BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η Lemken παρουσιάζει τη δισκοσβάρνα Rubin 10 πλάτους δέκα μέτρων

H σειρά Rubin ολοκληρώνεται, με τη Lemken να λανσάρει τη δεκάμετρη έκδοση με δίσκους διαμέτρου 645 χιλιοστών.

lemken_rubin10_10-1000_1a

Βασίλης Σοφός

970
0

Με το Rubin 10 με πλάτος εργασίας δέκα μέτρων, η Lemken ολοκληρώνει την αποδεδειγμένα καλή σειρά των συμπαγών δισκοσβάρνων της. Παρουσιάζει λοιπό στην αγορά μια δισκοσβάρνα με πλάτος εργασίας 10 μέτρων με δίσκους διαμέτρου 645 χλστ., η οποία θα έχει άδεια οδικής κυκλοφορίας παντού στην Ε.Ε. για ταχύτητα 40 χλμ./ώρα.



Όπως και τα μικρότερα μοντέλα Rubin 10 με πλάτος έως επτά μέτρα, το Rubin 10/1000 προσφέρει το πλεονέκτημα της συμμετρικής διάταξης των δίσκων. Ως εκ τούτου, λειτουργεί χωρίς πλευρική έλξη και έχει σχετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Αυτό το νέο συμπαγές μοντέλο συνδέεται με σφαιρική κεφαλή ή μάτι έλξης, ενώ διατίθεται και υδραυλικό πόδι στήριξης για ευκολότερη τοποθέτηση και αποσυναρμολόγηση. Οι δύο σειρές οδοντωτών κοίλων δίσκων επιτρέπουν την ενσωμάτωση πλήρους επιφάνειας ήδη από βάθος εργασίας επτά εκατοστών.



Η καθαρή απόσταση μεταξύ των δίσκων στα 14 εκατοστά εξασφαλίζει συνολικα μια εργασία χωρίς απώλειες, ακόμη και με μεγάλες ποσότητες οργανικού υλικού. Να σημειωθεί ότι κάθε κοίλος δίσκος του Rubin 10/1000 είναι εξοπλισμένος με προστασία υπερφόρτωσης μειώνοντας το φορτίο στο πλαίσιο. Εάν το έδαφος είναι έντονα κυματιστό ή η εργασία εκτελείται σε πλαγιές, ο προαιρετικά διαθέσιμος σταθεροποιητής εκκρεμούς «iQ-Contour» εξασφαλίζει τη βέλτιστη προσαρμογή στο έδαφος. Επιπλέον, η υδραυλική ρύθμιση βάθους επιτρέπει την αντίδραση στις μεταβαλλόμενες συνθήκες και την αλλαγή του βάθους εργασίας κατά την οδήγηση.



Η στροφή στο κεφαλάρι πραγματοποιείται στον εξαιρετικά σταθερό κύλινδρο, ενώ η ευρεία επιφάνεια επαφής εγγυάται την ασφαλή τοποθέτηση του μηχανήματος και ελαχιστοποιεί τη συμπίεση του εδάφους. Το Rubin είναι επίσης καινοτόμο όσον αφορά τη μεταφορά του, αφού αναδιπλώνεται από την καμπίνα και το πατενταρισμένο σύστημα μειώνει το πλάτος μεταφοράς στα τρία μέτρα και το ύψος στα τέσσερα μέτρα. Αποτέλεσμα του τελευταίου είναι ότι το μηχάνημα πληροί τις απαιτήσεις μεγέθους για τις οδικές μεταφορές σε ολόκληρη την Ε.Ε. Το Rubin 10/1000 αντικαθιστά το Gigant Rubin 9 της προηγούμενης σειράς.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία