BACK TO
TOP
Τεχνολογία

McCormick Farm: Κόμβος τα τρακτέρ για τη διαχείριση πεδίου και στόλου

Ο όμιλος Argo Tractors ενισχύει τις στρατηγικές ψηφιοποίησης των τρακτέρ με την κυκλοφορία της νέας εφαρμογής McCormick Farm, η οποία είναι αφιερωμένη στην έξυπνη διαχείριση της φάρμας, συμπεριλαμβανομένου του στόλου.

McCormick_first

Βασίλης Σοφός

116
0

Χάρη στη χρήση αυτού του νέου εργαλείου McCormick Farm, τα τρακτέρ της McCormick μπορούν να γίνουν πραγματικοί κόμβοι για τη συλλογή δεδομένων, την ενσωμάτωση με την ήδη αναπτυγμένη τεχνολογία ISObus, την τηλεματική και την απομακρυσμένη διάγνωση και τα συστήματα υποβοηθούμενης οδήγησης. Ένα εργαλείο που, ταυτόχρονα, επιτρέπει τον αποτελεσματικό, έγκαιρο και πλήρη έλεγχο του στόλου.

Κέντρο επιχειρήσεων σε τέσσερις τροχούς

Η McCormick Farm ξεκινά με τη χαρτογράφηση της γης, μέσω της καταγραφής των κτημάτων, στη συνέχεια προχωρά στην εφοδιαστική αλυσίδα (εντοπισμός των βέλτιστων επιπέδων λιπασμάτων που πρέπει να χρησιμοποιηθούν και έλεγχος των αποθεμάτων), στον προσδιορισμό των καλύτερων καλλιεργειών με βάση τα χαρακτηριστικά του εδάφους και στη διαχείριση των μηχανημάτων, των τρακτέρ και του ανθρώπινου δυναμικού.

Όλα αυτά με την αποθήκευση και εξαγωγή των αρχείων και των αναφορών που δημιουργούνται κατά την επεξεργασία. «Το McCormick Farm είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο στα χέρια των φορέων του τομέα, των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και των αγρομηχανικών εταιρειών», τόνισε ο Antonio Salvaterra, διευθυντής μάρκετινγκ της Argo Tractors. «Οι αγρότες, στην πραγματικότητα, μπορούν να ψηφιοποιήσουν πλήρως την επιχείρησή τους, διατηρώντας υπό έλεγχο την οικονομική, υλικοτεχνική και επιχειρησιακή διαχείριση.



Εκτός από τη βελτίωση της ποιότητας της εργασίας και της ζωής όσων τη χρησιμοποιούν, η εφαρμογή εγγυάται μεγαλύτερη προσοχή στο περιβάλλον, ιχνηλασιμότητα της εργασίας και αποτελεσματικότερη χρήση των πόρων». Επιπλέον, χάρη στην τεχνολογία αισθητήρων που εφαρμόζεται στο πεδίο, είναι δυνατή η ανίχνευση του βαθμού υγρασίας του εδάφους και της υγρασίας των φύλλων και, με τη διασταύρωση αυτών των τιμών με μετεωρολογικά δεδομένα, επιτυγχάνεται ο καλύτερος χρόνος άρδευσης. Στο πλαίσιο της φροντίδας του εδάφους και των φυτών, μπορούν επίσης να ελεγχθούν οι ασθένειες των καλλιεργειών και η παρουσία ή απουσία παρασίτων.



Τα προγραμματισμένα προγράμματα συντήρησης και η διάγνωση τυχόν παρατυπιών συγκαταλέγονται επίσης στις διαθέσιμες λειτουργίες, μειώνοντας τον χρόνο διακοπής λειτουργίας και παρακολουθώντας τις επεμβάσεις για να διασφαλιστεί η αποδοτικότητα του τρακτέρ καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του. «Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εφαρμογής μας», επισημαίνει ο Salvaterra, «έγκειται στην πλήρη ενσωμάτωση μεταξύ διαφόρων θεμάτων και εργαλείων, όπως η τηλεδιάγνωση και η τηλεματική, το Σύστημα Πληροφοριών Διαχείρισης Αγροκτήματος, τα δορυφορικά συστήματα οδήγησης και, με το Agrirouter, ένα σύστημα συλλογής και κοινής χρήσης δεδομένων ανοικτό σε πολλαπλές πλατφόρμες. Ο πλήρης έλεγχος ολόκληρου του στόλου των οχημάτων και ολόκληρης της γεωργικής δραστηριότητας μετατρέπεται σε μια λογική πραγματικής έξυπνης γεωργίας».

Σε απόσταση αναπνοής από τα smartphones

Η διαχείριση των πάντων μπορεί να γίνει μέσω υπολογιστή, tablet ή απλά από ένα smartphone, με πληροφορίες αποθηκευμένες στην πλατφόρμα που δίνει στον διαχειριστή της εκμετάλλευσης μια ολοκληρωμένη και ενημερωμένη εικόνα του μητρώου δραστηριοτήτων, καθώς και πιστοποίηση της ιχνηλασιμότητας των προϊόντων για μια ολοένα και πιο βιώσιμη γεωργία. Αυτή η πορεία, απαραίτητη τόσο για μικρές όσο και για μεγάλες επιχειρήσεις, είναι σύμφωνη με ένα καινοτόμο όραμα, που θέλει να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη και ποιοτικά ελεγχόμενη αλυσίδα εφοδιασμού, από τον παραγωγό στον καταναλωτή. «Πρόκειται για μια αποφασιστική προσέγγιση», καταλήγει ο Salvaterra, «που αφορά ολόκληρη την εταιρεία μας, και γι' αυτό το λόγο η Argo Tractors έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία κατάρτισης που, ξεκινώντας από το εσωτερικό του ομίλου, έχει εμπλέξει όλες τις ευρωπαϊκές θυγατρικές. Η αξία των μηχανημάτων για τους αγρότες θα εξαρτάται όλο και περισσότερο από την ικανότητα παραγωγής και μετάδοσης δεδομένων σε ολοκληρωμένα ψηφιακά οικοσυστήματα, ώστε να εργάζονται με αποτελεσματικότητα, ιχνηλασιμότητα και βιωσιμότητα».

Trattoriweb

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία