BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Όλες οι αναβαθμίσεις στις χορτοδετικές της Case ανακοινώθηκαν στην Agritechnica 2023

H Case IH υλοποιεί βελτιώσεις στις τετράγωνες και στρογγυλές χορτοδετικές της, δίνοντας έμφαση στην απόδοση και την οικονομία καυσίμου, ενώ αναβαθμίζει και το λογισμικό, για να προσφέρει ανετότερη λειτουργία από το χρήστη.

6b20074f-bcbe-4241-a5df-a33ba258b403-ykhy1zyq_2

Βασίλης Σοφός

300
0

Η νέα τεχνολογία Bale Automation Technology είναι αναμφίβολα η μεγάλη αλλαγή που διατίθεται για επιλεγμένες μεγάλες τετραγωνικές πρέσες LB6 Series και LB4 Series της Case, λύση που ανακοινώθηκε στα πλαίσια της έκθεσης Agritechnica. Η τεχνολογία μεγιστοποιεί την απόδοση της πρέσας, βελτιώνει την οικονομία καυσίμου και αποτρέπει την υπερφόρτωση.

Η Case IH αναβαθμίζει συγκεκριμένα τη μεγάλη τετραγωνική πρέσα LB 436 HD και τις στρογγυλές πρέσες σταθερού θαλάμου RB 545 και RB 545 Silage Pack για το 2024 με βελτιώσεις στη λειτουργία της πρέσας, την ανθεκτικότητα, τις διεπαφές χρήστη, τα εξαρτήματα και άλλα. Η εταιρεία παρουσίασε επίσης στην έκθεση Agritechnica στο Αννόβερο της Γερμανίας τη τεχνολογία αυτοματοποίησης που βελτιώνει την αποδοτικότητα για όλες τις μεγάλες τετραγωνικές πρέσες της σειράς LB6 και της σειράς LB4 του 2024.

Οφέλη από το νέο σύστημα αυτοματισμού της Case

«Η λύση Bale Automation βοηθά τους χειριστές να επιτύχουν μέγιστη παραγωγικότητα στο χωράφι», λέει η Case IH. Η τεχνολογία επιτρέπει σε ένα τρακτέρ να ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητά του, για να επιτύχει τη βέλτιστη τροφοδοσία της καλλιέργειας και την προτιμώμενη ποσότητα υλικού που εισάγεται, με αποτέλεσμα την αύξηση της απόδοσης, την πρόληψη των μπλοκαρισμάτων, τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και τη μείωση του άγχους των χειριστών. «Ακόμα και όταν δεν είστε εσείς αυτός που βρίσκεται στην καμπίνα, μπορείτε να κάνετε πολύ περισσότερα πράγματα με το Case IH Baler Automation», λέει ο Monte Weller, ηγετικό στέλεχος προϊόντων της Case IH για τις σειρές προϊόντων φυτικής παραγωγής, σανού και χορτονομής. «Υπάρχει η δυνατότητα προβολής εργασιών από απόσταση, κατανόησης των αναγκών σέρβις και εισαγωγής δεδομένων πτώσης δεματιών ανά χωράφι ή εργασία – συμπεριλαμβανομένου του βάρους των δεματιών, της υγρασίας, της πυκνότητας κ.λπ. Δεν χρειάζεται να βρίσκεστε στο κάθισμα για να ξέρετε πόσο καλά πηγαίνουν τα πράγματα», σημειώνει.

Αναβαθμίσεις στη μονάδα LB 436 HD

Οι αναβαθμίσεις του LB 436 HD, το οποίο έχει σχεδιαστεί για μεγάλες γεωργικές εκμεταλλεύσεις και εργολαβικές επιχειρήσεις, περιλαμβάνουν αρκετές αλλαγές, που επικεντρώνονται σε ένα νέο υδραυλικό σύστημα ανίχνευσης φορτίου. Το σύστημα επιτρέπει στους χειριστές να χρησιμοποιούν την οθόνη του χορτοδετικού ή το τερματικό ISObus του τρακτέρ, για να ελέγχουν τις λειτουργίες που συνήθως ενεργοποιούνται στο πίσω μέρος του χορτοδετικού, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους ή μερικής εκτίναξης δεματιών και του ανοίγματος και κλεισίματος του αγωγού δεματιών. Οι χειριστές μπορούν επίσης να κλειδώσουν το σύστημα διεύθυνσης του άξονα tandem από το τερματικό, το οποίο κλειδώνει αυτόματα τον πίσω άξονα διεύθυνσης κατά την οπισθοπορεία ή σε λειτουργία δρόμου.



Η Case IH μιλά ακόμη και για τους βελτιωμένους κυλίνδρους εμβόλου, για τα ισχυρότερα ελατήρια φρένων, για μια πιο ανθεκτική αλυσίδα οδήγησης ρότορα, ένα ευκολότερα προσβάσιμο σημείο λίπανσης του pickup και για επιλογές για μια πλάκα πυθμένα τροφοδότη Hardox 400 packer και έναν βελτιωμένο υδραυλικό γρύλο. Η πρέσα διαθέτει ενισχυμένο άξονα δακτύλων συγκράτησης της σοδειάς και περισσότερους οδηγούς στους μεντεσέδες του μπροστινού άκρου του αγωγού δεματιάσματος για μεγαλύτερη αντοχή.

Μια μεγάλη τετράγωνη μηχανή Case IH LB 436 HD που έλκεται από ένα τρακτέρ Case IH Optum 300 CVXDrive εκτοξεύει μια ολοκληρωμένη μπάλα σε έναν πεδίο. Οι αγοραστές των μεγάλων Case IH LB 436 HD μπορούν τώρα να εισάγουν συνδέσμους εύκαμπτων σωλήνων με επίπεδη όψη αντί των τυπικών κωνικών τύπων για μεγαλύτερη ευελιξία με διαφορετικούς τύπους τρακτέρ και υδραυλικών συνδέσμων. Οι βελτιώσεις στη διεπαφή χρήστη περιλαμβάνουν ένα νέο μενού για την πρόσβαση στις λειτουργίες του Bale Automation, μια ένδειξη αριστερής/δεξιάς τροφοδοσίας σάκου για την ενίσχυση της διεύθυνσης για ομοιόμορφη τροφοδοσία, βαθμονόμηση μήκους δεσίματος και μια ρύθμιση offset για τον αισθητήρα υγρασίας.

Με αλλαγές και η Case IH RB 545

Ανανεωμένο εξωτερικό στυλ για τις πρέσες RB 545 και τις πρέσες RB 545 Silage Pack με τυλιχτικό επιφυλάσσει η Case. Αμφότερες χρησιμοποιούν 18 κυλίνδρους για την παραγωγή δεματιών υψηλής πυκνότητας πλάτους 1,22 μέτρων και ύψους 1,25 μέτρων. Οι κύλινδροι φέρουν ένα νέο προφίλ που βελτιώνει την περιστροφή των δεματιών και τους τοποθετεί σε αυτόματα λιπαινόμενα έδρανα, οδηγώντας σε καλύτερη συνολική αντοχή και αξιοπιστία των χορτοδετικών. Οι αγοραστές μπορούν επίσης να αναμένουν καλύτερη κατανάλωση ενέργειας και καλύτερο καθαρισμό χάρη σε ένα επανασχεδιασμένο ξέστρο ρότορα.



Και τα δύο μηχανήματα περιλαμβάνουν τώρα την επιλογή αντικατάστασης του στάνταρ κινητήριου συστήματος 540 σ.α.λ. με ένα σύστημα PTO 1.000 στροφών ανά λεπτό για οφέλη όπως η ομαλότερη ροή της σοδειάς και η μικρότερη πιθανότητα μπλοκαρίσματος σε πυκνό χορτάρι. Στο μοντέλο Silage Pack, η Case IH τοποθέτησε το κύριο κιβώτιο ταχυτήτων προς τα πάνω κατά 3,5 μοίρες, για να βελτιώσει την ευθυγράμμιση του άξονα PTO. Τα μοντέλα Silage Pack προσθέτουν επίσης έναν εκτροπέα στην περιοχή μεταφοράς δεματιών για την αποφυγή συσσώρευσης καλλιεργειών, ενώ η πίσω πόρτα για κάθε μοντέλο ανοίγει τώρα 38% ταχύτερα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία