BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η σειρά TONY της Antonio Carraro πρωταγωνιστής στην Enovitis 2023

Η συμμετοχή της Antonio Carraro ήταν μεγάλη στην έκθεση Enovitis in Campo 2023, εκεί όπου οι κατασκευαστές εξειδικευμένων τρακτέρ παρουσίασαν ό,τι νέο είχαν να προσφέρουν ως λύση για τον αμπελουργικό κλάδο. Η ιταλική φίρμα φιγουράρει με τα TONY αλλά και άλλα μοντέλα.

Στιγμιοτυπο_οθονης_2023-06-15__7_45_27_μμ

Βασίλης Σοφός

907
0

Η Antonio Carraro έφτασε στην έκθεση Enovitis in Campo 2023 με τα κορυφαία μοντέλα της σειράς εξειδικευμένων τρακτέρ. Σημαντική ήταν εμφάνιση της σειράς TONY, η οποία αποτελείται από μοντέλα με μηχανικό-υδροστατικό υβριδικό κιβώτιο ταχυτήτων.

Πρόκειται για ένα τεχνικά εκλεπτυσμένο κιβώτιο ταχυτήτων, που υιοθετεί μια υδροστατική μονάδα και ένα μηχανικό ρομποτικό κιβώτιο ταχυτήτων με τεχνολογία SIM-Shift In Motion και προσφέρει 4 ηλεκτρονικά ελεγχόμενες μηχανικές σειρές ταχυτήτων που μπορούν να ενεργοποιηθούν από στάση ή εν κινήσει.



Το συμπαγές κιβώτιο ταχυτήτων φέρει αυτόματες λειτουργίες, ενώ διαχειρίζεται το σύστημα λειτουργίας ITAC (Intelligent Tractor AC), όπως το Tractor Management Control (TMC) που απλοποιεί όλες τις λειτουργίες του οδηγού. Αυτός ο κεντρικός έλεγχος έχει σχεδιαστεί, για να διασφαλίζει ότι το τρακτέρ λειτουργεί πάντα σε βέλτιστες συνθήκες, όσον αφορά την οικονομία και την παραγωγικότητα.

Το σύστημα παρέχει μια ποικιλία λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης των παραμέτρων κατά την εργασία, ακόμη και κατά τη διάρκεια αλλαγών στην κλίση, στην ανηφόρα και στην κατηφόρα. Στο εσωτερικό του ITAC «τρέχουν» όλα τα συστήματα ασφαλείας και η παρακολούθηση των διαγνωστικών του τρακτέρ για την προγραμματισμένη συντήρηση του οχήματος. Ο χειριστής μπορεί να ρυθμίσει, να προσαρμόσει και να απομνημονεύσει τις παραμέτρους για κάθε εργασία, ανακαλώντας τους επιλεγμένους συνδυασμούς όταν χρειάζεται και κάνοντας τυχόν αλλαγές κατά τη διάρκεια των διαφόρων φάσεων εργασίας, ανάλογα με τις αλλαγές στο έδαφος και το είδος της καλλιέργειας.

Νέο TONY 8900 TRG

Το αναστρέψιμο TONY 8900 TRG των 72,4 ίππων είναι το νέο υδροστατικό της σειράς, που διαθέτει διαφορετικούς τροχούς (με τους πίσω τροχούς έως 24 ίντσες). Η εταιρεία σημειώνει ότι είναι ένα τρακτέρ με μεγάλη πρόσφυση και απόσταση από το έδαφος για ευέλικτες εργασίες σε αροτραίες καλλιέργειες και ανώμαλα εδάφη, ακόμη και με την παρουσία υψηλών υπολειμμάτων καλλιέργειας (κλαδέματα).



Η άνεση ενισχύεται από την καμπίνα με ένα ευρύχωρο και πολύ άνετο κάθισμα οδηγού, ενώ προαιρετικά,εφοδιάζεται με την καμπίνα Air, υπό πίεση και με έγκριση Rops και Fops για την προστασία του χειριστή.

Νέα TONY 8700 - 11700 V

Το Tony V είναι το πρώτο τρακτέρ της εταιρείας με συμβατικό πλαίσιο, μονής κατεύθυνσης και καμπίνα με νέους κινητήρες που ολοκληρώνουν τη σειρά.

Οι διαστάσεις των μοντέλων είναι σχεδόν ίδιες με ελάχιστο πλάτος 990 χλστ. Οι κινητήρες είναι τετρακύλινδροι, 16βάλβιδοι, 2.924 κ.εκ. της Deutz. Τα TONY V είναι εξοπλισμένα με ψηφιακές λειτουργίες και είναι σχεδιασμένα για ακρίβεια στις ειδικές εργασίες.

Η κατασκευή του το καθιστά ιδιαίτερα ευέλικτο σε χώρους εργασίας όπου η ευελιξία και η ακρίβεια της τροχιάς είναι ζωτικής σημασίας. Το υδραυλικό σύστημα αποτελείται από μηχανικές αντλίες και μια υδραυλική αντλία μεταβλητού εμβόλου.



Η διαχείριση με ανίχνευση φορτίου και ένα υπερμεγέθες κύκλωμα σωληνώσεων μειώνουν τις απώλειες πίεσης, ώστε να λειτουργεί σε χαμηλές στροφές με υψηλές παροχές. Η χωρητικότητα της υδραυλικής δεξαμενής είναι 35 λ. και διαθέτει δύο εξόδους πίεσης. Η υδραυλική ροή φτάνει τα 137 λ./λ. (με πρόσθετη ροή) με μια αντλία μεταβλητής εκτόπισης που ενεργοποιείται μόνο όταν χρησιμοποιείται. Το υδραυλικό σύστημα προσφέρει έως και 9 ανεξάρτητες ηλεκτρονικές βαλβίδες διπλής ενέργειας.

Τα TONY V είναι εξοπλισμένα με την καμπίνα AIR V στον βασικό εξοπλισμό. Η θέση οδήγησης βρίσκεται σε μια ευρύχωρη πλατφόρμα με σινεμπλόκ. Το χαμηλό κέντρο βάρους και η απλή σχεδιαστικά κεντρική σήραγγα επιτρέπουν στον χειριστή εύκολη πρόσβαση στην καμπίνα και μια άνετη στάση. Η καμπίνα 4 θέσεων προσφέρει αυτόματο κλιματισμό που μπορεί να ελεγχθεί από την ψηφιακή οθόνη στην κονσόλα του οδηγού. Όλα τα φώτα είναι LED, με τα πίσω ενσωματωμένα στην οροφή: η υπερυψωμένη θέση τους είναι χρήσιμη για την αύξηση της ορατότητας στο χώρο γύρω από το τρακτέρ, ακόμη και με εξοπλισμό.

Mach4 TONY

Αρθρωτό, αναστρέψιμο, με υδροστατικό κιβώτιο ταχυτήτων είναι το Mach4, που διατίθεται με δύο κινητήρες απόδοσης 73,2 και 96,7 ίππων για την ιταλική αγορά. Το Mach4 TONY αντιπροσωπεύει ένα μοναδικό μοντέλο στο είδος του: ένα μηχάνημα τεσσάρων ερπυστριών εξοπλισμένο με 4 ελαστικές ερπύστριες ελάχιστου πλάτους 1.300 χλστ. και υδροστατικό κιβώτιο ταχυτήτων σε αρθρωτό πλαίσιο. Διαθέτει καμπίνα AIR υπό πίεση, κλιματισμό και συστήματα ROPS - FOPS Cat. 4.



Πρόκειται για ένα τρακτέρ εξοπλισμένο με διασυνδεδεμένα ηλεκτρονικά συστήματα κατάλληλα για τη Γεωργία 4.0, που μπορεί να εγγυηθεί τη μέγιστη αποτελεσματικότητα στις εργασίες, με σεβασμό στην εδαφοκάλυψη σε εξελιγμένες διαδικασίες βιολογικής γεωργίας. Οι 4 ερπύστριες είναι μια λύση της Antonio Carrro, που γεννήθηκε και δοκιμάστηκε από το 2007, όπου εισήχθησαν οι νέες ελαστικές ερπύστριες, ικανές για υψηλές επιδόσεις στο χωράφι, με ελάχιστη συμπίεση του εδάφους.

omnitrattore

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία