτόν τον λόγο, η εταιρεία επέλεξε να γίνει χορηγός πολλών αθλημάτων επιπλέον του ράγκμπι και για αυτόν τον λόγο, επιδιώκει να συναντά το κοινό της, να προάγει την αφοσίωση στην κοινότητά της μέσω των κοινών αξιών, του ενθουσιασμού, των δράσεων και του πάθους, όπως κάνει στο Παρίσι.



«Η BKT, κορυφαία εταιρεία στην αγορά των ελαστικών αντικατάστασης στη Γαλλία για αγροτικά ελαστικά, έλαβε μέρος για πρώτη φορά στο Salon International de l'Agriculture του 2023. Με την παρουσία της στο χωριό AGRI'PRO στην Αίθουσα 1, η BKT είχε τη δυνατότητα να υποδεχθεί το ευρύ κοινό και να γνωριστεί με επαγγελματίες από τον κόσμο της κτηνοτροφίας. Για το ευρύ κοινό, το BKT Challenge, εμπνευσμένο από το Rugby World Cup France 2023, για το οποίο η BKT είναι Επίσημος προμηθευτής ελαστικών, καθώς και ένα κουίζ επικεντρωμένο στον κόσμο της γεωργίας, προσέλκυσαν αρκετές χιλιάδες επισκέπτες που δοκίμασαν την τύχη τους σε ένα παιχνίδι δεξιοτήτων και να κερδίσουν πολλά γκάτζετ. Αυτό αποτέλεσε έναν όμορφο τρόπο ενίσχυσης της φήμης της μάρκας ανάμεσα στο ευρύ κοινό. Από επαγγελματικής πλευράς, η BKT γνωρίστηκε με τους εκτροφείς που έλαβαν μέρος στη SIA, καλωσορίζοντάς τους καθημερινά σε ένα πιο ήσυχο σημείο του περίπτερου. Στόχος της SIA είναι να επιτρέπει στους επαγγελματίες επισκέπτες αλλά και τους εκτροφείς να αφιερώνουν χρόνο προκειμένου να συναντηθούν με προμηθευτές του γεωργικού τομέα. Το δίχως άλλο, η BKT πέτυχε αυτόν τον στόχο με ιδανικό τρόπο», σχολιάζει η Maxime Cholet, Chef De Marche Filiere Elevage, Livestock Sector Market Manager.

Ακολουθώντας με ακρίβεια αυτήν την επιχειρηματική γραμμή, η BKT συνεχίζει να αυξάνει την αναγνωρισιμότητα της μάρκας και να αφήνει το στίγμα της: επιδεικνύοντας κάθε φορά τη μοναδικότητά της για τα ενδιαφερόμενα μέρη και πηγαίνοντας όλους εμάς, άλλοτε στο μέλλον της τεχνολογίας και άλλοτε στο υπέροχο χάος των γηπέδων. Κοινή γλώσσα είναι κατά βάση η ίδια: συναισθήματα που δημιουργούν βαθείς και ακατάλυτους δεσμούς, μια βαθιά πεποίθηση της BKT.

Επισκεφτείτε την τοποθεσία Web www.bkt-tires.com για περισσότερες πληροφορίες.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • BKT
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία