BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Αναβαθμισμένες για το 2024 οι Roll Baler χορτοδετικές της New Holland

Μέσα στο «πνεύμα» της έκθεσης Agritechnica, η New Holland παρουσιάζει ανανεωμένες τις χορτοδετικές Standalone και Combi του μοντέλου Roll Baler 125, εστιάζοντας τόσο στην εμφάνιση όσο και στο σύστημα εισαγωγής, αλλά και στην ανθεκτικότητα.

New_Holland_Roll_Baler_653559_2

Βασίλης Σοφός

598
0

Ενισχυμένη εισαγωγή υλικού, μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, μειωμένες απαιτήσεις καθαρισμού αλλά και μικρές αλλαγές στην εισαγωγή φέρνουν οι ανανεωμένες εκδόσεις χορτοδετικών Standalone και Combi της μονάδας Roll Baler 125. Κάτω από το ανανεωμένο κάλυμμα των σταθερού θαλάμου χορτοδετικών Roll Baler 125 της New Holland για το 2024 κρύβεται μια σειρά από βελτιώσεις που έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίζουν υψηλή παραγωγικότητα και ευκολία στη χρήση.



Οι χορτοδετικές, οι οποίες παράγουν δεμάτια ύψους 1,25 μ. και πλάτους 1,22 μ. από ένα πεντάρι διπλού εκκεντροφόρου συλλέκτη 2,3 μ., ένα ρότορα τροφοδοσίας 470 χλστ., μια μονάδα τεμαχισμού CropCutter με 20 μαχαίρια και 18 κυλίνδρους, επωφελούνται τώρα από υψηλότερης ποιότητας αλυσοκίνητες μονάδες σε βασικές περιοχές, όπως ο ρότορας εισαγωγής και ο θάλαμος δεματιάσματος, για μεγαλύτερη αντοχή και παροχή ισχύος σε βαριές καλλιέργειες και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.



Η γωνία του κιβωτίου ταχυτήτων έχει βελτιωθεί για τη μεγιστοποίηση της διάρκειας ζωής του άξονα PTO, ενώ υπάρχει τώρα μια νέα επιλογή PTO 1.000 στροφών ανά λεπτό τόσο για τα αυτόνομα όσο και για τα συνδυαστικά μοντέλα. Για να βελτιωθεί η ροή της καλλιέργειας μέσω του ρότορα τροφοδοσίας Hardox πλάτους 1.200 χιλιοστών με πάχος δακτύλων 10 χιλιοστών, έχει τοποθετηθεί ξύστρα για την ελαχιστοποίηση του «back-feeding» και τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, λέει η New Holland.



Οι βελτιώσεις που συμβάλλουν στη μείωση του χρόνου καθαρισμού με τη μείωση της συσσώρευσης σοδειάς και σκόνης περιλαμβάνουν επανασχεδιασμένα άγκιστρα της πίσω πόρτας του θαλάμου δεματιών και στη θέση των ελατηρίων. Στα μοντέλα Combi, οι βελτιώσεις αποτρέπουν τη συσσώρευση γύρω από τους υδραυλικούς σωλήνες και μειώνουν τη συσσώρευση γύρω από τις αλυσίδες κίνησης των κυλίνδρων.



Η συνολική αντοχή και ανθεκτικότητα του μηχανήματος στα μοντέλα Combi έχει ενισχυθεί με τη χρήση προηγμένων διαδικασιών συγκόλλησης και εκτεταμένων πλακών σύνδεσης μεταξύ χορτοδετικού και τυλιχτικού, ενώ υπάρχουν τώρα λιπαντικά κουζινέτα στην κλειδαριά της πίσω πόρτας και στα δύο μοντέλα Roll Baler 125. Ακόμη, η ανθεκτικότητα της δράσης του «dropfloor» έχει βελτιωθεί με την προσθήκη ενός νέου δακτυλίου για τον άξονα. Με τις αλλαγές αυτές, η κατασκευάστρια λέει ότι και στα δύο μηχανήματα ο ρυθμός εργασίας των δεματιών έχει αυξηθεί χάρη στην έως και 40% ταχύτερη ταχύτητα ανοίγματος της πίσω πόρτας.

Η λειτουργία εναπόθεσης δεματιών κατά ένα τέταρτο της στροφής επωφελείται από μια αναβάθμιση που περιλαμβάνει ένα ισχυρότερο αμορτισέρ αερίου για την ελάφρυνση της χειροκίνητης δύναμης που απαιτείται κατά την αλλαγή μεταξύ των θέσεων εργασίας και μεταφοράς.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία