BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Väderstad Tempo με υγρό λίπασμα η νέα επιλογή στους παραγωγούς, λανσάρισμα στην Agritechnica 2023

Σε δύο μήνες από τώρα η Väderstad θα βρεθεί μαζί με όλους τους άλλους συμμετέχοντες εκθέτες στην έκθεση Agritechnica 2023 και εκεί θα παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, τη σπαρτική Tempo L 8-24, η οποία δύναται να εφαρμόζει υγρό λίπασμα κάτω από τα πόδια.

sowing-machines-tpl-12-vaderstad_2

Βασίλης Σοφός

181
0

Στην Agritechnica, η Väderstad παρουσιάζει το Tempo L 8-24 με τη δυνατότητα εφαρμογής υγρού λιπάσματος κάτω από τα πόδια. Για το σκοπό αυτό, η δεξαμενή λιπάσματος έχει αντικατασταθεί από μια δεξαμενή υγρού λιπάσματος 2000 λίτρων. Το λίπασμα μπορεί να εφαρμοστεί είτε με τα συμβατικά μαχαίρια λίπανσης είτε απευθείας στη σειρά σποράς.

Με ένα σύστημα διπλού ακροφυσίου που λειτουργεί παράλληλα και σε υψηλές δόσεις, η εταιρεία λέει ότι είναι δυνατές τόσο χαμηλές όσο και υψηλές δόσεις εφαρμογής παρά τις υψηλές ταχύτητες σποράς. Για παράδειγμα, με απόσταση μεταξύ των γραμμών 75 εκ. και 15 χλμ./ώρα, είναι δυνατές δόσεις εφαρμογής από 30 έως 200 λ./εκτάριο.



Όπως και στα ψεκαστικά φυτοπροστασίας, ο ρυθμός εφαρμογής παρακολουθείται και ελέγχεται αυτόματα. Όλα τα εξαρτήματα που έρχονται σε επαφή με το λίπασμα είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα ή πλαστικό και η πλήρωση γίνεται με την αντλία ή με τη βαρύτητα.

Νέα ηλεκτρονικά συστήματα

Στο Tempo, ο έλεγχος μιας σειράς έχει βελτιστοποιηθεί με το σύστημα WSX. Αυτό επιτρέπει στο μηχάνημα να ρυθμίζει με ακρίβεια την απόσταση των σπόρων για κάθε μεμονωμένη σειρά, ακόμη και σε καμπύλες. Για το σκοπό αυτό, οι αισθητήρες ανιχνεύουν τη θέση του μηχανήματος.

Το Tempo έχει επίσης εισαγάγει ένα αυτόματα ρυθμιζόμενο σύστημα WSX, το οποίο αναπροσαρμόζεται αυτόματα ανάλογα με την επιτυχία της διαδικασίας απομόνωσης. Με την υδραυλική ρύθμιση χαμηλής πίεσης, ο κόκκος ανά σειρά ενσωματώνεται με το βέλτιστο τρόπο, ενώ οι γραμμές πορείας μπορούν να δημιουργηθούν εύκολα με την πλήρη ανύψωση των μονάδων. Το σύστημα WSX είναι διαθέσιμο για όλα τα μοντέλα Tempo.

profi.de

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία