BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Πρώτη εμφάνιση του Horsch Gantry RO G 500 στην έκθεση Bahia Farm Show της Βραζιλίας

Το μηχάνημα που παρουσιάζεται τώρα στο κοινό επιτρέπει στην εταιρεία να κάνει σημαντικά βήματα προς την πλήρη αυτοματοποίηση και αυτονομία στον αγρό.

horsch_4

139
0

Η Horsch RO G 500 είναι μια αυτοκινούμενη σπαρτική μηχανή με τη δυνατότητα αυτόνομης κίνησης στο χωράφι, με τις διαδρομές να έχουν σχεδιαστεί ψηφιακά εκ των προτέρων στον υπολογιστή. H Horsch RO G 500 είναι μια κεντρική κεφαλή κίνησης που βρίσκεται πάνω από τα στοιχεία σποράς.



Η μονάδα κίνησης στέκεται σε μια τροχιά 11 μέτρων στο μπροστινό μέρος και σε μια τροχιά 4 μέτρων στο πίσω μέρος. Αυτός ο σχεδιασμός -που συμπληρώνεται από τροχούς κίνησης μεγάλων διαστάσεων- σημαίνει ότι οι ερπύστριες αναδιπλώνονται μόνο μία φορά σε κάθε περίπτωση, ώστε να προστατεύεται η δομή του εδάφους, ιδίως σε υγρά εδάφη.



Ταυτόχρονα, είναι δυνατή η τοποθέτηση κεντρικών χοανών σποράς συνολικού όγκου 12.000 λίτρων. Οι μεγάλοι όγκοι χοάνης είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι κατά τη σπορά σόγιας, προκειμένου να αυξηθεί η απόδοση σε έκταση ή να μειωθούν οι χρόνοι διακοπής λειτουργίας για το γέμισμα.

Κάτω από την κεφαλή τα γνωστά συστήματα της Horsch

Τα διπλά μαχαίρια με πλευρικό έλεγχο του βάθους εξασφαλίζουν ακριβή τοποθέτηση του σπόρου και συνεχή διατήρηση του βάθους σποράς. Παράλληλα, χάρη στο σχεδιασμό του μηχανήματος Horsch Gantry το απαραίτητο βάρος για τη δημιουργία πίεσης και συνεπώς για την ακριβή σπορά μπορεί να μεταφερθεί πολύ αποτελεσματικά από τη μονάδα κίνησης με τις χοάνες σποράς στη ράβδο και να κατανεμηθεί σε όλο το πλάτος εργασίας. Το μεγάλο ύψος του πλαισίου εξασφαλίζει ότι η ράβδος μπορεί να ακολουθεί με ασφάλεια το ανώμαλο έδαφος. Χάρη στη φιλοσοφία του Horsch RO G 500 είναι εφικτό πλάτος εργασίας έως και 36 μέτρα. Είναι επίσης δυνατή η αλλαγή των μαχαιριών με μονό ή διπλό δίσκο για τη σπορά σιτηρών και ενδιάμεσων καλλιεργειών ανά πάσα στιγμή.

Ο ιδρυτής της εταιρείας Michael Horsch περιγράφει τις σκέψεις του σχετικά με την ιδέα του μηχανήματος λέγοντας: «Η Βραζιλία είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για εμάς για να ξεκινήσουμε με το Gantry. Αφενός, τα μεγάλα πλάτη εργασίας έχουν όλο και μεγαλύτερη ζήτηση και αφετέρου με δύο συγκομιδές ή δύο σπορές το χρόνο, μια αμιγώς αυτοκινούμενη σπαρτική μηχανή έχει απόλυτο νόημα».

moderner-landwirt

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία