BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η Landini και το κιβώτιο RoboShift των Rex 4 στο «Robotour»

Με στόχο να ανακαλύψουν όλοι τη τεχνολογία RoboShift που ενσωματώνουν τα νέα Landini Rex 4, η εταιρεία παρουσίασε τις δυνατότητες του μεταξύ Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου στο Agriturismo Vitae di Fabbrico, λίγα μόλις βήματα από το ιστορικό εργοστάσιο της εταιρείας, το οποίο συγκέντρωσε περισσότερους από 500 πελάτες και δυνητικούς αγοραστές.

Landini_foto01

Βασίλης Σοφός

283
0

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την παρουσίαση του κιβωτίου ταχυτήτων που σχεδιάστηκε από την Argo Tractors για τους ελκυστήρες REX4 έλαβε χώρα στην Ιταλία και συγκεκριμένα κοντά στο εργοστάσιο της εταιρείας. Η Landini παρουσίασε τις δυνατότητες του κιβωτίου ταχυτήτων RoboShift στο Robotour κάνοντας δέκα ραντεβού, για να παρουσιάσει τα χαρακτηριστικά του κιβωτίου ταχυτήτων που σχεδίασε και κατασκεύασε ο όμιλος Argo Tractors για τα μοντέλα της σειράς REX4. Κύριος στόχος ήταν να δοκιμαστούν οι δυνατότητες του Landini Rex4 με ηλεκτροϋδραυλική όπισθεν και πλήρως ρομποτική μετάδοση ταχυτήτων υπό φορτίο.



Το REX4 προσφέρει 48AV + 16WD σχέσεις με λειτουργία super creeper, καθώς και λειτουργίες ADS (Advanced Driving System), Stop&Action και Auto PowerShift (APS). Ελέγχεται από ένα διαισθητικό χειριστήριο, το οποίο προσφέρεται σε δύο διαμορφώσεις, περιλαμβάνει επίσης χειριστήρια για τον διακόπτη μνήμης στροφών, την αντίστροφη λειτουργία PowerShuttle, τον οπίσθιο σύνδεσμο, το PTO και τις υδραυλικές βαλβίδες.

Το RoboTour εστίασε, από τη μεριά της Landini σε δοκιμές στους αμπελώνες για τα REX4, συνοδεύτηκε από μια διδασκαλία από ειδικούς και μηχανικούς της Argo Tractors, οι οποίοι παρουσίασαν τα χαρακτηριστικά του κιβωτίου ταχυτήτων RoboShift, αλλά και τις δυνατότητες της Landini Farm, της εφαρμογής που περιέχεται στο MyLandini, που επιτρέπει την έξυπνη διαχείριση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, με επίκεντρο την ψηφιοποίηση του αγροδιατροφικού τομέα, για να ανταποκριθεί στις αναδυόμενες τάσεις του τομέα και να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη γεωργική αγορά η εταιρεία.

Το Landini Farm καθιστά δυνατή τη διαχείριση του αγροκτήματος, τη διαχείριση αγρονομικών μοντέλων, χαρτών συνταγών, καθώς και την ενσωμάτωση με αισθητήρες πεδίου, καθορίζοντας πρωτόκολλα ιχνηλασιμότητας και βιωσιμότητας. Στο τέλος των δοκιμών πεδίου, οι επισκέπτες επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις παραγωγής, για να μάθουν περισσότερα για την εταιρεία που φημίζεται για τα προϊόντα Made in Italy και τα τμήματα παραγωγής στις εγκαταστάσεις Fabbrico και San Martino in Rio της Argo Tractors.

Τέλος, όσοι παρευρέθηκαν εκεί εντυπωσιάστηκαν από το ηλεκτρονικό σύστημα διεύθυνσης ADS, δηλώνοντας ότι είναι το καλύτερο σύστημα που υπάρχει σήμερα στην αγορά. Ήμασταν σίγουροι για την επιτυχία που θα είχαν αυτά τα μηχανήματα και τα συναισθήματα όσων τα δοκίμασαν το επιβεβαίωσαν.



Τα νέο Landini REX4 RoboShift, πρώτη φορά εξοπλισμένα με το ηλεκτρονικό σύστημα διεύθυνσης ADS, που μειώνει τους κραδασμούς στο τιμόνι και αυξάνει την ακαμψία του τιμονιού, δοκιμάστηκαν στα πεδία. Τα τρακτέρ που παρουσιάστηκαν και δοκιμάστηκαν ήταν το REX4, στα μοντέλα 120GT, 120F και 110S.

Τα τρακτέρ REX4, που παρουσιάστηκαν στην Eima International 2021 και είδαμε στον Enovitis στο Campo 2022, διατίθενται σε εκδόσεις με καμπίνα V, S, F, GT. Ο κινητήρας - τετρακύλινδρος turbo aftercooled, 16βάλβιδος της Deutz Ag TCD 2,9 λίτρων- εγγυάται υψηλό απόθεμα ροπής, μεγαλύτερη απόκριση και χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Οι μέγιστες ροπές περιστροφής κυμαίνονται από 375 έως 420 Nm και τα διαστήματα συντήρησης αυξάνονται σε 1.000 ώρες ή 2 χρόνια.

omnitrattore

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία