BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Στη λίστα Farm Machine 2024 το Κuhn FC 13460 RA υψηλής απόδοσης και μεταβλητού πλάτους

Το χορτοκοπτικό της Κuhn βραβεύτηκε από το θεσμό λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του, που το κάνουν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

KUHN_FC-13460-RA-1_2

Βασίλης Σοφός

183
0

Από το Αννόβερο με το βραβείο του θεσμού Farm Machine 2024 έφυγε το χορτοκοπτικό-ξηραντικό FC 13460 RA της Kuhn με τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του. Το βραβείο απονεμήθηκε στην Agritechnica 2023, εκεί όπου η εταιρεία παρουσίασε το FC 13460 RA, που προσφέρει σημαντικά υψηλότερη απόδοση εργασίας από τους συμβατικούς συνδυασμούς κοπής.

Ακόμη μεγαλύτερο πλάτος εργασίας

Όπως αναφέρθηκε, το FC 13460 RA προσφέρει σημαντικά μεγαλύτερη απόδοση εργασίας από τους συμβατικούς συνδυασμούς κοπής με μεταβλητό πλάτος εργασίας 12,40 έως 13,40 μ.



Η κοπή μιας μεγάλης έκτασης με ένα μόνο μηχάνημα επιτρέπει σημαντική εξοικονόμηση ισχύος έλξης, καυσίμων και εργατικού κόστους. Με ένα μόνο πέρασμα, ο συλλέκτης του διαμορφώνει μια θημωνιά πλάτους περίπου 1,80 μ. έως 3 μ. με τη χορτονομή να συλλέγεται σε πλάτος κοπής μεγαλύτερο από 13 μ. Ο χρήστης μπορεί έτσι να εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητες της χορτοδετικής μηχανής. Οι μεταφορείς μπορούν επίσης να ανυψωθούν για ευρεία παράδοση.

Συνονθύλευμα τεχνολογιών στην υπηρεσία της απόδοσης συγκομιδής

Ένας τηλεσκοπικός άξονας αυξάνει το διάκενο και διευκολύνει έτσι τη διαμόρφωση ενός ευρύτερου και ομοιόμορφου υλικού για ομοιόμορφη ξήρανση και καλύτερη συλλογή από τη χορτοσυλλεκτική μηχανή. Επιπλέον, η σταθερότητα του μηχανήματος βελτιώνεται κατά τις στροφές και τις κλίσεις.



Η κατασκευάστρια αναφέρει πως το FC 13460 RA σχεδιάστηκε με στόχο τη διαφύλαξη του εδάφους από τη συμπίεση. Η καλή κατανομή του φορτίου, το περιορισμένο βάρος και τα ελαστικά χαμηλής πίεσης αποτρέπουν την υποβάθμιση της δομής του εδάφους, ακόμη και σε υγρές συνθήκες. Αυτό το μηχάνημα ταιριάζει απόλυτα σε μια στρατηγική καλλιέργειας με ελεγχόμενη κυκλοφορία σε μια διαδρομή 12 μέτρων. Οι επιπτώσεις της διέλευσης του μηχανήματος στο έδαφος είναι περιορισμένες και έτσι εξορθολογίζονται οι χώροι, ενώ η συμπιεσμένη επιφάνεια μειώνεται προς όφελος της αυξημένης παραγωγής ζωοτροφών.

Η λύση ISObus για μεγαλύτερη λειτουργική άνεση

Τα διάφορα χειριστήρια του μηχανήματος, συμπεριλαμβανομένου του μπροστινού χλοοκοπτικού μηχανήματος, μπορούν εύκολα να ελέγχονται, ανάλογα με τις ανάγκες, από ένα συμβατό τερματικό ISObus επί του οχήματος ή από ένα από τα τερματικά CCI 800 ή 1200 (διατίθενται προαιρετικά). Οι πιο συνηθισμένες λειτουργίες μπορούν επίσης να ελέγχονται από τη λαβή χειριστηρίου CCI A3, η ιδιαιτερότητα της οποίας είναι η εμφάνιση των λειτουργιών στην ενσωματωμένη οθόνη.

Κύριος στόχος η υψηλή ποιότητα υλικού

Το χορτοκοπτικό είναι εξοπλισμένο με εξοπλισμό της Kuhn, όπως η ράβδος κοπής OPTIDISC ELITE, που αναγνωρίζεται για την ανθεκτικότητα και την ποιότητα κοπής της σε όλες τις συνθήκες. H συγκεκριμένη ράβδος κοπής δεν απαιτεί συντήρηση και διαθέτει στάνταρ το σύστημα γρήγορης απελευθέρωσης μαχαιριών FAST-FIT. Επίσης, προσφέρει βελτιωμένη επικάλυψη κοπής μεταξύ των αποκλινόντων δίσκων και περισσότερο χώρο μεταξύ των συγκλινόντων δίσκων για καλύτερη εκκένωση της ροής της χορτονομής προς τα πίσω. Εξασφαλίζεται έτσι καλύτερη ποιότητα κοπής σε όλες τις συνθήκες. Οι ρότορες κινούνται από ένα κιβώτιο ταχυτήτων με μοχλό επιλογής για εύκολη προσαρμογή της ξήρανσης στους τύπους χορτονομής και στις συνθήκες συγκομιδής.



Η καινοτόμος μονάδα κίνησης του πλαισίου και των μονάδων κοπής παρέχει ισχυρή και σταθερή ρύθμιση της πίεσης του εδάφους μέσω της ανάρτησης LIFT-CONTROL για βελτιωμένη προστασία της φυτοκάλυψης και καλή παρακολούθηση του εδάφους. Η πίεση εδάφους μπορεί να ρυθμιστεί ανά πάσα στιγμή από τη διεπαφή ελέγχου ISObus.

Ανθεκτικό και με μειωμένο κόστος συντήρησης

Σύμφωνα με την Kuhn, το FC 13460 RA ανταποκρίνεται σε υψηλό επίπεδο απαιτήσεων ανθεκτικότητας και μειωμένου κόστους συντήρησης, αφού το τελευταίο περιορίζεται στα απαραίτητα. Το μηχάνημα είναι εξοπλισμένο με μαχαίρια «Triple 5», η διάρκεια ζωής των οποίων υπερβαίνει κατά πολύ εκείνη των τυπικών μαχαιριών που χρησιμοποιούνται συνήθως στα χλοοκοπτικά μηχανήματα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία