BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η Krone αναβαθμίζει τα βαγόνια RX/ZX

Το σύστημα κοπής OptiGrass αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα των τελευταίων βαγονιών RX (33 έως 40m³) και ZX (43 έως 56m³).

22b_-ZX-470_Einsatzbild_2

Βασίλης Σοφός

147
0

Μικρές ανανεώσεις στη σειρά βαγονιών RX/ZX ετοίμασε η Krone, θέλοντας να ενισχύσει τα χαρακτηριστικά της γκάμας. Υπάρχουν δύο εκδόσεις: η μία με 40 λεπίδες (ονομαστικό μήκος κοπής έως 37 χλστ.), ενώ το μήκος τεμαχισμού της δεύτερης (54 λεπίδες) είναι έως 28 χλστ. Αυτό λέγεται ότι είναι ιδανικό κατά την εργασία σε υγρό σιλό. Η κασέτα της τράπεζας μαχαιριών κατεβαίνει και ανυψώνεται υδραυλικά για την απομάκρυνση μπλοκαρίσματος και η ίδια γλιστράει προς τα αριστερά κατά την αντικατάσταση των λεπίδων, χωρίς την ανάγκη εργαλείων.

Το υλικό συγκεντρώνεται και τροφοδοτείται στο κοπτικό με ρότορα από τον συλλέκτη πλάτους 2,12 μέτρων και η υδραυλική κίνηση επιτρέπει τη ρύθμιση της ταχύτητας των δοντιών με το ρότορα κοπής να μεταδίδει περίπου 25% υψηλότερες στροφές pto στο RX σε σύγκριση με τον προκάτοχο (η ροή ισχύος pto αυξάνεται έως και 10% στο ZX).



Η κεφαλή είναι εξοπλισμένη με το σύστημα PowerLoad, σύμφωνα με το οποίο οι αισθητήρες μετρούν συνεχώς την πίεση που ασκείται καθώς και τη στάθμη πλήρωσης, προωθώντας το δάπεδο με αλυσίδα σε μία από τις τρεις ταχύτητες. Ο νέος ηλεκτρονικός αισθητήρας στάθμης πλήρωσης μετρά την προώθηση του δαπέδου αλυσίδας-πλάκας και εμφανίζει την ένδειξη στο τερματικό (τα μοντέλα ZX και RX διατίθενται με μια ποικιλία μονάδων ελέγχου, από το DS 100 έως τα τερματικά ISObus CCI 800 και 1200). Λειτουργώντας σε άξονες tandem ή tridem, όλα τα μοντέλα RX και ZX διατίθενται με ή χωρίς κυλίνδρους εκφόρτωσης.

Σημειωτέον ότι η αρθρωτή ράβδος έλξης με υδραυλικό έλεγχο ύψους και ανάρτηση είναι νέα. Οι επιλογές περιλαμβάνουν ενεργό σύστημα οδήγησης, καλύμματα καλλιέργειας, σύστημα ζύγισης και συσκευή εφαρμογής πρόσθετων υλών για το σιλό χωρητικότητας 200 λίτρων στον κόφτη του πικ απ ή στον κόφτη με ρότορα.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Krone
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία