BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Tα EasyCut B 880 hp/CR και B 1050 hp αποκαλύφθηκαν στην Agritechnica από την Krone

Τα νέα χορτοκοπτικά πεταλούδας έφτασαν τις προηγούμενες ημέρες στην έκθεση Agritechnica 2023, εξολισμένα με ξηραντικό στο βασικό εξοπλισμό και εγκάρσιους μεταφορείς στον προαιρετικό.

krone-falciatrici-combinate-butterfly-con-condizionatore-ad-agritechnica-2023_2

375
0

Με πλάτος εργασίας 10,45 μέτρα και 8,52 ή 8,72 έρχονται στην αγορά τα χορτοκοπτικά EasyCut B 1050 CV (Collect) και EasyCut B 880 hp/CR (Collect) της Krone αντίστοιχα, με την εταιρεία να βρίσκει και την ευκαιρία να τα παρουσιάζει στο Αννόβερο, εκεί όπου διεξήχθη η μεγάλη έκθεση Agritechnica 2023.

Συγκεκριμένα, το κορυφαίο μοντέλο EasyCut B 1050 CV (Collect) μπορεί να έχει συνολικό πλάτος εργασίας έως και 10,45 μέτρα όταν συνδυάζεται με ένα μπροστινό χλοοκοπτικό Krone 4 μέτρων. Οι τηλεσκοπικοί βραχίονες εξασφαλίζουν πάντα τη βέλτιστη επικάλυψη με την εμπρόσθια μονάδα και, συνεπώς, μια τέλεια κοπή. Το ξηραντικό που παρέχεται στο βασικό εξοπλισμό ενσωματώνεται τέλεια με το προαιρετικό σύστημα εγκάρσιας μεταφοράς.



«Η δυνατότητα επεξεργασίας τεράστιων μαζών με ταυτόχρονη μείωση των χρόνων μάρανσης επιτρέπει στα νέα μοντέλα EasyCut να αντιμετωπίζουν ακόμη και τα πιο στενά παράθυρα λειτουργίας με μέγιστη αποτελεσματικότητα», τονίζει η Krone. Η προσάρτηση στο τρακτέρ εξασφαλίζεται με βελτιστοποιημένο σύστημα τριών σημείων. Όλα τα μοντέλα παραδίδονται με κοπτική ράβδο EasyCut, λιπαινόμενη εφ' όρου ζωής, εξοπλισμένη με SafeCut, SmartCut και ενσωματωμένη προστασία.



Τα νέα, ελαφριά τεντωμένα φύλλα ανοίγουν εύκολα και με μεγάλο εύρος και διευκολύνουν την αντικατάσταση και συντήρηση των μαχαιριών χωρίς εργαλεία. Η ομαλή λειτουργία προέρχεται από την πατενταρισμένη ανάρτηση DuoGrip και το υδροπνευματικό σύστημα ανάρτησης που μπορεί να ρυθμιστεί από την καμπίνα του τρακτέρ.

Κούρεμα με μεταβλητή επικάλυψη

Οι βραχίονες του μοντέλου Krone EasyCut B 880 hp/CR (Collect) μπορούν να ρυθμιστούν μηχανικά σε δύο πλάτη εργασίας, 8,52 ή 8,72 μέτρα, ενώ το μοντέλο EasyCut B 1050 CV (Collect) είναι ακόμη πιο ευέλικτο:χάρη στους υδραυλικούς τηλεσκοπικούς βραχίονες, με το πλάτος εργασίας να μπορεί να ρυθμιστεί χωρίς διαβαθμίσεις από 9,3 έως 10,45 μέτρα.

Αποτελεσματική προετοιμασία

Η χρήση του ξηραντικού προσφέρει το πλεονέκτημα της μείωσης του χρόνου που δαπανάται στο πεδίο, ιδίως όταν πρόκειται για μικρά χρονικά παράθυρα. Τα μοντέλα EasyCut B 1050 CV (Collect) και B 880 CV (Collect) είναι εξοπλισμένα με το αξιόπιστο χαλύβδινο ξηραντικό σε σχήμα V, με τη διάμετρο των 640 εκ. να είναι η μεγαλύτερη που διατίθεται σήμερα στην αγορά. Τα σκληρυμένα κοπτικά προετοιμάζουν εντατικά την καλλιέργεια, επιτρέποντας τη στοχευμένη επιρροή της διαδικασίας ξήρανσης. Η ταλαντευόμενη σύνδεση επιτρέπει στα πτερύγια να ελαχιστοποιούν τις ζημιές από ξένα σώματα. Η μεταβολή της ταχύτητας (600/900 στροφές ανά λεπτό) και της απόστασης μεταξύ της πλάκας καθοδήγησης και των πτερυγίων καθιστά δυνατή την αποτελεσματική προσαρμογή του ξηραντικού στις απαιτήσεις των επιχειρήσεων.



Το EasyCut B 880 CR (Collect) είναι και αυτό διαθέσιμο με ξηραντικό με κύλινδρο, το οποίο συνιστάται ιδιαίτερα για προϊόντα πλούσια σε φύλλα, όπως η μηδική ή το τριφύλλι: δύο κύλινδροι με προφίλ πολυουρεθάνης συνθλίβουν τους μίσχους των φυτών χωρίς να καταστρέφουν τα ευαίσθητα φύλλα. Αυτή η εντατική αλλά ήπια επεξεργασία ελαχιστοποιεί τις πιθανές απώλειες προϊόντων και συμβάλλει στη διατήρηση της μέγιστης ποιότητας της χορτονομής. Τα ίδια αποτελέσματα εγγυώνται και οι εναλλακτικοί κύλινδροι Μ, κατασκευασμένοι από χάλυβα.

Διαχείριση θημωνιάς σε ένα πέρασμα

Τα μοντέλα EasyCut B 880 CV/CR Collect και B 1050 CV Collect είναι εξοπλισμένα με υδραυλικά κινούμενους ιμάντες ομαδοποίησης και μπορούν να αποθέσουν ένα σάκο αμέσως μετά την κοπή, πράγμα ιδανικό όταν εργάζεστε με μικρές ποσότητες καλλιέργειας και στην περίπτωση της ενσίρωσης ολόκληρων φυτών, π.χ. πράσινη σίκαλη. Οι εγκάρσιοι ιμάντες με τις μεγάλες τους διαστάσεις ομαδοποιούν την κομμένη σοδειά σε μια καλά σχηματισμένη θημωνιά, το πλάτος της οποίας μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στα επόμενα μηχανήματα συγκομιδής, ρυθμίζοντας την ταχύτητα των ιμάντων, άνετα από τη θέση του οδηγού. Ακόμη πιο ακριβής εναπόθεση μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση των προαιρετικών κυλίνδρων επιτάχυνσης, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα κατάλληλοι για λειτουργία σε πλαγιές. Οι ιμάντες μπορούν να ενεργοποιηθούν ή να απενεργοποιηθούν μεμονωμένα κατά τη διάρκεια της εργασίας. Αυτό καθιστά δυνατή την αξιοποίηση και άλλων τρόπων εναπόθεσης.



Στη δεύτερη περίπτωση, τα μοντέλα Collect εναποθέτουν τη σοδειά σε δύο περάσματα, έτσι ώστε ένα τετράτροχο σάρωθρο της Krone να σχηματίσει τη θημωνιά στο επόμενο πέρασμα, έτοιμη για συγκομιδή. Έτσι διατηρείται το χορτάρι και εξοικονομείται χρόνος και καύσιμα. Για ακόμη πιο ακριβή εναπόθεση, η Krone συνιστά τον προαιρετικό διαμορφωτή θημωνιάς και την υδραυλικά ανυψούμενη μπάρα.

Το σύστημα Big-Swath

Το μοντέλο EasyCut B 1050 hp προσφέρει επίσης ομαδοποίηση μέσω κοχλιών ως εναλλακτική λύση. Το σύστημα Big-Swath έχει καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια ως η λύση που έχει υιοθετηθεί για το αυτοκινούμενο χλοοκοπτικό BiG M. Οι κοχλίες με τη μεγάλη διάμετρο των 45 εκ. τοποθετούνται στο πίσω μέρος του βελτιωτικού CV και είναι σε θέση να εξασφαλίσουν μια συνεχή ροή χωρίς απώλειες, ακόμη και με μεγάλες μάζες καλλιεργειών.

Διευκόλυνση της διαχείρισης

Η διαχείριση των συνδυασμένων χλοοκοπτικών μηχανημάτων μπορεί να γίνει με διάφορες λύσεις. Στο μοντέλο EasyCut B 880 CV/CR, οι υδραυλικές λειτουργίες, όπως η πλευρική ή η ενσωματωμένη ανύψωση της ράβδου ή η ενεργοποίηση ή η απενεργοποίηση των ιμάντων ομαδοποίησης, ελέγχονται μέσω του νέου ηλεκτρικού προεπιλογέα Krone PreSelect: αφού προεπιλεγεί η λειτουργία, ελέγχεται μέσω των βαλβίδων ελέγχου του τρακτέρ. Η διαχείριση της προεπιλογής μπορεί να γίνει μέσω του τερματικού PreSelect DS 50 ή μέσω του τερματικού ISObus του τρακτέρ, χρησιμοποιώντας τη λύση PreSelect Digital και το κατάλληλο καλώδιο σύνδεσης με το χλοοκοπτικό. Το PreSelect Digital προσφέρει επίσης τη δυνατότητα διαχείρισης της προεπιλογής και της εκτέλεσης των λειτουργιών μέσω του joystick ISObus του τρακτέρ, έτσι ώστε όλες οι λειτουργίες του τρακτέρ και του μηχανήματος να μπορούν να ελέγχονται άνετα από ένα σημείο.



Για το μοντέλο EasyCut B 880 hp/CR (Collect) διατίθεται εναλλακτικά η διαχείριση ISObus, η οποία είναι στάνταρ στο μοντέλο EasyCut B 1050 hp (Collect). Με αυτή τη λύση, οι υδραυλικές λειτουργίες ελέγχονται απευθείας μέσω των οθονών αφής του τερματικού του τρακτέρ ή των τερματικών DS 500, CCI 800 ή CCI 1200. Η προσθήκη του joystick AUX CCI A3 στα τερματικά εξασφαλίζει μέγιστη ευκολία. Η επιλογή Section Control μπορεί να ελέγχει ανεξάρτητα την ανύψωση και την εκκίνηση των επιμέρους κοπτικών ράβδων. Επιπροσθέτως, οι δύο υπερυψωμένες ράβδοι κοπής διατηρούν ύψος που δεν υπερβαίνει τα 4 μέτρα, προσφέροντας ασφάλεια κατά την κίνηση στο δρόμο.



Τα ανακλαστικά τραπέζια και τα φώτα LED εξασφαλίζουν εξαιρετική ορατότητα. Τα προαιρετικά φώτα LED καθιστούν τη νυχτερινή εργασία πιο άνετη. Η ασφαλής εξοικονόμηση χώρου για την αποθήκευση της μονάδας εξασφαλίζεται από τα τηλεσκοπικά στηρίγματα που λειτουργούν υδραυλικά.

omnitrattore

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία