BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η Kubota με το αυτόνομο AgriRobo M5002 στην Agritechnica 2023

Το AgriRobo M5002 διαθέτει CVT και 100 ίππους, θέτοντας νέα πρότυπα αποδοτικότητας και απόδοσης στον αγροτικό τομέα, ειδικά σε αυτή την κατηγορία. Αυτή η τεχνολογία μετάδοσης βελτιστοποιεί την κατανάλωση καυσίμου και εξασφαλίζει ομαλή απόδοση σε ποικίλες συνθήκες αγρού, όπως αναφέρει η εταιρεία.

AgriRobo11_3

Βασίλης Σοφός

930
1

Η Kubota παρουσίασε στην έκθεση Agritechnica 2023 το AgriRobo M5002. Προς το παρόν, θα είναι διαθέσιμο για αγορά μόνο στην Ιαπωνία και αυτό οφείλεται στους σαφείς περιορισμούς της ιαπωνικής αγοράς όσον αφορά την αυτόνομη οδήγηση. Η Kubota ωστόσο δηλώνει την προθυμία της να φέρει το. μοντέλο στην ευρωπαϊκή αγορά, μόλις θεσπιστούν οι αντίστοιχες προδιαγραφές.

Καθοδήγηση μέσω GPS

Το AgriRobo M5002 διαθέτει πλοήγηση ακριβείας με GPS, που του επιτρέπει να ακολουθεί προκαθορισμένες διαδρομές με αξιοσημείωτη ευκολία. Αυτό το χαρακτηριστικό εξασφαλίζει αποτελεσματικές και συνεπείς εργασίες στο πεδίο, ελαχιστοποιώντας την ανθρώπινη παρέμβαση.



Ανίχνευση εμποδίων

Οι μηχανικοί της Kubota έχουν ενσωματώσει στο AgriRobo M5002 προηγμένους αισθητήρες ανίχνευσης εμποδίων. Αυτοί οι αισθητήρες επιτρέπουν στο ρομπότ να ανιχνεύει και να αποφεύγει εμπόδια όπως πέτρες, δέντρα και άλλα μηχανήματα, ενισχύοντας την ασφάλεια και αποτρέποντας τις συγκρούσεις.

Αυτόνομη λειτουργία

Το AgriRobo M5002 μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα, γεγονός που θα εξοικονομήσει χρόνο και εργασία για τους αγρότες. Είτε πρόκειται για όργωμα, είτε για σπορά, είτε για συγκομιδή, το «ρομπότ» που υπάρχει μέσα του χειρίζεται τις εργασίες αποτελεσματικά, ακόμη και κατά τη διάρκεια μακρών, κουραστικών ημερών.

Ουδέτερο άνθρακα

Η δέσμευση της Kubota για βιωσιμότητα είναι εμφανής στο AgriRobo M5002. Με την ανάπτυξη προϊόντων ουδέτερου άνθρακα, όπως το AgriRobo M5002, η Kubota στοχεύει να συμβάλει σε έναν πιο πράσινο και φιλικό προς το περιβάλλον γεωργικό τομέα. Πέρα από το αυτό όμως, αξίζει να σημειώσουμε ότι το AgriRobo M5002 διαθέτει CVT, θέτοντας νέα πρότυπα αποδοτικότητας και απόδοσης στον αγροτικό τομέα. Αυτή η τεχνολογία μετάδοσης βελτιστοποιεί την κατανάλωση καυσίμου και εξασφαλίζει ομαλή απόδοση σε διαφορετικές συνθήκες αγρού.

Το AgriRobo M5002, σχεδιασμένο ειδικά για καλλιεργητές φρούτων και λαχανικών, προσφέρει ένα ευέλικτο φάσμα λειτουργικών λειτουργιών, όπως χειροκίνητο έλεγχο, τηλεχειρισμό και πλήρως αυτόνομη λειτουργία. Η εταιρεία λέει ότι οι αγρότες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το AgriRobo M5002 με διάφορους τρόπους.



Μπορούν να επιλέξουν μεταξύ χειροκίνητου ελέγχου, λειτουργίας με τηλεχειρισμό, πλήρους αυτονομίας ή της αρχής master-slave, κατά την οποία ένας ελκυστήρας λειτουργεί χειροκίνητα, ενώ ένας άλλος ακολουθεί αυτόματα. Το ειδικά αναπτυγμένο CVT του M5002 για τρακτέρ με ισχύ από 80 έως 110 ίππους το κάνει να ξεχωρίζει, επιτρέποντας την απρόσκοπτη επιτάχυνση από στάση σε ταχύτητα εργασίας, χωρίς να απαιτείται ανθρώπινη παρέμβαση.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία