BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Πλήρης ενσωμάτωση της Steketee με μηχανήματα υπό την μπράντα Lemken blue

Μέχρι το Νοέμβριο του 2023, η Steketee θα έχει μεταμορφωθεί σε Lemken, τα μηχανήματα θα πραδίδονται στο μπλε χρώμα και θα αναγράφουν, φυσικά, Lemken και Lemken Blue.

lemken-pflanzenschutz-ic-weeder_2

Βασίλης Σοφός

344
0

Πριν από πέντε χρόνια, η Lemken εξαγόρασε την ολλανδική εταιρεία Machinefabriek Steketee B.V., επεκτείνοντας το χαρτοφυλάκιο προϊόντων φροντίδας καλλιεργειών με εργαλεία για μηχανικό έλεγχο ζιζανίων και μελλοντική καθοδήγηση μηχανημάτων με τη βοήθεια κάμερας. Η Steketee τώρα ενσωματώνεται πλήρως στα μπλε της Lemken.

Αυτή η στρατηγική απόφαση, λένε οι δύο εταιρείες, σηματοδοτεί ένα ορόσημο στην ανάπτυξη και των δύο και προσφέρει πολλά υποσχόμενες ευκαιρίες για μελλοντική ανάπτυξη και καινοτομία. Το 2018, ο κοινός στόχος ήταν η επέκταση της εγκατάστασης στο Stad aan't Haringvliet στην Ολλανδία και η αύξηση της παραγωγικής ικανότητας. Αυτό έγινε με την αξιοποίηση του υφιστάμενου εξειδικευμένου και έμπειρου τοπικού εργατικού δυναμικού της Steketee, το οποίο αποτελείται από 50 υπαλλήλους.



Από την εξαγορά της Steketee, η Lemken εργάστηκε σκληρά για να μεγιστοποιήσει τις συνέργειες μεταξύ των δύο οργανισμών. Η ενσωμάτωση των ομάδων, των διαδικασιών και των τεχνολογιών ήταν εξαιρετικά επιτυχής και έχει ήδη οδηγήσει σε αυξημένη καινοτομία και σε ένα ευρύτερο φάσμα προσφερόμενων υπηρεσιών. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στις πωλήσεις, την αγροτική εκπαίδευση (κατάρτιση) και το After Sales κλάδο.

Η πλήρης ενσωμάτωση της Steketee στην οικογένεια της Lemken είναι λοιπόν ένα σημαντικό βήμα, που ενισχύει τη θέση της εταιρείας στον κλάδο και θέτει τα θεμέλια για μελλοντική ανάπτυξη. Το 2024 μάλιστα, «η έμφαση θα δοθεί στην ανάπτυξη νέων αγορών στην Ευρώπη και στο εξωτερικό», όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της Lemken.

Ένα άλλο μελλοντικό βήμα είναι η επέκταση της παραγωγικής ικανότητας. Η παραγωγή στο Dinteloord, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από τη σημερινή τοποθεσία, θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση, καθώς οι πωλήσεις έχουν τριπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια. Η σημερινή ομάδα των 60 εργαζομένων αναμένεται να διπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια, και το Dinteloord θα γίνει το κέντρο τεχνογνωσίας της LEMKEN CropCare. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, το χαρτοφυλάκιο προϊόντων με μηχανήματα για μηχανική καταπολέμηση ζιζανίων και χημική φυτοπροστασία θα προσαρμόζεται και θα επεκτείνεται συνεχώς.

Ο έλεγχος μέσω κάμερας IC-Light+, το SprayHub και το SprayKit για τον ψεκασμό με ζώνες στη χημική φυτοπροστασία και το νέο Lemken Thulit για τη μηχανική καταπολέμηση ζιζανίων είναι δύο καινοτομίες που έχουν ήδη παρουσιάσει η Steketee και η Lemken το 2023. Η Lemken θέλει, τέλος, να υποστηρίξει τους αγρότες και τους εργολάβους ως «Συνεργάτης για τη Γεωργία Επόμενου Επιπέδου» και ως αναγνωρισμένος παίκτης στη σύγχρονη και καινοτόμο φροντίδα των καλλιεργειών στις αροτραίες καλλιέργειες, τα κηπευτικά και τις ειδικές καλλιέργειες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία