BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η McCormick παρουσιάζει τα νέα τρακτέρ X7 και X8 στην Agritechnica 2023

Η McCormick πάει στο Ανόβερο στη μεγάλη έκθεση, για να παρουσιάσει τα ανανεωμένα X7.6 και X8 με τη αναβαθμισμένη καμπίνα.

MC_X8_Clever-Cab-scaled-e1695724473711

Βασίλης Σοφός

2115
0

Τα δυναμικά τρακτέρ X7 και X8 της McCormick αναβαθμίζονται και οι πρώτοι που θα τα δουν είναι όσοι επισκεφτούν την έκθεση Agritechnica 2023 στο Ανόβερο. Η νέα καμπίνα McCormick Clever Cab είναι στο επίκεντρο, αφού έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να προσφέρει όχι μόνο περισσότερο χώρο και άνεση, αλλά και εργονομικές λύσεις. Αυτές έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν την εργασία επί του τρακτέρ όσο το δυνατόν πιο άνετη για τον οδηγό.



Το νέο σύστημα προβολέων LED 360° εξασφαλίζει βέλτιστη ορατότητα του εξωτερικού χώρου, ειδικά όταν εργάζεστε τη νύχτα. «Το παρμπρίζ, οι πόρτες και το πίσω παράθυρο επωφελούνται επίσης από το νέο, καινοτόμο γυαλί της Saint Gobain, το οποίο βελτιώνει τη θερμική μόνωση τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα και αυξάνει σημαντικά την άνεση της θερμοκρασίας στην καμπίνα, αναφέρει η εταιρεία». Τέλος, τα χειριστήρια έχουν επανασχεδιαστεί ώστε να είναι ακόμη πιο εύκολα και άνετα στη χρήση, ενώ η βελτιστοποίηση του ταμπλό και των ψηφιακών διεπαφών παρέχει ακόμη πιο απλή εμπειρία χρήσης. Η γκάμα ολοκληρώνεται με την εισαγωγή νέων πλαστικών επενδύσεων τύπου αυτοκινήτου.

McCormick X8 VT-Drive

Αυτή η σειρά περιλαμβάνει δύο μοντέλα: τα X8.627 και X8.631 VT-Drive, με ισχύ 273 ίππων και 313 ίππων αντίστοιχα, και έναν εξακύλινδρο κινητήρα FPT N67 Stage V με 6,7 λίτρα και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο υπερσυμπιεστή eVGT μεταβλητής γεωμετρίας που χρησιμοποιεί το σύστημα μετεπεξεργασίας καυσαερίων HI-eSCR2. Υπάρχουν επίσης δύο διαφορετικές διαμορφώσεις για να επιλέξετε: Efficient και Premium.

Το κιβώτιο ταχυτήτων

Όσον αφορά το κιβώτιο ταχυτήτων, συναντάμε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο κιβώτιο ταχυτήτων VT-Drive με τέσσερις περιοχές οδήγησης. Ένα από τα χαρακτηριστικά που το διακρίνουν είναι η απόκριση που του επιτρέπει να πηγαίνει από τα 40 χλμ/ώρα στα 40 ή 50 χλμ/ώρα στις 1.300 ή 1.580 στροφές ανά λεπτό, αντίστοιχα, με σημαντική μείωση της κατανάλωσης καυσίμου. Το μοντέλο X8.631 VT-Drive που παρουσιάζεται στην έκθεση έχει μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος 16.000 κιλά και μεταξόνιο 3.000 χλστ. Ο μπροστινός άξονας με στάνταρ ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση εξασφαλίζει ασφαλή και σταθερή κινητικότητα ακόμη και σε ανώμαλο έδαφος, προσθέτει ο όμιλος Argo.

Τα υδραυλικά

Το υδραυλικό σύστημα κλειστού κέντρου διαθέτει μια αντλία με αισθητήρα φορτίου με παροχή 160 λίτρων ανά λεπτό (διατίθεται επίσης μια αντλία με μέγιστη παροχή 212 λίτρων ανά λεπτό) και μια ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αντλία με 115 λίτρα ανά λεπτό για το σύστημα διεύθυνσης. Υπάρχουν έξι πίσω ηλεκτροϋδραυλικές βαλβίδες εκκεντροφόρου και τρεις βαλβίδες εκκεντροφόρου μεταξύ των αξόνων με μέγιστη παροχή 140 και 100 λίτρα το λεπτό. Επιπλέον, ένας διαχωριστής ροής 3 κατευθύνσεων με σχετικούς ταχυσυνδέσμους αποτελεί μέρος του εξοπλισμού. Με αυτή τη λύση, τρεις υδραυλικές λειτουργίες μπορούν να ελεγχθούν μέσω μιας ενιαίας μονάδας ελέγχου.



Ο οπίσθιος σύνδεσμος με EHR μπορεί να ανυψώσει έως και 12.000 κιλά, ενώ ο ηλεκτρονικός μπροστινός σύνδεσμος με έλεγχο θέσης μπορεί να ανυψώσει έως και 5.000 κιλά. Για την καλύτερη διαχείριση του μηχανήματος, διατίθεται ηλεκτροϋδραυλικά ενεργοποιούμενο οπίσθιο PTO 540E/1000E/1000 (στάνταρ), ενώ προαιρετικά διατίθεται ηλεκτροϋδραυλικά ενεργοποιούμενο εμπρόσθιο PTO 1000 σ.α.λ.

Σύστημα διεύθυνσης και διαχείριση στόλου

Περιλαμβάνονται το δορυφορικό σύστημα διεύθυνσης Precision Steering Management και το σύστημα τηλεματικής McCormick Fleet & Diagnostic Management, καθώς και η πιο πρόσφατη εφαρμογή McCormick Farm app, που επιτρέπουν την έξυπνη διαχείριση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων χάρη σε λύσεις που βελτιστοποιούν τη συλλογή και τη χρήση αγρονομικών δεδομένων και τη διαχείριση των αρχείων καταγραφής δραστηριοτήτων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία