BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Leader PF3 Plus ECOTRONIC, τα νέα μοντέλα της Faresin για ακριβή ανάμιξη

Τα νέα βαγόνια ανάμιξης της σειράς Leader PF3 Plus φέρουν νέα σχεδίαση με όφελος στην χωρητικότητα, ενώ ενσωματώνουν ένα εντελώς νέο σύστημα για τη διαχείριση που υιοθετεί το όνομα «Ecotronic».

FnP7uYHWQAAbgdM_2

Βασίλης Σοφός

156
0

Ένα αυτοκινούμενο βαγόνι ανάμιξης σχεδιασμένο για μεγάλα κοπάδια, 1000 κεφαλών και άνω, διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις (και οι δύο με τρεις κοχλίες), την έκδοση 3.30 και την 3.36 λανσάρει η Faresin. Οι δύο κωδικοί δηλώνουν τη χωρητικότητα φόρτωσης των δεξαμενών των δύο μοντέλων, που είναι 30 και 36 κυβικά αντίστοιχα. Πέρα από τη χωρητικότητα φόρτωσης, διαφέρουν σε μερικές λεπτομέρειες, όπως το βάρος (22.500 κιλά για το 3.30 και 23.000 κιλά για το 3.36), το συνολικό μήκος, μόλις κατά 20 εκ. για το 3.30, το οποίο έχει μήκος 12 μέτρα, έναντι 11,80 του 3.36, και τέλος το πλάτος, 2,5 μ. και 2,8 μ. αντίστοιχα.

Η υψηλή τεχνολογία για την κτηνοτροφία

Η μονάδα φόρτωσης αποτελείται από ένα ισχυρό κοπτικό πλάτους 2200 χλστ., που εγγυάται γρήγορη και ακριβή αφαίρεση υλικού. Το ειδικό σχήμα εξασφαλίζει γρήγορη ροή προς το κανάλι φόρτωσης, σεβόμενο τη δομή της ενσίρωσης, διατηρώντας παράλληλα τα χαρακτηριστικά και τις θρεπτικές της ιδιότητες. Το μεγάλο κανάλι φόρτωσης πλάτους 800 χλστ. είναι εξοπλισμένο με ελαστικό ιμάντα για τη γρήγορη μεταφορά του προϊόντος στη δεξαμενή ανάμιξης.



Η ταχύτητα μεταφοράς ρυθμίζεται ανάλογα με το συστατικό που πρόκειται να φορτωθεί. Το σύστημα ECOTRONIC είναι η νέα λύση. Χάρη στους ηλεκτρονικούς ενεργοποιητές, ο χειριστής μπορεί να ελέγχει αυτόματα τη θέση των μαχαιριών του μετρητή ανάλογα με τις απαιτήσεις κοπής. Η καινοτόμος δεξαμενή ανάμιξης είναι σχεδιασμένη για την ομοιόμορφη και γρήγορη ανάμιξη μεγάλων ποσοτήτων προϊόντος χάρη στους τρεις κάθετους κοχλίες χωρητικότητας έως 36 κυβικών.

Η ειδική γεωμετρία των οργάνων ανάμιξης εγγυάται ομοιόμορφη ανάμιξη, ένα βασικό χαρακτηριστικό της σειράς. Το νέο σύστημα επιτρέπει τη χειροκίνητη επανατοποθέτηση της λεπίδας στην αρχική της θέση, εξασφαλίζοντας πάντα ομοιογενές μείγμα και πλήρη απόρριψη.



Όσον αφορά την επιλογή της λεπίδας, η Faresin επέλεξε ένα ρυθμιζόμενο μοντέλο Durostat (HB400) που ευνοεί την πλήρη και ομοιογενή εκκένωση, διατηρώντας παράλληλα το μέγιστο επίπεδο καθαριότητας της δεξαμενής.

Τα μηχανικά μέρη

Το Leader PF3 είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο μηχάνημα, ακόμη και σε δρόμους και περιορισμένους χώρους. Διαθέτει 3 άξονες διεύθυνσης και τροφοδοτούνται από μια αντλία που αποδίδει 285 λ./λ. ήδη στις 2.200 στροφές ανά λεπτό και με περιορισμένη ολίσθηση 43%, εξασφαλίζοντας εξαιρετική ευελιξία σε όλες τις συνθήκες.

Η σειρά Leader PF3 εγκαινιάζει σχεδόν και ένα νέο υδροστατικό κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο εγγυάται υψηλό επίπεδο ασφάλειας οδήγησης και πρωτοφανή άνεση σε ταχύτητες έως 40 χλμ./ώρα (για μετακινήσεις μεταξύ των εγκαταστάσεων της εταιρείας), ακόμη και στις πιο απαιτητικές καταστάσεις, χάρη στο στιβαρό πλαίσιο και το σύστημα αερανάρτησης που ρυθμίζεται αυτόματα σε ύψος ανάλογα με το φορτίο. Το μηχάνημα είναι εξοπλισμένο με κινητήρα FPT Stage V 6,7 l 212 kW, με σύστημα μετεπεξεργασίας DOC + SCROF.



Στο Leader PF3 Plus είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος του πλαισίου, μια επιλογή που προσφέρει στους χειριστές μεγαλύτερη ορατότητα κατά τη διάρκεια εργασιών στους στάβλους και, ταυτόχρονα, μειώνει το συνολικό επίπεδο θορύβου του οχήματος. Αυτό επέτρεψε όμως και την καλύτερη κατανομή του βάρους αλλά και την καλύτερη απαγωγή της παραγόμενης θερμότητας, με οφέλη για την αντοχή και, κυρίως, την προσβασιμότητα σε περίπτωση συντήρησης. Στην καμπίνα, όλα τα χειριστήρια είναι εργονομικά τοποθετημένα, ώστε ο χειριστής να μπορεί να διαχειρίζεται εύκολα το εξελιγμένο τεχνολογικό σύστημα που είναι εγκατεστημένο.

Όλες οι πληροφορίες του μηχανήματος συγκεντρώνονται στην οθόνη, η οποία χωρίζεται σε διαφορετικα «τεμάχια», για να είναι πιο εύκολη και βολική η χρήση της. Με την εισαγωγή του συστήματος ECOTRONIC, έχουν προστεθεί νέες πληροφορίες για το όχημα, ώστε όλες οι εργασίες να βρίσκονται υπό έλεγχο ανά πάσα στιγμή.

Όλες οι κύριες λειτουργίες εκτελούνται εύκολα από το ηλεκτρο-αναλογικό joystick, ενώ τα πλευρικά πληκτρολόγια διαχειρίζονται τις δευτερεύουσες λειτουργίες. Το «περιστροφικό πληκτρολόγιο» επιτρέπει τον έλεγχο κατά τη φόρτωση και την εκφόρτωση, τη θέση του μαχαιριού του μετρητή, την ταχύτητα του ιμάντα φόρτωσης και εκφόρτωσης, όλα με αναλογικό τρόπο.

Οι πληροφορίες διατάσσονται στη νέα διαδραστική έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών, η οποία επιτρέπει τη γρήγορη επισκόπηση των παραμέτρων του μηχανήματος και την άμεση ρύθμιση ορισμένων λειτουργιών και παραμέτρων NIR. Το σύστημα ζύγισης για τον καθορισμό των συνταγών και τον έλεγχο της ποσότητας του προϊόντος που φορτώνεται και το κιτ κάμερας με οθόνη συμπληρώνουν την εικόνα.

Ο ψηφιακός εξοπλισμός του βαγονιού ανάμιξης Faresin φέρει μαζί του ένα σύστημα ανάλυσης Polispec NIR, το οποίο μπορεί να ενσωματωθεί στη δεξαμενή ανάμιξης ή να χρησιμοποιηθεί ως φορητό όργανο. Στην ουσία, πρόκειται για μια ψηφιακή πλατφόρμα που μπορεί να μετατρέψει το βαγόνι σε ένα πραγματικό «εργαστήριο πάνω σε τροχούς», επιτρέποντας στον χειριστή να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο ολόκληρη τη διαδικασία, αλλά και να επεμβαίνει στις ζωοτροφές με βάση ακριβείς δείκτες, μεταξύ άλλων με τη μέτρηση των χημικών και φυσικών ιδιοτήτων και του επιπέδου ομοιογένειας του σιτηρεσίου.



Επιπλέον, η πλατφόρμα ECOTRONIC αναλύει τα μηχανήματα λεπτό προς λεπτό, παρέχοντας σημαντικές προτάσεις για προγραμματισμένη συντήρηση, εάν είναι απαραίτητο, με τη δυνατότητα απομακρυσμένης υποστήριξης. Μέσω της πλατφόρμας είναι επίσης δυνατός ο γεωγραφικός εντοπισμός των οχημάτων και η διαχείριση ολόκληρου του στόλου από απόσταση, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας λεπτομερών και προσαρμοσμένων γραφικών παραστάσεων για όλα τα καταγεγραμμένα σήματα. Σημειωτέον ότι είναι δυνατή η παρακολούθηση της απόδοσης και της κατανάλωσης μεμονωμένων μηχανημάτων.

Με το σύστημα διαχείρισης ζωοτροφών (με 18 διαθέσιμες γλώσσες) τα συλλεχθέντα δεδομένα ζύγισης μπορούν να εμφανίζονται σε μια διαδικτυακή πύλη ή με τη χρήση λογισμικού υπολογιστή χωρίς σύνδεση. Οι συνταγές ζωοτροφών και τα αποθέματα προϊόντων μπορούν να παρακολουθούνται και να μοιράζονται σε πραγματικό χρόνο χάρη στη διασύνδεση του βαγονιού ανάμιξης με την εφαρμογή διαχείρισης ζωοτροφών στο cloud, στην οποία μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση μέσω οποιασδήποτε πλατφόρμας (iOS, Android) και από οπουδήποτε μέσω του διαδικτύου. Υπάρχει επίσης ένα προαιρετικό κιτ ασύρματης σύνδεσης με κάρτες SIM για τη βελτίωση της πρόσβασης στο διαδίκτυο για τους φορείς εκμετάλλευσης.

Trattoriweb

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία