BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Ανάλαφρο όργωμα με διατήρηση του εδάφους υπόσχεται η BKT για τα νέα αγροτικά ελαστικά της

Η επίτευξη μέγιστης παραγωγικότητας με ταυτόχρονη διατήρηση του αγροτικού περιβάλλοντος αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τους σύγχρονους αγρότες, με τη BKT να συμβάλλει καινοτομώντας επάνω στα αγροτικά ελαστικά για πολλά από τα μηχανήματα.

BKT_AGRIMAXFORTIS3_

Βασίλης Σοφός

716
0

Το συμβατικό όργωμα, δηλαδή η επεξεργασία της καλλιεργήσιμης γης, συμπεριλαμβανομένης της εντατικής άροσης και του σβαρνίσματος, θεωρείται κύρια απειλή για τη δομή και τη λειτουργία του εδάφους, που οδηγεί στην απώλεια θρεπτικών συστατικών και οργανικής ύλης από το έδαφος. Σε αντιδιαστολή, προκειμένου να διατηρηθεί η βιοποικιλότητα του εδάφους και να ελαχιστοποιηθεί η αλλοίωση της δομής του, πρακτικές οργώματος που ευνοούν τη διατήρηση, όπως το ελαφρύ ή ελάχιστο όργωμα, γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς.



Σε αυτές τις πρακτικές μπορεί να περιλαμβάνεται η καλλιέργεια εδαφοκάλυψης για την προστασία του εδάφους, η εναλλαγή διαφορετικών καλλιεργειών που ευνοεί την ανάπτυξη των μικροοργανισμών του εδάφους και, όπως υποδηλώνει το όνομά τους, το μειωμένο ή καθόλου όργωμα, θεωρώντας ότι το ελαφρύ όργωμα κυμαίνεται στα 20-25 εκ.



Όπως αναφέρει η BKT, έχει σχεδιαστεί από την ίδια μια εκτενή σειρά προϊόντων υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες ανάγκες των σύγχρονων αγροτών. Η εταιρεία μπορεί να προσφέρει πολυάριθμα μοτίβα ελαστικών για τα τρακτέρ τελευταίας γενιάς, που δίνουν στους αγρότες τη δυνατότητα να μεταφέρουν βαρύτερα φορτία ενώ αποφεύγουν τη συμπίεση του εδάφους.

Η γκάμα ελαστικών της BKT

Αρχικά, υπάρχει το AGRIMAX FORCE, το ανώτερης κατηγορίας προϊόν της BKT που είναι εξίσου κατάλληλο για εργασίες συγκομιδής και μεταφοράς, δίνοντας τη δυνατότητα για αποτελεσματικό και παραγωγικό όργωμα, ακόμα και σε σκληρό έδαφος. Χάρη στην τεχνολογία IF, το AGRIMAX FORCE μπορεί να μεταφέρει βαριά φορτία με χαμηλότερη πίεση σε σύγκριση με ένα τυπικό ελαστικό, μειώνοντας τη συμπίεση του εδάφους. Αποτελεί εξαιρετικό ελαστικό για τρακτέρ υψηλής ισχύος και θεριζοαλωνιστικές μηχανές, παρέχει άνετη οδηγική εμπειρία, άριστη πρόσφυση, εξαιρετικές δυνατότητες αυτοκαθαρισμού, καθώς επίσης και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Η γκάμα περιλαμβάνει την έκδοση IF 750/75 R 46, η οποία έχει εντυπωσιακή διάμετρο 2,30 μέτρων. Η γκάμα AGRIMAX FORCE είναι το αποτέλεσμα της προηγμένης τεχνολογίας ελαστικών της BKT που αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της συνεχώς μεταβαλλόμενης γεωργικής αγοράς.



Η αυξημένη παραγωγικότητα στο χωράφι και η διατήρηση του εδάφους χάρη στη μειωμένη συμπίεση του εδάφους, διασφαλίζεται επίσης από το AGRIMAX FORTIS, ένα ελαστικό που διαθέτει ενισχυμένο σκελετό νάιλον. Εκτός από την άριστη πρόσφυση και δυνατότητα ελέγχου, επιτρέπει τη μεταφορά μεγάλων φορτίων ακόμα και με υψηλές ταχύτητες έως 65 km/h.

Στην ίδια οικογένεια περιλαμβάνεται και το AGRIMAX RT 855, ένα ελαστικό που ξεχωρίζει λόγω της άριστη οδηγικής άνεσης και πρόσφυσης, καθώς επίσης και των χαρακτηριστικών αυτοκαθαρισμού, που επιτρέπουν τη γρήγορη μετάβαση από την εργασία στο χωράφι, στη χρήση στον δρόμο. Προσφέρει επίσης εξαιρετικά χαρακτηριστικά επίπλευσης στο έδαφος και είναι ιδανικό για τη διατήρηση της παραγωγικότητας των καλλιεργειών.

Το ελαστικό IF RIB 713 έχει σχεδιαστεί ειδικά για την πρόληψη της συμπίεσης του εδάφους. Σε σύγκριση με ένα τυπικό ελαστικό, η τεχνολογία IF παρέχει τη δυνατότητα για μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής στο έδαφος σε συνδυασμό με χαμηλότερη πίεση, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα πιο ομοιόμορφη κατανομή του βάρους. Ο σκελετός με χαλύβδινους ιμάντες διασφαλίζει άριστη αντοχή σε τρύπημα καθώς επίσης και προστασία από ζημιές που προκαλούνται από καλάμια στο έδαφος. Χάρη στην διαβάθμιση ταχύτητας «D», το ελαστικό μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 65 km/h (40 mph) στον δρόμο.



Η εκτενής σειρά της BKT περιλαμβάνει επίσης άλλα ελαστικά που ανταποκρίνονται στην αυξανόμενη ευαισθητοποίηση για χαμηλή συμπίεση του εδάφους στη σύγχρονη γεωργία, όπως το AGRIMAX RT 765, RT 857 και το AGRIMAX RT 657. Αυτά τα εξαιρετικά ανθεκτικά ελαστικά παρέχουν άριστη προστασία από τρυπήματα, κοψίματα και καλάμια - κινδύνους που είναι αναπόφευκτοι κατά το όργωμα του εδάφους και την προετοιμασία του για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • BKT
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία