BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Νέα έκδοση GT για τα στενά Landini Rex 4

Με την έκδοση Rex 4-120 GT Dynamic, η Landini προσφέρει το πιο πολυτελές και πλήρες τρακτέρ στενής κατηγορίας της σειράς Rex.

Στιγμιοτυπο_οθονης_2023-06-09__12_17_47_μμ

Βασίλης Σοφός

848
0

Το 2019 κυκλοφόρησε στην αγορά η έκδοση με ηλεκτρονικά υδραυλικά χειριστήρια και το 2023 το REX-4 Roboshift με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και την καμπίνα με ανάρτηση. Νέα όμως τώρα είναι και η άφιξη του ακόμα πιο πολυτελούς τρακτέρ Landini Rex 4 GT Dynamic, το οποίο φέρει κιβώτιο ταχυτήτων που περιλαμβάνει ένα τριτάχυτο powershift και τέσσερις ρομποτικές ταχύτητες και ομάδες.



Ο συνδυασμός αυτός επιτρέπει στο κιβώτιο να διατρέχει 12 ταχύτητες ανά ομάδα χωρίς ποδοσυμπλέκτη. Έτσι, ο συνολικός αριθμός επιλογών ανέρχεται σε 48 προς τα εμπρός και 16 προς τα πίσω. Το κιβώτιο διαθέτει επίσης μια λειτουργία Stop & Action, όπου το σύστημα αποσυνδέεται αυτόματα κατά το φρενάρισμα. Τόσο η όπισθεν όσο και η αλλαγή προς τα πάνω και προς τα κάτω μπορούν να γίνουν μέσω του υποβραχιόνιου και του νέου μοχλού πολλαπλών λειτουργιών.

Smart Pilot στα τρακτέρ του γκρουπ

Σε αυτή την έκδοση GT, στα δεξιά του οδηγού υπάρχει ένα νέο υποβραχιόνιο με το νέο μοχλό οδήγησης Smartpilot-Plus στο μπροστινό μέρος. Σε αυτόν τον μοχλό μπορείτε να ελέγχετε το κιβώτιο ταχυτήτων καθώς και τα pto, τον σύνδεσμο, το power shuttle και τη λειτουργία μνήμης στροφών κινητήρα. Αυτός ο μοχλός είναι επίσης o βοηθός αλλαγής ταχυτήτων για τις υδραυλικές βαλβίδες.



Στο υποβραχιόνιο θα βρείτε επιπλέον κουμπιά για τις στροφές του κινητήρα, την αλλαγή ταχυτήτων, τα pto και τη διαχείριση του άξονα. Η διαχείριση του ακρωτηρίου ενεργοποιείται επίσης μέσω κουμπιών στο υποβραχίνιο και στο μοχλό κίνησης. Κάτω από το ίδιο κάλυμμα βρίσκονται τα κουμπιά για τη λεπτομερή ρύθμιση του συνδέσμου και του power shuttle. Επίσης, μπορεί να περιστραφεί το κάθισμα 8 μοίρες προς τα αριστερά ή 16 μοίρες προς τα δεξιά.

Προηγμένο σύστημα οδήγησης

Η Landini σημειώνει ότι το Rex 4 GT-Dynamic είναι το πρώτο στενό τρακτέρ με το λεγόμενο προηγμένο σύστημα οδήγησης (ADS). Το ADS σημαίνει ότι το σύστημα διεύθυνσης είναι μια ηλεκτρονική-υδραυλική παραλλαγή με κάποια αυτοματοποίηση, δανεισμένο από την αυτοκινητοβιομηχανίας.

Με ταχύτητα έως 50 χλμ./ώρα

Είναι αξιοσημείωτο ότι η Landini μπορεί να προμηθεύσει τα τρακτέρ με έκδοση 50 χλμ./ώρα, με τα οχήματα να λειτουργούν επίσης στα 40 χλμ./ώρα (Eco) ή σε χαμηλές στροφές με 40 χλμ./ώρα. Η υδραυλική ικανότητα ανέρχεται στα 124 λίτρα ανά λεπτό. Το τρακτέρ διατίθεται τόσο με καμπίνα όσο και με ανάρτηση στον μπροστινό άξονα, ενώ έρχεται σε δύο πλάτη καμπίνας (1,2 και 1 μέτρο) και τρία πλάτη ερπυστριοφόρου (1,0-1,68 μέτρα εκτός 1,3-1,7 μέτρα ή 1,5-1,9 μέτρα). Το Rex 4-120 GT Dynamic διαγωνίζεται στην κατηγορία «Best of Specialised» του Tractor Of The Year (TOTY) 2024, ακολουθώντας την παράδοση των TOTY του 2019 και του 2023.

trekkeronline

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία