BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Μικρά, ευέλικτα και βιώσιμα τρακτέρ στα σταντ της Agritechnica από τη Landini

Από το ειδικό REX4-120 GT Roboshift «Dynamic» έως το βιώσιμο υβριδικό REX4 Full Hybrid, η Landini έχει τις λύσεις για τον επαγγελματία, τις οποίες θα «εκθέσει» στο θεσμό της Agritechnica 2023.

Landini_agritechnica2023jpg_2

Βασίλης Σοφός

6306
0

Τα μεταλλικά μπλε τρακτέρ της Landini παρκάρουν στους χώρους της έκθεσης Agritechnica 2023, η οποία διοργανώνεται από τις 12 έως και τις 18 Νοεμβρίου στο Αννόβερο. Παράλληλα, η εταιρεία θα κάνει και ειδική μνεία σε συστήματα που διευκολύνουν τη θέση παραγωγών και χειριστών, όπως είναι το Landini Farm.

REX4-120 GT Roboshift «Dynamic»

Οι τετρακύλινδροι κινητήρες Deutz-AG Stage V, 2,9 λίτρων, Turbo Intercooler με ηλεκτρονικό ψεκασμό Common Rail βρίσκονται στο επίκεντρο του REX4-120 GT Roboshift Dynamic, μοντέλα που εστιάζουν στην υψηλή πρόσφυση στο χωράφι και στις τέλειες επιδόσεις στο δρόμο, αποτελέσματα που επιτυγχάνονται επίσης χάρη στην αναρτημένη καμπίνα και τη διαμόρφωση του μπροστινού άξονα (η τελευταία διατίθεται και σε έκδοση πλατφόρμας).



Το εντυπωσιακό και αποτελεσματικό καπό, το σύστημα προβολέων Full-LED, οι νέοι χρωματισμοί και η εργονομία των χειριστηρίων συνθέτουν ένα σύγχρονο τρακτέρ.

REX4 Full Hybrid

Το REX4 Full Hybrid της Landini είναι η υβριδική ιδέα της εταιρείας, που συνδυάζει έναν θερμικό κινητήρα Deutz AG Stage V με έναν ηλεκτροκινητήρα. Το REX4 Full Hybrid είναι το αποτέλεσμα μιας εξελικτικής διαδικασίας προς την ηλεκτροκίνηση που ξεκίνησε με το REX4 Electra - Evolving Hybrid.



Το σύστημα Full Hybrid έχει συνολική ισχύ 80 kW και χαρακτηρίζεται από τη σύζευξη ενός τετρακύλινδρου θερμικού κινητήρα 2,9 λίτρων TCD της Deutz AG με απόδοση 55 kW και ενός ηλεκτρικού ενισχυτή. Στην πλήρως ηλεκτρική λειτουργία -ικανή να φτάσει σε ονομαστική ισχύ 50 kW (με μέγιστη ισχύ 65 kW)- το τρακτέρ κινείται χωρίς τη βοήθεια του κινητήρα εσωτερικής καύσης, επομένως με μηδενικές εκπομπές, θόρυβο και κατανάλωση καυσίμου.

REX4 PLAT με καμπίνα χαμηλού προφίλ

Το Landini REX 4-080 F, με τη νέα καμπίνα χαμηλού προφίλ εγκεκριμένη για την κατηγορία 4, προσφέρει υψηλή ορατότητα μπροστά και στα πλάγια. Το καμπυλωτό μπροστινό παρμπρίζ εξασφαλίζει ιδανικό έλεγχο κατά την είσοδο μεταξύ σειρών με χαμηλά στέγαστρα και κατά την εργασία με μπροστινά και πίσω εργαλεία.



Τα φίλτρα του κλιματισμού, εγκατεστημένα στο πίσω μέρος της καμπίνας, επιτρέπουν τον γρήγορο και εύκολο καθαρισμό, ενώ η κονσόλα ελέγχου του κλιματισμού βρίσκεται στην οροφή, αριστερά από το κάθισμα του οδηγού. Στα προαιρετικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται δύο περιστρεφόμενα πίσω φώτα LED που επιτρέπουν τη λειτουργία σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και τα χαμηλωμένα φλας LED, το οποίο επιτρέπει την εύκολη είσοδο του τρακτέρ οπουδήποτε.

Η σειρά 5

Τα Landini 5 Series έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε γεωργικής εκμετάλλευσης, εστιάζοντας στην άνεση, την ευελιξία και τις επιδόσεις. Με επιδόσεις συγκρίσιμες με μηχανήματα υψηλότερης κατηγορίας, η Σειρά 5 είναι κατάλληλη για εργασίες ανοιχτού πεδίου, όπως όργωμα, αλλά είναι επίσης ευέλικτη στη σπορά και στη διαχείριση του κύκλου του σανού, καθώς και ιδανική για αχυρώνες και οδικές μεταφορές.



Διαθέσιμη σε τρία μοντέλα, 5-100, 5-110 και 5-120, η σειρά προσφέρει ισχύ που κυμαίνεται από 95 έως 114 ίππους χάρη στην καινοτόμο γενιά κινητήρων FPT F36 3,6 λίτρων, 4 κυλίνδρων, 16 βαλβίδων. Εισαχθέν για πρώτη φορά σε αυτό το μοντέλο είναι το σύστημα το ADS+ (Advanced Driving System), το οποίο επιτρέπει την προηγμένη διαχείριση των λειτουργιών διεύθυνσης, όπως η αυτόματη επαναπροσαρμογή των τροχών ή η διαχείριση του τιμονιού σε ανώμαλο έδαφος, χωρίς συνεχή χειροκίνητη ρύθμιση της κατεύθυνσης. Μέσω αυτής της λειτουργίας η απόκριση του τιμονιού αλλάζει ανάλογα με την ταχύτητα και τις συνθήκες του εδάφους.

Omnitrattore

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία