BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Μείωση του συνολικού κόστους συγκομιδής υπόσχεται η New Holland με τη νέα CR11

Ένα από τα πιο σημαντικά προϊόντα που παρουσιάστηκαν στην έκθεση Agritechnica 2023 είναι η ολοκαίνουργια αλωνιστική CR11, που μεταφέρει την κληρονομιά της εμβληματικής σειράς CR, η οποία περιλαμβάνει την CR10.90 που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ παραγωγικότητας.

New_Holland_CR11_653615

Βασίλης Σοφός

1712
0

Για το τομέα της συγκομιδής μεγάλης χωρητικότητας, η New Holland Agriculture παρουσίασε στην Agritechnica 2023 τη νέα CR11, η οποία ενσωματώνει νέες τεχνολογίες αιχμής που θα συμβάλουν στη μείωση του συνολικού κόστους συγκομιδής για τους μεγάλους καλλιεργητές σιτηρών και θα αυξήσουν την κερδοφορία τους.



Η νέα σειρά σχεδιάστηκε -και θα παράγεται στο κέντρο Harvesting Excellence της New Holland στο Βέλγιο. Χάρη στα πιο προηγμένα χαρακτηριστικά αυτοματισμού, θα προσφέρει νέα επίπεδα παραγωγικότητας, οδηγώντας τις απώλειες σιτηρών κοντά στο μηδέν, με την καλύτερη ποιότητα σιτηρών και την τέλεια διαχείριση υπολειμμάτων.

Νέα πρότυπα στη συγκομιδή

Περισσότερη παραγωγικότητα, σχεδόν μηδενικές απώλειες, καλύτερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση των υπολειμμάτων και σημαντική μείωση του χρόνου διακοπής λειτουργίας είναι οι τέσσερις πυλώνες στους οποίους σχεδιάστηκε η CR11, με γενικότερο στόχο τη μείωση του συνολικού κόστους συγκομιδής για τη βελτίωση της αποδοτικότητας.



Χάρη στον κινητήρα C16 των 775 ίππων, τους ρότορες 2x24inch, τη δεξαμενή σιτηρών των 20.000 λίτρων και τον ρυθμό εκφόρτωσης 210λ./δευτερόλεπτο, η CR11 αυξάνει σημαντικά την παραγωγικότητα σε επίπεδα που δεν είχαν επιτευχθεί στο παρελθόν.

Οι μηχανικοί της New Holland εργάστηκαν με στόχο τη δημιουργία ενός μηχανήματος συγκομιδής με μηδενικές απώλειες, αναπτύσσοντας διπλό παπούτσι καθαρισμού. Στην πραγματικότητα, το νέο παπούτσι καθαρισμού Twin Clean διαθέτει δύο συστήματα καθαρισμού το ένα πίσω από το άλλο, με 2 άνω κόσκινα, 2 κάτω κόσκινα, 2 κοχλίες καθαρισμού σιτηρών και 2 σετ αισθητήρων πίεσης για τη μέτρηση του φορτίου του παπουτσιού καθαρισμού.



Για πρώτη φορά στον κλάδο, το νέο Twin Clean είναι πλήρως αυτοματοποιημένο, για να εγγυάται ομοιόμορφη διασταυρούμενη κατανομή στον καθαρισμό, για μέγιστη ικανότητα σε επίπεδα απωλειών κοντά στο μηδέν. Το εντελώς νέο σύστημα διαχείρισης υπολειμμάτων περιλαμβάνει ένα νέο σύστημα κοπής και διασκορπισμού υλικού, σχεδιασμένο για να εξασφαλίζει την καλύτερη ποιότητα κοπής και την ομοιόμορφη διασπορά υπολειμμάτων σε πλάτος κοπής έως και 60 πόδια. Το βραβευμένο σύστημα ραντάρ Intellispread, που κέρδισε το αργυρό μετάλλιο καινοτομίας της Agritechnica 2022, αυτοματοποιεί τον έλεγχο της διασποράς για να διασφαλίσει την πλήρη και ομοιόμορφη κάλυψη των υπολειμμάτων πίσω από τη θεριζοαλωνιστική μηχανή, ανεξάρτητα από τις επιδράσεις του ανέμου, τον τύπο της καλλιέργειας ή τις συνθήκες υγρασίας.



Μια νέα αυτοματοποιημένη διαδικασία αποσυμπίεσης σχεδιάστηκε για τη μείωση του χρόνου διακοπής λειτουργίας. Και ενώ η CR11 είναι έτοιμη για μέγιστη απόδοση, η New Holland αναγνωρίζει ότι είναι αδύνατο να εξαλειφθεί πλήρως κάθε κίνδυνος απόφραξης. Στην απίθανη περίπτωση βύθισης, η αυτόματη διαδικασία αποσύνδεσης θα καθοδηγήσει τον χειριστή μέσω μιας διαδικασίας αποσύνδεσης με τρόπο που να καθαρίζει την αλωνιστική σε λίγα λεπτά αντί για ώρες - χωρίς να απαιτείται από τον χειριστή να βγει από την καμπίνα ή να καταβάλει οποιαδήποτε σωματική προσπάθεια.

Επειδή μειώνεται σημαντικά ο χρόνος διακοπής λειτουργίας που προκαλείται από ένα τέτοιο σενάριο, η αυτόματη αναστροφή βοηθά και ενθαρρύνει τον χειριστή να εκμεταλλευτεί το πλήρες δυναμικό της αλωνιστικής χωρίς τον φόβο του μπλοκαρίσματος. Επιπλέον, αυτή η λειτουργία αυξάνει την ασφάλεια κατά την άρση του μπλοκαρίσματος, επειδή κανένα άτομο δεν εγκαταλείπει την καμπίνα κατά τη διάρκεια της αυτοματοποιημένης διαδικασίας αποσύνδεσης. Η πρόληψη των διακοπών λειτουργίας υποβοηθείται περαιτέρω από την αναβάθμιση του συστήματος μετάδοσης κίνησης με έως και 25% λιγότερα εξαρτήματα κίνησης και με την κατάργηση όλων των αλυσίδων.



Στη CR11 θα τοποθετηθεί επίσης η νέα οθόνη Intelliview 12 και το σύστημα καθοδήγησης IntelliSteer, μαζί με άλλες βασικές λειτουργίες γεωργίας ακριβείας, όπως η τηλεματική και η απομακρυσμένη προβολή οθόνης. Επιπλέον, το NutriSense διαθέτει αισθητήρα NIR, που παρακολουθεί την ποιότητα της καλλιέργειας μέσω της χρήσης υπέρυθρου φωτός για την ανάλυση θρεπτικών συστατικών όπως η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, άμυλο και λάδι, καθώς και τα επίπεδα υγρασίας, και μπορεί να δημιουργήσει χάρτες αυτών για περαιτέρω αγρονομική ανάλυση.

Ορατές αλλαγές

Η νέα θεριζοαλωνιστική μηχανή φέρει μια εντελώς νέα σχεδίαση, η οποία συνδυάζει την υψηλή αισθητική με τη λειτουργικότητα. Οι πολλαπλές αναβαθμίσεις της καμπίνας παρέχουν πρόσθετα οφέλη στην άνεση και τον έλεγχο. Επίσης, είναι ορατή η νέα κεφαλή 15 μ. (50ft) που κατασκευάζεται από την MacDon για τη New Holland, προσθέτοντας στη συνολική παραγωγικότητα και την αύξηση της αποδοτικότητας του πεδίου.



Αναγνωρίζοντας τις τάσεις για μειωμένη συμπίεση του εδάφους σε συνδυασμό με τους κανονισμούς για το πλάτος μεταφοράς, η CR11 προσφέρει μια σειρά από φαρδύτερες ερπύστριες και μεγαλύτερα ελαστικά.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία