BACK TO
TOP
Τεχνολογία

BKT και αύξηση παραγωγικότητας πηγαίνουν μαζί προς όφελος του αγρότη

Μια ευρεία γκάμα προϊόντων καθιστά τη συγκομιδή της χορτονομής ευκολότερη και πιο άνετη, επιτρέποντας στον αγρότη να βελτιώνει συνεχώς την παραγωγικότητα.

Fienagione_ambientata

Βασίλης Σοφός

283
0

Η BKT αναπτύσσει ελαστικά που παρέχουν εξαιρετική πρόσφυση, μειωμένη συμπίεση του εδάφους, υψηλή ικανότητα φορτίου, εξαιρετική αντοχή και μεγάλη οδηγική άνεση. Έτσι, η ινδική πολυεθνική εταιρεία γίνεται ο καλύτερος σύμμαχος των αγροτών, βοηθώντας τους σε κάθε στάδιο παραγωγής της χορτονομής με προϊόντα σχεδιασμένα για το ευρύ φάσμα των μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται αυτή την εποχή.



Οι κύριες λύσεις της BKT για τη χορτονομή περιλαμβάνουν το ευέλικτο κορυφαίο προϊόν AGRIMAX FORCE, το οποίο είναι ιδανικό για τοποθέτηση σε τρακτέρ και θεριζοαλωνιστικές μηχανές μεγάλης ισχύος. Το ελαστικό διαθέτει τεχνολογία IF, δηλαδή είναι σε θέση να μεταφέρει βαριά φορτία με χαμηλότερη πίεση φουσκώματος από ένα κανονικό ελαστικό, εξασφαλίζοντας έτσι μειωμένη συμπίεση του εδάφους. Το AGRIMAX FORCE παρέχει εξαιρετική πρόσφυση, επιπλέον κορυφαίες ιδιότητες αυτοκαθαρισμού και καλύτερη οικονομία καυσίμου, καθιστώντας το ελαστικό έναν τέλειο σύμμαχο για τους αγρότες.

Μέρος της ίδιας σειράς AGRIMAX είναι το AGRIMAX TERIS, που είναι επίσης κατάλληλο για θεριζοαλωνιστικές μηχανές υψηλής ισχύος. Αυτό το ελαστικό BKT έχει σχεδιαστεί για συνδυασμένες εργασίες στις οποίες η πρόσφυση και η υψηλή ικανότητα φορτίου μετατρέπονται σε εξαιρετικές επιδόσεις.



Το AGRIMAX FORCE διαθέτει ειδικό προστατευτικό πλευρικών τοιχωμάτων και ενισχυμένο ώμο για αυξημένη αντοχή ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες και παρουσία καλαμιών, παρατείνοντας σημαντικά τον κύκλο ζωής του προϊόντος. Ένα άλλο σημαντικό προϊόν είναι το AW 711, ένα ακτινωτό ελαστικό για θεριζοαλωνιστικές μηχανές, αλλά επίσης σχεδιασμένο για να προσαρμόζεται στη χρήση στη σύγχρονη γεωργία, και ειδικότερα για εργασίες κατεργασίας του εδάφους.



Το ειδικό μείγμα πέλματος εξασφαλίζει μεγάλο κύκλο ζωής του προϊόντος, είτε χρησιμοποιείται σε μαλακές είτε σε σκληρές επιφάνειες. Επιπλέον, η χαμηλή αντίσταση κύλισης κατά τη μεταφορά στο δρόμο εξασφαλίζει σημαντική εξοικονόμηση καυσίμου.



Αντίθετα, για εργασίες ανύψωσης, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας κατά τα τελευταία στάδια παραγωγής της χορτονομής, η BKT προσφέρει τη σειρά MULTIMAX, η οποία περιλαμβάνει ελαστικά που λειτουργούν καλύτερα με τηλεσκοπικούς χειριστές. Ένα τέλειο παράδειγμα είναι το MULTIMAX MP 522, ένα ελαστικό που παρέχει εξαιρετική σταθερότητα και πρόσφυση μαζί με εξαιρετική αντοχή σε διάτρηση.



Ιδιαίτερα ανθεκτικό στα κοψίματα και τα σκισίματα είναι το MULTIMAX MP 527 με στιβαρό πλευρικό τοίχωμα, που εξασφαλίζει εξαιρετική σταθερότητα στη λειτουργία ανύψωσης, παρέχοντας μέγιστη ελευθερία χειρισμού στους χειριστές. Δεν πρέπει να λησμονείται όμως και το AS 504, ένα ελαστικό για τοποθέτηση είτε σε τηλεσκοπικούς φορτωτές είτε σε ρυμουλκούμενα, αφού διαθέτει αντοχή και πρόσφυση, καθώς και κορυφαίες ιδιότητες αυτοκαθαρισμού.

Για τις μεταφορές από το χωράφι στο δρόμο κατά τη μεταφορά δεμάτων χορτονομής στο τέλος της επεξεργασίας, η BKT παρέχει μερικά από τα καλύτερα ελαστικά της στη σειρά «flotation», που ξεχωρίζουν για την κορυφαία πρόσφυση και τις υψηλές ικανότητες φορτίου. Σχεδιασμένα για τρακτέρ και ρυμουλκούμενα, τα ελαστικά «flotation» παρέχουν εξαιρετικές ιδιότητες αυτοκαθαρισμού - μια βασική ιδιότητα ενόψει μακρινών ταξιδιών εκτός δρόμου. Ένα εξαιρετικό προϊόν αυτής της σειράς είναι το FL 635, ένα ακτινωτό ελαστικό κατάλληλο τόσο για χρήση στο δρόμο όσο και στο χωράφι. Το ειδικό μοτίβο πέλματος μπλοκ έχει αναπτυχθεί για εφαρμογές σε χορτοδετικά.



Χάρη στο αποτύπωμά του, το οποίο εξασφαλίζει τη βέλτιστη κατανομή της πίεσης στο έδαφος, το FL 635 είναι ένα ελαστικό που μειώνει σημαντικά τη συμπίεση του εδάφους, διατηρώντας παράλληλα τις πολύτιμες καλλιέργειες. Ανήκοντας στην ίδια σειρά, επίσης το FLOTATION 558 είναι ένας τέλειος σύμμαχος για τις εργασίες παραγωγής χορτονομής. Το ελαστικό συνιστάται ιδιαίτερα όταν η πρόσφυση είναι απαραίτητη για το καλό όργωμα του εδάφους. Δεδομένης της υψηλής χωρητικότητας φορτίου του, το FLOTATION 558 είναι το ιδανικό ελαστικό για θεριζοαλωνιστικές μηχανές και χορτοδετικά σανού, καθώς και για βυτιοφόρα και ρυμουλκούμενα.



Υπάρχει επίσης το FLOTATION 648, το οποίο διαθέτει ορισμένα μεγέθη που είναι κατάλληλα για θεριζοαλωνιστικές μηχανές και δεματοποιητές χορτονομής. Στην πραγματικότητα, ο ειδικός σχεδιασμός του πέλματος του FLOTATION 648 επιτρέπει τη μεταφορά πολύ βαρέων φορτίων με χαμηλές πιέσεις, εξασφαλίζοντας έτσι μειωμένη συμπίεση του εδάφους και προστατεύοντας τις καλλιέργειες από βλάβες.

Για να μάθετε περισσότερα επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.bkt-tracks.com.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • BKT
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία