BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Αμιγώς ηλεκτρικός και ισάξιος του συμβατικού ο νέος φορτωτής JCB 403E

Η JCB παρουσιάζει τον πρώτο ηλεκτρικό φορτωτή της, που προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις στην κατηγορία του και σημαντική αυτονομία κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας, με χαμηλό θόρυβο και λειτουργία μηδενικών εκπομπών, όπως είναι αναμενόμενο.

A_WLS_403E_11_2

Βασίλης Σοφός

184
0

Ένα μεγάλο πακέτο μπαταρίας χωρητικότητας 20 kWh, με παραγωγικότητα αντίστοιχη με το δημοφιλές πετρελαιοκίνητο μοντέλο 403 προσφέρει ο πρώτος ηλεκτρικός φορτωτής της JCB, που έκανες τις προηγούμενες ημέρες το ντεμπούτο του. Η JCB επεκτείνει έτσι την πλήρη γκάμα ηλεκτρικού εξοπλισμού της, με την κυκλοφορία του τροχοφόρου φορτωτή 403E, βοηθώντας τους πελάτες να ανταποκριθούν στην πρόκληση της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.



Το μηχάνημα τροφοδοτείται, όπως αναφέρθηκε, από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 20 kWh. Αυτές οι μπαταρίες, σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρες υψηλής απόδοσης και βελτιστοποιημένα συστήματα έλξης και υδραυλικά συστήματα, παρέχουν κορυφαίες επιδόσεις στην κατηγορία τους, με τον φορτωτή να μπορεί να ολοκληρώσει μια πλήρη εργάσιμη ημέρα ή 4-5 ώρες συνεχούς χρήσης σε μικτό κύκλο εργασίας.

Από κοινού με τη σειρά E-Tech της JCB, ο 403E διαθέτει ενσωματωμένο φορτιστή που επιτρέπει τη σύνδεση με μια σειρά από άμεσες πηγές ενέργειας. Μια πρίζα 110V θα φορτίσει πλήρως τις μπαταρίες σε 12 ώρες, ενώ μια βιομηχανική ή οικιακή πρίζα 230V θα φορτίσει το πακέτο μπαταριών σε μόλις 8 ώρες. Ο εξωτερικός ταχυφορτιστής της JCB μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με το 403E, παρέχοντας πλήρη φόρτιση από τριφασική παροχή σε μόλις 2 ώρες.

Το μηχάνημα είναι εξοπλισμένο με δύο ανεξάρτητους ηλεκτροκινητήρες, έναν για το σύστημα μετάδοσης κίνησης και έναν για τα υδραυλικά. Ο κινητήρας προσφέρει ισχύ 33,4kW και διαθέτει τρεις λειτουργίες οδήγησης, μέσω των οποίων ο χειριστής μπορεί να κινείται χρησιμοποιώντας δύο κουμπιά στο πάνω μέρος του χειριστηρίου.



Η λειτουργία Hare Mode έχει μέγιστη ταχύτητα κίνησης 20 χλμ./ώρα για την πιο δυναμική απόδοση και παραγωγικότητα. Η λειτουργία Tortoise Mode περιορίζεται στα 8 χλμ./ώρα για βελτιωμένη διαμόρφωση της ταχύτητας. Αυτό συμβάλλει στη βελτίωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση ανύψωσης.

Η λειτουργία Snail Mode έχει μέγιστη ταχύτητα 5 χλμ./ώρα, η οποία μπορεί να ρυθμιστεί σε βήματα των 0,5 χλμ./ώρα μέσω ενός νέου περιστροφικού χειριστηρίου και της οθόνης πολλαπλών λειτουργιών. Αυτό παρέχει ακριβή έλεγχο της ταχύτητας για οδήγηση ακριβείας. Η κίνηση μεταδίδεται μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων στους άξονες ZF, οι οποίοι μπορούν να εφοδιαστούν με ανοικτά διαφορικά ή με μπλοκέ διαφορικό για μέγιστη πρόσφυση.

Ο φορτωτής προσφέρεται με επιλογή στενών ή φαρδιών τροχών, καθώς και με δυνατότητα επιλογής γεωργικών ή βιομηχανικών ελαστικών, καθιστώντας τον κατάλληλο για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών.

Το ίδιο παραγωγικό με έναν συμβατικό μοντέλο

Οι βραχίονες του φορτωτή, που έχουν μεταφερθεί από το μοντέλο 403 diesel, διατίθενται σε κανονική και υψηλής ανύψωσης διαμόρφωση. Οι τυπικοί βραχίονες ανύψωσης παρέχουν ύψος 2,9 μ., ενώ το μοντέλο υψηλής ανύψωσης επιτυγχάνει ύψος 3,1 μ. Αμφότερες οι διαμορφώσεις βραχιόνων διαθέτουν στάνταρ υδραυλικό ταχυσύνδεσμο και οι βραχίονες φορτωτή παρέχουν δυνατότητα παράλληλης ανύψωσης.



Το 403E προσφέρει φορτίο ανατροπής 972 κιλά με περόνες παλετών, εντός ενός βάρους μεταφοράς μόλις 2.671 κιλών. Αυτά τα στοιχεία τοποθετούν το 403E εντός των προτύπων της ΕΕ, καθιστώντας το ιδανικό μηχάνημα. Προαιρετικά διατίθεται ένα αντίβαρο βαρέως τύπου, το οποίο αυξάνει το φορτίο ανατροπής κατά 118 κιλά και το βάρος μεταφοράς κατά 121 κιλά. Το μηχάνημα διαθέτει έναν υδραυλικό κινητήρα αντλίας υψηλής απόδοσης 20 kW και το υδραυλικό σύστημα προσφέρει δύο τρόπους λειτουργίας, οι οποίοι ελέγχονται από έναν διακόπτη στην κύρια κονσόλα.

Σύμφωνα με την JCB, Η λειτουργία φτυαριού/κάδου παρέχει δυναμική απόκριση, ενώ η λειτουργία πιρουνιού παρέχει αυξημένο έλεγχο ακριβείας. Μια προγραμματιζόμενη βοηθητική λειτουργία σταθερής ροής είναι επίσης στάνταρ, για την τροφοδοσία μηχανοκίνητων εξαρτημάτων, με τον χειριστή να ρυθμίζει την παροχή μέσω της κύριας οθόνης και του περιστροφικού ελεγκτή.

Υψηλή άνεση για τον χειριστή

Το 403E προσφέρεται αρχικά με σταθερό ή αναδιπλούμενο στέγαστρο, ενώ από το 3ο τρίμηνο του 2023 θα διατίθεται εναλλακτικά με πλήρη γυάλινη επιφάνεια καμπίνας. Υπάρχει μια νέα ψηφιακή οθόνη πολλαπλών λειτουργιών, η οποία ελέγχεται από το περιστροφικό χειριστήριο στα δεξιά του joystick του φορτωτή.



Ο χειριστής μπορεί να χρησιμοποιήσει το περιστροφικό χειριστήριο για να ρυθμίσει τις τιμές ροής των βοηθητικών υδραυλικών συστημάτων, τις ταχύτητες κίνησης σε κλίση και άλλες ρυθμίσεις εντός της οθόνης. Η οθόνη παρέχει επίσης όλα τα κρίσιμα δεδομένα λειτουργίας του μηχανήματος, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας οδήγησης, της κατάστασης φόρτισης της μπαταρίας και της ταχύτητας κίνησης.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • JCB
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία