BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Βελτιώσεις για το ηλεκτρικό τηλεσκοπικό της Faresin και προσθήκη νέων μοντέλων

Το σύστημα μετάδοσης, η ισχυρότερη μπαταρία στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα αλλά η διεύρυνση της γκάμας αυτών έρχονται φέτος από τη Faresin.

faresin-sollevatore-Full-electric-14

Βασίλης Σοφός

162
0

Eνόψει των εμπορικών εκθέσεων που πραγματοποιούνται Απρίλιο και Μάιο, η Faresin Industries παρουσίασε τα νέα χαρακτηριστικά που θα φέρει το πρώτο της ηλεκτροκίνητο τηλεσκοπικό 6.26, που παρουσιάστηκε το 2018 και ανανεώνεται συνεχώς.



Το νέο μοντέλο συνοδεύεται όμως και από την άφιξη άλλων τριών πλήρως ηλεκτρικών μηχανημάτων, που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας έκθεσης Bauma 2022: τα 14.42, 17.40 και 17.45, που ανήκουν στη σειρά Big Range Full Electric. Τα μοντέλα θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της Samoter στη Βερόνα (Ιταλία), των Vertikal Days στο Peterborough (Ηνωμένο Βασίλειο) και της Apex στο Μάαστριχτ (Ολλανδία) - σχεδιάστηκαν εξ ολοκλήρου στα εργοστάσια του Breganze. Πρόκειται για μηχανήματα που υλοποιούν αυτό που η Faresin έχει ορίσει ως «αποτελεσματική βιωσιμότητα», δίνοντας έμφαση στο σεβασμός στο περιβάλλον, χωρίς να θυσιάζεται η κερδοφορία και η απόδοση. Οι μηδενικές εκπομπές CO2 και τα μειωμένα επίπεδα θορύβου επιτρέπουν τη χρήση αυτών των μηχανημάτων ακόμη και σε κλειστά περιβάλλοντα, όπως αποθήκες, χώροι logistics αλλά και γεωργικές δραστηριότητες, βελτιώνοντας το επίπεδο άνεσης και ασφάλειας στο χώρο.



Εκτός από τη γενική αλλαγή του χρώματος, η Faresin θα εξοπλίσει το 6.26 Full Electric με πιο ισχυρές μπαταρίες, κατάλληλες για εντατικές εργασίες. Το πακέτο μπαταριών 80 V, πλήρως ανανεωμένο και με βελτιωμένη ενεργειακή πυκνότητα, μπορεί να έχει τρεις διαφορετικές χωρητικότητες: 24 kW/h (315 Ah) με αυτονομία έως 6 ώρες, 32 kW/h (420 Ah) με αυτονομία έως 8 ώρες και 43 kW/h (560 Ah) με αυτονομία έως 11 ώρες.



Σε σύγκριση με την έκδοση που παρουσιάστηκε πριν από πέντε χρόνια, το 6.26 Full Electric MY 2023 μπορεί να διαμορφωθεί με έως και τέσσερα διαθέσιμα συστήματα φόρτισης, ανάλογα με τη συχνότητα χρήσης και την ένταση των κύκλων εργασίας. Αυτή η πολυπληθής γκάμα φορτιστών, λέει η Faresin, καθιστά δυνατή την ικανοποίηση των αναγκών όλων των πελατών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι μπορούν έτσι να έχουν διαφορετικές τάσεις εισόδου ρεύματος με την ίδια τελική χωρητικότητα φόρτισης.

Κινητήρες και ασφάλεια

Για να μεγιστοποιήσει τις επιδόσεις και να μειώσει την κατανάλωση κατά τη διάρκεια της εργασίας, η Faresin αντικατέστησε τον κινητήρα 15 kW με έναν ισχυρότερο κινητήρα S1 20 kW. Επιπλέον, έχει εγκατασταθεί ένα καινοτόμο σύστημα ελέγχου της θερμοκρασίας του κινητήρα, το οποίο παρατείνει τη διάρκεια ζωής του τελευταίου και μειώνει την ανάγκη συντήρησης. Εκτός από το στάνταρ σύστημα προστασίας από ανατροπή, έχουν εγκατασταθεί και ειδικά ανεπτυγμένες τεχνολογίες στα 6.26 Full Electric, για μεγαλύτερη ασφάλεια και απόδοση σε όλες τις περιβαλλοντικές συνθήκες.



Ο βασικός παράγοντας για την αυτονομία της μπαταρίας είναι η θερμοκρασία λειτουργίας, η οποία πρέπει να διατηρείται σταθερή σε ορισμένες τιμές. Για το λόγο αυτό τα μηχανήματα είναι εξοπλισμένα με ένα σύστημα θερμικής διαχείρισης της μπαταρίας, το οποίο αποτρέπει την υπερθέρμανση ή την πτώση ισχύος λόγω παγετού, διασφαλίζοντας τη διάρκεια ζωής της.

Η καμπίνα βελτιώθηκε

Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα έγχρωμη οθόνη στην καμπίνα εξασφαλίζει βέλτιστη αντίθεση ανά πάσα στιγμή της ημέρας για μέγιστη ευκρίνεια όλων των κύριων ενδείξεων του μηχανήματος. Ο εμπνευσμένος από την αυτοκινητοβιομηχανία πίνακας ελέγχου καθιστά δυνατή την πλοήγηση στα διάφορα μενού με διαισθητικό και βολικό τρόπο, ακόμη και κατά τη διάρκεια εργασιών χειρισμού. Τέλος, τοποθετήθηκε ένα νέο, πιο εργονομικό και ευαίσθητο joystick και προστέθηκε η δυνατότητα εγκατάστασης κλιματισμού, απαραίτητο αξεσουάρ τις καυτές καλοκαιρινές ημέρες.

trattoriweb

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία