BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Ρυμούλκηση με τρακτέρ για τις μονάδες VTE των Krone και Lemken δείχνει το μέλλον

Οι αυτόνομες μονάδες ρυμούλκησης (VTE) της KRONE και της Lemken μπορούν να μεταφερθούν γρήγορα και εύκολα από χωράφι σε χωράφι με τους δικούς τους τροχούς και με τη βοήθεια ενός κοτσαδόρου.

A001C0024_230725_PF13_Ausschnitt_web_2

Βασίλης Σοφός

922
0

Οι KRONE και Lemken φροντίζουν έτσι ώστε στο μέλλον να είναι εύκολο να συνδέσετε μια αυτόνομη μονάδα επεξεργασίας (VTE) -που αποτελείται από τη μονάδα ρυμούλκησης μαζί με το προσαρτημένο μηχάνημα -σε ένα τρακτέρ. Αυτή η έξυπνη λύση εξοικονομεί πολύ χρόνο, ενέργεια και κόστος προσωπικού, αφού η μεταφορά από χωράφι σε χωράφι σε δημόσιους δρόμους με χαμηλό φορτωτή εξαλείφεται. Το σύστημα μεταφοράς οχήματος (VTS) συνδέει το αυτόνομο μηχάνημα ρυμούλκησης απευθείας με το τρακτέρ μέσω ενός συστήματος ζεύξης. Δεδομένου ότι το σύστημα μετάδοσης κίνησης του αυτόνομου οχήματος απενεργοποιείται κατά τη διάρκεια της μεταφοράς, το όχημα κατατάσσεται ως ρυμουλκούμενο μηχάνημα εργασίας και επομένως είναι εγκεκριμένο για την οδική κυκλοφορία.

Με το νέο σύστημα μεταφοράς μπορούν επίσης να μετακινηθούν με αυτόν τον τρόπο συζευγμένα παρελκόμενα μηχανήματα, όπως καλλιεργητές ή χλοοκοπτικά μηχανήματα, ως μονάδα τρακτέρ-ρυμουλκούμενο. Το μόνο που απαιτείται είναι μια άδεια οδήγησης για το τρακτέρ.

Ελάχιστοι χρόνοι εγκατάστασης και μεταφοράς

Σε αντίθεση με τη μεταφορά με χαμηλό φορτωτή, οι συνδεδεμένες συσκευές προσάρτησης δεν χρειάζεται να αποσυνδεθούν και να μεταφερθούν. Αυτό μειώνει σημαντικά τους χρόνους εγκατάστασης και μεταφοράς, όπως σημειώνουν οι δύο εταιρείες.



Για ασφαλή και άνετη οδήγηση σε δημόσιους δρόμους, και οι δύο άξονες του αυτόνομου μηχανήματος ελέγχονται όπως σε ένα ρυμουλκούμενο. Αυτό καθιστά τη μονάδα τρακτέρ-ρυμουλκούμενου εξαιρετικά ευέλικτη. Η απόκριση του τιμονιού προσαρμόζεται στην ταχύτητα οδήγησης, εξασφαλίζοντας έτσι ότι ο συνδυασμός κινείται με ευθυτενή σταθερότητα ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες και μπορεί να περάσει αξιόπιστα μέσα από στενές πύλες και κατά μήκος στροφών με μικρή ακτίνα στροφής. Το σύστημα διεύθυνσης έχει υποβληθεί σε αυστηρή επιθεώρηση ασφαλείας με έλεγχο για ελαττωματική λειτουργία.

Εκτός από τη μηχανική έλξη, τα δύο οχήματα συνδέονται με γεωργικές υδραυλικές και ηλεκτρικές συνδέσεις. Αυτό διευκολύνει τους οδηγούς να εξοικειωθούν πολύ γρήγορα με τα νέα συστήματα μεταφοράς και οι εργασίες σέρβις είναι εύκολο να εκτελεστούν.

«Η νέα ιδέα μεταφοράς παρέχει το πλαίσιο για την ευέλικτη χρήση αυτόνομων μονάδων διεργασιών ανεξάρτητα από τις δομές αγρού των γεωργικών εργασιών. Η σύνδεση ρυμούλκησης είναι άλλη μία από τις πολλές καινοτόμες ιδέες της KRONE και της Lemken που δημιουργήθηκαν υπό τον τίτλο εργασίας ''Combined Powers''. Αυτό που ξεκίνησε με μια μελέτη για μια αυτόνομη «μονάδα διεργασίας» (VTE) έχει πλέον γίνει μέρος μιας άλλης πρωτοποριακής λύσης», αναφέρει η KRONE στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Οι εταιρείες KRONE και Lemken προσφέρουν λύσεις για την αντιμετώπιση της απειλής, δηλαδή της έλλειψης γεωργικών δεξιοτήτων και εργατικών χεριών. Ο αγρότης του μέλλοντος θα είναι υποστηρικτής του συστήματος αυτόνομων μηχανημάτων εργασίας. Στο μέλλον, οι μεγάλες ημέρες εργασίας στο χωράφι θα ανήκουν στο παρελθόν, όπως υποστηρίζουν οι δύο κατασκευάστριες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία