BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η Landini με γοργούς ρυθμούς στην ψηφιοποίηση τρακτέρ, εργασιών και πεδίου

Η ευφυής διαχείριση τρακτέρ, εργαλείων και εφαρμογών στο πεδίο αποτελεί καίριο ζήτημα των κατασκευαστριών, με την ιταλική φίρμα να διαμορφώνει κάτι ανάλογο τόσο με το Landini Farm app όσο και με τις ενσωματωμένες τεχνολογίες που φέρουν τα ίδια τα μηχανήματα.

14-5

Βασίλης Σοφός

194
0

Η εφαρμογή Landini Farm app είναι ένα από τα πρώτα φανερά βήματα της Landini προς την έξυπνη διαχείριση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ψηφιοποίησης των τρακτέρ Landini με Stage V κινητήρες. Η εταιρεία επικεντρώνεται όμως παράλληλα και στην ψηφιοποίηση του αγροδιατροφικού τομέα συνολικά, ώστε να ανταποκριθεί στις αναδυόμενες τάσεις του και να δημιουργήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη γεωργική αγορά. Η εφαρμογή επιτρέπει τη διαχείριση αγρονομικών μοντέλων και χαρτών συνταγών, καθώς και την ενσωμάτωση αισθητήρων πεδίου, αλλά και τον καθορισμό πρωτοκόλλων ιχνηλασιμότητας και βιωσιμότητας.



«Δεν μιλάμε για έργα ή θεωρίες», εξηγεί ο Antonio Salvaterra, διευθυντής μάρκετινγκ της Argo Tractors. «Αυτό είναι ήδη πραγματικότητα στους ελκυστήρες μας με Stage V και σύντομα θα είναι διαθέσιμο στους αγρότες της αγοράς. Οι αγρότες θα έχουν την ευκαιρία να ψηφιοποιήσουν πλήρως τις εκμεταλλεύσεις τους, επιτρέποντάς τους να διαχειρίζονται τις οικονομικές, λειτουργικές και αγρονομικές δραστηριότητές τους. Η τεχνολογία αυτή αποτελεί εργαλείο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, καθώς και για τη μεγαλύτερη προσοχή στο περιβάλλον για τη διατήρηση των πόρων», τονίζει ο ίδιος.

Η πλατφόρμα επιτρέπει τη διαχείριση των κύριων επιχειρηματικών λειτουργιών και δραστηριοτήτων. Σε αυτές περιλαμβάνονται η χαρτογράφηση της γης, η παρακολούθηση της αποθήκης (για την αξιολόγηση των βέλτιστων επιπέδων λιπασμάτων που πρέπει να χρησιμοποιηθούν και τον έλεγχο των αποθεμάτων), αλλά και ο προσδιορισμός των καλλιεργειών που είναι κατάλληλες για τη γη με βάση τα χαρακτηριστικά της. Είναι επίσης δυνατή η αποθήκευση και εξαγωγή αρχείων και αναφορών που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της εργασίας. Επιπλέον, με τη χρήση τεχνολογίας αισθητήρων που εφαρμόζονται στο πεδίο, γίνεται δυνατή η ανίχνευση του βαθμού υγρασίας του εδάφους και της υγρασίας των φύλλων και, με τη χρήση μετεωρολογικών δεδομένων, ο προσδιορισμός του καλύτερου χρόνου άρδευσης.

Επιπλέον, στον τομέα της φροντίδας του εδάφους και των φυτών, εκτιμάται εάν ένα συγκεκριμένο προϊόν είναι αποτελεσματικό, προσδιορίζοντας την παρουσία ασθενειών της καλλιέργειας και παρασίτων. «Οι προγραμματισμένες δραστηριότητες συντήρησης και η διάγνωση τυχόν προβλημάτων είναι μεταξύ των διαθέσιμων λειτουργιών», λέει η Landini. Με τον τρόπο αυτό, μειώνονται οι διακοπές λειτουργίας και οι παρεμβάσεις παρακολούθησης, ώστε να διασφαλίζεται η αποδοτικότητα του τρακτέρ καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του, χωρίς καθυστερήσεις.



Υπάρχουν πολλές πληροφορίες αποθηκευμένες στην πλατφόρμα, στις οποίες μπορεί ο χειριστής να έχει πρόσβαση, μέσω υπολογιστή, tablet ή απλά από ένα smartphone, προσφέροντας σε αυτόν μια ολοκληρωμένη και ενημερωμένη εικόνα για τις δραστηριότητες. Αυτή η διαδρομή, η οποία είναι απαραίτητη τόσο για τις μικρές όσο και για τις μεγάλες επιχειρήσεις, συνάδει με ένα καινοτόμο όραμα που στοχεύει στη δημιουργία -από τον παραγωγό στον καταναλωτή- μιας απρόσκοπτης και βιώσιμης αλυσίδας εφοδιασμού. «Πρόκειται για μια προσέγγιση γεωργίας ακριβείας που, σήμερα, υποβοηθείται από καινοτόμα τεχνολογικά εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αγρότες για την αύξηση της αποδοτικότητας και της παραγωγικότητας», σημειώνει ο διευθυντής μάρκετινγκ της Agro Tractors.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία