BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η ευπροσάρμοστη και υβριδική φυτευτική Prios 440 της Grimme

Χάρη στον αρθρωτό σχεδιασμό της, η Grimme Prios 440 προσφέρει διάφορες επιλογές εξοπλισμού και υψηλό επίπεδο ευκολίας λειτουργίας.

prios_440_20_2

Βασίλης Σοφός

194
0

Η Prios 440 είναι ένα από τα τελευταία μοντέλα φυτευτικών στην γκάμα της Grimme. Πρώτο βασικό και ενδιαφέρον χαρακτηριστκό του μοντέλου είναι η ράβδος έλξης. Αυτή είναι συνδεδεμένη με ένα ενδιάμεσο πλαίσιο και έναν ξεχωριστό μηχανισμό ανύψωσης, χάρη στο οποίο η κατεργασία του εδάφους μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε κοινό εργαλείο της αγοράς.



Ταυτόχρονα, κατά τη φύτευση των πατατών, μπορούν να εφαρμοστούν λιπάσματα, κόκκοι, μέσα επεξεργασίας αυλακιού και άλλα υλικά. Η πρόσφατα κατασκευασμένη «υβριδική» μονάδα διαμόρφωσης κορυφογραμμής εξασφαλίζει τη διαμόρφωση σε όλες τις εδαφικές συνθήκες και υψηλή ευελιξία σε περίπτωση μεταβαλλόμενων απαιτήσεων διαμόρφωσης κορυφογραμμής. Για αποτελεσματική προστασία από τη διάβρωση του εδάφους, μπορεί να ενσωματωθεί το σύστημα Grimme TerraProtect.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι, λόγω του πλάτους οδικής μεταφοράς μικρότερου από 3,00 μ., είναι η πρώτη πατατοφυτευτική μηχανή 4 σειρών με πλήρη έγκριση από την ΕΕ. Η PRIOS μπορεί να εξοπλιστεί προαιρετικά με λύσεις για την εφαρμογή των συστημάτων Clever Planting, Section Control και καλλιέργειας κατά τόπους με τη χρήση χαρτών εφαρμογής.

Η σύνδεση με το myGRIMME διευκολύνει την αποθήκευση και ανάκτηση δεδομένων μηχανήματος και εργασιών. Χάρη στη διαισθητική ιδέα χειρισμού σε συνδυασμό με το σύστημα βίντεο SmartView, ο χειριστής έχει πάντα τέλεια εικόνα των σημαντικότερων λειτουργιών του μηχανήματος.

Για εξοικονόμηση χρημάτων και πόρων, το κιβώτιο λίπανσης, το σύστημα βαρελιών και τα στοιχεία φύτευσης μπορούν να ενεργοποιούνται/απενεργοποιούνται ξεχωριστά το ένα από το άλλο και για κάθε σειρά ξεχωριστά μέσω του Section Control. Αυτό μπορεί να μειώσει σημαντικά τις εισροές θρεπτικών στοιχείων στο περιβάλλον, ιδίως κατά τη δημιουργία διαδρομών ψεκασμού ή τη φύτευση σε στενά χωράφια.



Το TerraProtect δημιουργεί μικρές εγκάρσιες κορυφογραμμές, μεταξύ των κορυφογραμμών της πατάτας. Έτσι, τα αναχώματα μειώνουν τον κίνδυνο διάβρωσης και ταυτόχρονα προάγουν την απορρόφηση του νερού. Σημειωτέον πως με τη χρήση καρτών εφαρμογής μπορούν να ελεγχθούν ταυτόχρονα έως και δύο εφαρμογές ανάλογα με την τοποθεσία. Για παράδειγμα, η απόσταση μεταξύ των κονδύλων και η ποσότητα του λιπάσματος μπορούν να ρυθμιστούν με βάση μια αντίστοιχη κάρτα εφαρμογής.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία